onsdag 4 mars 2009

Visste ni att...

...man måste stanna med bilen när Skolbussen stannar för att släppa av eller på barn.

...Brev/postlådan används både för ingående och utgående post. Upp med flaggan = utgående post

...man får svänga åt höger vid rött ljus. Dock inte om det finns en skylt med "No turn on red"
....amerikanarna skyltar mycket, speciellt STOPP-tecken. All the way.
...vi källsorterar hemma och ställer bara ut det vid vägen tack vare Paine´s "Recycling and Rubbish Removal". Varje torsdag.

... att brandposterna står där ute året runt. Inte bara vid jul som Minstingen trodde. Hon tyckte de såg ut som små trädgårdstomtar.

...vi skickar med flickorna "Lunch bags" till dagis/skolan. De där bruna papperspåsarna. Varje dag.

...amerikanarna ringer i tid och otid för att försöka få en att skicka pengar till välgörenhet. "Fund raiser" står det ofta på telefon displayen. Mycket ofta till och med.

...på Super Stop&Shop finns bank, apotek, bageri och Dunkin Donuts. Inte bara mat alltså.

...det finns behållare för gamla glasögon, telefoner och hörselapparater. De slängs i samma behållare.

...det finns ett flickinternat The Ethel Walker School i Simsbury. De har eget stall, tennisbanor samt kyrka. Det är dyrt.

...amerikanarna tycker om att flagga. De har flaggor med tomtar till jul, hjärtan vid Valentine´s och "Något Grönt" till St Patrick´s. Flaggan hängs ofta vid ytterdörren.


...vi är lite olika, trots allt.


Inga bilar i rullning för här kommer JAG!


Vår brevlåda som har "utgående" post i. Den tar brevbäraren med sig. Bra va?

Bra med skylt som beskriver var du ska stanna.

Alla kan vi göra lite för miljön. Börja källsortera är ett sätt. Det här tar Paine´s hand om ;)

Det här ÄR ingen tomte!


Här handlar jag mat. Och lite annat också.

Vad bra?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med att svänga till höger när det rött ljus, gäller det i alla stater i USA?

Taina sa...

Japp! Men det gäller att kolla att sikten är fri och att det inte finns en skylt med "No turn on red" :)

Anonym sa...

Men sväng inte höger när du har rött ljus i New York City, för där är det förbjudet om inte en skylt säger att du får!!!

New Jersey-bo som vet, av egen erfarenhet...

Mz.olsson sa...

Ja, visst är det lite annorlunda!

Men jag är glad att vi numera är på "no call list", så vi får inga fler såna där samtal där de är ute efter våra pengar:)

kalasLotta sa...

Hej Taina,

tackar för att du låter oss Namn/URL kommentera nu...ha ha.

Kan säga till Anonym att det gäller INTE inne på Manhattan...det är iallafall det jag har hört.

Taina, var ligger Simsbury...upp eller hur? Hur långt har ni säg till Manhattan?

Ciao från Westport.

Taina sa...

Anonym:
Upps, jag trodde att det var LIKA i ALLA delstater efter en artikel jag läste. Så dår får jag ta tillbaka det. Det gäller alltså INTE på Manhattan...av förståeliga själ för där blir det väl ALDRIG fri sikt för de som har grönt ;)

Mz.olsson:
Kanske vi ska fixa ett sånt också för jag börjar bli såååååååå trött på dessa samtal och sedan tror de jag ska lämna ut kreditkortsnumret per telefon! HA, säger jag bara.

KalasLotta:
You´re Welcome ;)
Simsbury ligger strax utanför Hartford och det tar drygt 2 timmar att köra till NYC. Jag tar dock tåget när jag åker dit. Skulle väl svänga åt höger vid alla trafikljus och skapa lite kaos annars, hihi.

Anna, Fair and True sa...

Intressant lista. Visste det där med skolbussen. Det är bra tycker jag. Till viss del gör man det i Sverige också men bara på 30- och50-väg. På 70-vägar (och mer) där de flesta svenska skolbussar går måste man inte det av förklarliga skäl och det är kanske därför man inte märker det på samma sätt här hemma.

Jag tycker att vi borde ha samma system för brevhämtning i Sverige också! Här görs det bara på landsbygden.

Högersväng tycker jag också borde vara tillåtligt i vissa korsningar här i Sverige också. Dock funderade jag en hel del på detta i helgen när jag var ute och körde i Stockholm och kom på att det är lättare att göra detta i USA än i Sverige. Varför? Jo, här har vi gångtrafikanter och således övergångsställen överallt. Alltså har svenska bilister inte bara andra bilar att hålla utkik efter utan också gångtrafikanter! Men i princip är jag ändå för!

Du får registrera dig på USA:s motsvarighet till Nix-registret så slipper du det där samtalen!

Vad bra med inlämning för gamla glasögon m m! Här lämnar man ju sin gamla eller man SKA göra det i affären när man köper ny.

Ha en bra dag!

anna of sweden sa...

Fniss. Lite gulligt med "tomtarna"! :D

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Här får vi också se upp för gångtrafikanter! I alla fall i CT är det lag på det. Ska nog inte uttala mig så mycket om hur det är i andra delstater. Det blev ju lite fel där...upptäckte en annan otäck lag här i CT och det är att de har dödsstraff!!!!!! Trodde jag bodde i en "snäll" del av USA...

Anna:
Visst var det gulligt. Trädgårdstomatr som sticker upp i snön :)

Jenny sa...

Och så har vi postutdelning på lördagar :-)!! Än så länge...
Har ni gått med på sån där opt-out lista, där telemarketers inte får ringa dig? Vi gjorde det och fick inte ett enda samtal mer -så skönt!! *Reklampaus* Nu ringer vi med Lingo (IPtelefoni i vanliga telefonen) och det är baske mig det bästa val jag gjort! Gratis till hela USA + västeuropa! Och inga telemarketers :-)... *Slut på reklamen* Kram!!

Taina sa...

Jenny:
Just det, vi har ju post på lördagar också. Attans jag glömde det i min lista! Hihi.
Det där med telefonin måste jag ta itu med. Blir så trött på dem emellanåt och ibland är det ju bara en jävla maskin man skäller ut! Haha. Tack för tipset.
Kram

Anne sa...

Kul läsa dina iakttagelser!
Det där med skolbussen och att få som en ryggmärgsreflex att man måste stanna tog lite tid för mig. Det känns ju så klart naturligt att stanna då man ligger bakom bussen. Men att även mötande trafik i mötande trafikfil måste stanna kändes för mig inte lika självklart att göra först. Men nu går det på rutin och sitter där. Jag tycker det är bra.
När jag körde upp för körkortet här (det där kan väl variera mellan delstater, vad jag förstått, vad för krav de har på utlänningar. Här i Oregon måste man skriva teori + köra upp). I alla fall, när jag körde upp här berättade kontrollanten att busschaffiarna på skolbussarna har mandat och rätt att "haffa" bilister som kör fastän skolbussen markerar man inte får köra. De har rätt att ta bilnummer bla. Höga böter också, vad jag förstått.

Högersväng är super, jag gillar det. Det känns så vanligt att de ställen det sen inte är tillåtet och man måste vänta på grönt ljus så är det lätt att missa det istället...

Mina mataffärer jag går till se också ut ungefär sådär. Många affärer här i USA finns ju i sådana där fula betongliknande bunkrar. Allt ser ut som lagerlokaler eller nåt.

Taina sa...

Anne:
Det finns huuuur mycket som helst att skriva om som är annorlunda här. Och jag håller med dig, jag hade liiite problem med skolbussen när jag mötte den. Det blev en whiplash några ggr i början ;)
Javisst är affärskomplexen FULA!