fredag 2 oktober 2009

Show & Tell; 3 saker jag skulle ta med mig till en öde ö


Måste stanna upp. Känna efter och leva mer i nuet. Tänk vad ofta jag blickar framåt, snart Halloween, tjänsteresa i november, sonen kommer till jul, hur ska nyår firas. Tankarna snurrar på. Visst, jag är en ganska intensiv person och jag njuter av livet. Men jag skulle vilja njuta MER av det som händer NU!

Jag åker iväg ett tag. Till en öde ö. Ingen telefon, inga email, ingen TV och inget mediautbud överhuvudtaget. En ö utan andra människor. Jag ska umgås med mig själv. Hur ofta gör jag det egentligen?

Älskar min familj, men de får stanna hemma. Jag packar ner nödvändigheterna i min väska som researrangören, Erica, begränsat till endast 3 saker. Det blir alltså jag och tre prylar och en begränsad tid på en underbar ö.

På ön ska jag hitta mitt sanna jag. Jag möter henne dagligen, men jag pratar sällan med henne. Det blir under mina träningspass men egentligen är det en timme här och där. Visst är hon med när jag umgås med familjen, men hon tycks ändå befinna sig något steg före. Hon ska få vara lite egoistisk och inte "bry sig" om allt och alla. Bara för ett tag. Lära sig att reflektera över det som händer runtomkring en. Njuta helt enkelt. Som en munk.

Min väska innehåller en kniv, en kastrull och tändstål. Jag åker iväg. Hittar henne i mig själv. Hon var inte långt borta utan riktigt nära. Härligt med resesällskap. Så egentligen blev det 4 saker med mitt jag. Men det märker inte Erica :D

Have a nice weekend och umgås med dig själv ett tag!

Njut Taina. Njut.

21 kommentarer:

Nilla sa...

Bara sig själv att tänka på och så träningskläderna, vad skönt!
En sådan typ av resa, en inre resa, som en munk skulle nog vara nyttig... Ha det bra.

anna of sweden sa...

Åh, vilket bra inlägg! Vilken bra tolkning! Jag skulle också behöva några dagar på en öde ö tror jag. Några dagar alltså.

Kramelikram och trevelitrevlig helg!

Annika sa...

JA!! ett A+ till dig idag för en supertolkning av temat!
Gillar.
NU är det NU, det får jag påminna mig om ständigt och jämt. Jag blickar så ofta framåt, eller bakåt. Glömmer att det är NU som gäller.
ha en superfin helg och ha så roligt med tjejen från PORI!! O vad ni kommer att garva och ha er, förmodligen!!

KRAAAAM!!!!

underytanjag sa...

Låter härligt..! Vart bär det av i november?

Annika sa...

Du får det ju att låta riktigt trevligt att vara på en öde ö, bra tolkning!

Fritt ur hjärtat sa...

Såklart, en yogamatta kanske skulle vara bra också, så man tänker på att vila och inte jagar, bygger och fiskar.
Vad alla väljer öar!

m family goes västerut sa...

Tack för påminnelsen! Jag hittar mig själv i min atelje, och ute på promenad!

Kram från Indiana!

Susjos sa...

Hej där! Kul att hitta hit!
Va spännande att få bo i Connecticut! Har varit i Old Greenwich för många år sedan,det var helt fantastiskt! Förstår att hösten måste vara otroligt vacker nu :)
Ha en skön helg!

Grekland nu sa...

En sån här öde-ö-resa skulle jag också behöva då och då, för även jag tänker hela tiden framåt och har svårt att leva helt i nuet (fast jag är bättre på det nu, efter att jag blev sjuk, tidigare gick allt i snälltågsfart!). Trevlig helg med dej själv (och din familj)!

Suzesan sa...

TAINA!!!Bra tänkt. En sån öde ö är bra att vara på då och då.
En kul tolkning. Bara du som kunde göra den så. Det är nåt man bör tänka på det där.

Ha en ljuvlig helg

GodNatt:)

Kram
/Susanne

Suddrik sa...

Är det du på bilden? Ja, där ligger man i lä! Ska nog gå och stretcha lite nu... :-D

Mia sa...

Åh vad underbart och sååå fint skrivet. Det låter härligt avkopplande och nyttigt att åka iväg och hitta sig själv. Det behöver vi nog alla göra ibland för att hämta kraft. Ha en underbar helg. Kram!

mårran sa...

Låter så skönt! och vilket bra inlägg! Hoppas besöket från Finland blir lyckat!
kramis

Taina sa...

Nilla:
Eller hur? En inre resa skulle jag behöva göra oftare. När jag instruerade i Body Balance i Sverige så fick jag göra det lite mer regelbundet. Nu finns inte tiden...

Anna:
Vi får försöka hitta en tillsammans kanske? Tänk dig bara tystnaden! Inga ljud från TV´n eller bilar eller tvättmaskiner! Bara lite fågelkvitter och vågornas skvalpande. Ah. Men i yoga kan man ju faktiskt ta sig till en sådan plats :D

Kramelikram

Annika:
TACK! Det sätter jag upp på meritlistan, mitt A plus. Tänk att det ska vara så svårt att vara NUVARANDE. Som nu till exempel tänker jag bara på eftermiddagen trots att det är morgon...för hin kommer ju idag! SÅ kul!!!

Kramar!!!

underytanjag:
Härligt, härligt!
Jo i november bär det av till Tyskland och jag hoppas det räcker med det om sponsorn inte får för sig att jag ska passa på att träffa någon annan enhet när jag ändå är på språng...

Kramar

Annika:
Tackar. Ja inte så dumt eftersom jag har ju faktiskt resesällskap. Mig själv :)

Fritt ur hjärtat:
Jag skippar mattan. Det finns fint underlag på "min" ö.

Kram!

family goes västerut:
Det var så lite så!
Atelje? Det var inte illa och jag kan tänka mig att det blir en del tid med dig själv under tiden du skapar! Låter underbart.

Kram från CT

Susjos:
Välkommen! Ja det är inte dumt att bo här. Vi trivs jättebra och det är så vackert här! Har varit här i två år snart.
Trevlig helg på dig med

Grekland nu:
Jag är bra ibland på att stanna upp men ibland märker jag knappt av att jag sitter på snabbtåget för där går det ju undan!

Trevlig helg!

Suz:
Tackar! Visst måste vi stanna upp ibland och med hjälp av yoga kan man faktiskt ta sig till denna ö. Det är jätteskönt. Men då får ju inga små monster (läs Minsting) komma och avbryta ens resa med "Mammaaaaaaaaaaa!!!"
Typ.

Kramar och ljuvlig helg önskar jag dig med :)

Suddrik:
Hahaha! Nej, det är inte jag men jag kan nog göra den posen efter mina år som instruktör i Body Balance. Stretcha på du. Själv ska jag ut och springa mina 11 km nu...i regn.

Mia:
Tackar! Ja usch vad vi stressar egentligen. Vi lever ju i en sådan materiell värld egentligen och ju mer prylar desto mer upptagen blir vi ju. Man skulle bo i en hydda :) Hahahaha!

Kramar!!

mårran:
Tack. Jodå visst är det skönt att få landa. Inte kraschlanda. Men just nu går det i 110 inför besöket idag! Och det ska bli SÅ kul!!!

Kramis

alegni sa...

jag som är ensam hela dagarna, skulle absolut ta med mig sällskap till en öde ö :)
egentligen är det konstigt, för under dagen saknar jag inte sällskap, men när klockan går mot halv fem (när gubben vanligtvis kommer hem) kan jag knappt bärga mig tills jag får börja häva ur mig dagens samlade tankar. (själv skulle han vilja ha en stunds lugn o ro när han kommer hem, men icke, sa nicke ;))
pjäsen vi såg igår var svinalängorna (efter romanen av susanna alakoski). boken var helt okej, men i pjäsen var det bara superi o slagsmål o skrik o bråk i två akter, o det blev för mycket av allt. man borde ha gått hem i pausen...
ha en skön lördagskväll!
kram!

Lena sa...

Vi är väldigt kloka vi kvinnor. Vi tar med oss kniv, tändstickor mm. Tror inte jag skulle greja att vara på en öde ö, själv särskilt länge. Så hoppas jag inte hamnar där!
Ha en fortsatt bra helg!

Emmama sa...

Åh åh åh vad bra du skrev denna gången också!! :) Jag glömmer också ofta bort det där resesällskapet du skriver om för det är mycket som ska fixas hela tiden. Jag tog verkligen till mig av detta, BRA! Kram!

Lia sa...

ÅH Taina: kan du kanske också delge mig var denna sagolika ö finns att få tag på, där man kan hitta sig själv för en stund? Jag vill också resa dit! Har mailat dig btw..KRAM, ha en underbar helg och njut Taina, njut

Norrsken och stjärnfall sa...

Vilket underbart inlägg! Så smart att bara njuta av ditt eget sällskap. Så sällan man faktiskt gör det.
Ha det bra!

Erica Pettersson sa...

Vilken BRA tolkning av veckans tema! Det låter riktigt härligt i din beskrivning att åka till en ö alldeles själv för att bara koppla av, njuta och ta hand om sig själv för en stund :)

Hoppas att du får en bra kommande vecka!
(Jag ber även om ursäkt för att jag kommenterar så sent. Har varit en del annat i helgen :))

MVH /Erica

Anna, Fair and True sa...

Vilket fint inlägg. Tyckte det var kul att du såg Erica som researrangören :) Och att du fokuserade på dig och dina behov just nu.

Kram!