måndag 9 mars 2009

Nämen, redan måndag?

Öh, vart tog helgen vägen? Sitter här som ett ufo och begriper inte varför helgerna går så attans snabbt. Vi hade ingenting inplanerat utan skulle ta dagarna som de kom. Vad blev det av det då?
Lördagmorgon uppstigning klockan 5.30 am. Pip! Väckning av tonårsdottern. Nej nej, jag visste att det var lördag. Hon skulle nämligen iväg till NYC. Igen! Snart skaffar jag klippkort på bussen åt henne. Hon är ju där jämt, tycker jag. Denna gång var det faktiskt med skolan och de som är med i kören. Och det var INTE gratis. Men när det är en tonårstjej så låter det ju alltid:
- MaMmaaaaaaa, ALLA i kören ska ju åka. DAAAAAH! (ser ansiktsuttrycket framför mig med de där stirrande ögonen och munnen lite öppen).

Skjuts till skolan 06.45. Pip! Väl hemma konstaterade jag detta underbara väder och det gick inte att motstå en tidig löprunda. Drog på mig springskorna och drog iväg på ett pass och det var en obeskrivlig känsla. Måste upplevas bara.

Sedan då? Heeeeeela lördagen framför oss och ingenting i almanackan. Tittar på Maken och då, då ser jag att HAN minsann har tänkt ut något:
- Vi åker till Butternut!

Kan meddela att Butternut ligger inte nästgårds utan drygt en timme från oss, i Massachusetts (säg det fort om ni kan). Och det är inget stort köpcentra. Utan det är en skidbacke i närheten av staden Great Barrington. Jag är ju ingen stor fantast av skidåkning så jag kan meddela att jag hoppade inte högt av glädje och gav honom en dunk i ryggen, typ:
- Bra planerat gubben lille! Skiiiiiiiitkul.

Vädret var faktiskt så fint och Minstingen ville ju åka, så vi drog iväg. Under bilresan dit så var det faktiskt riktigt intressant att se alla hus, som byggts mitt-i-no-where. Typ hillbillys. Det såg helt enkelt för jävligt ut kring vissa av byggnaderna. En del gårdar såg ut som rena soptippar, och de översvämmades bland annat av gamla bilar.

Mitt i allt så kom vi till en liten lanthandel. Måste bara in.
Lanthandeln i Granville, MA.
Och vad hittade vi där bland alla hyllor om inte:

Vilket fynd, va?

I denna affär fanns ALLT. Kolla här:

Vad sägs om en liten kniv? Eller varför inte en flagga?

En burk senap? Eller sylt?

Åkte vidare och väl framme vid skidbacken konstaterade jag att mina boots, ljusa boots, inte riktigt var de rätta att ha på sig en sådan här dag. Det var ju rena LERVÄLLINGEN på parkeringen. Först tänkte jag inte ens kliva ur. Men så kom jag på andra tankar. Bete dig vuxet nu, Taina. Det finns ju faktiskt barn med i bilen.

Solen gassade från en klarblå himmel. Maken och Minstingen drog iväg till backen.

Så liiiten man är då.

Jag? Ha! Jag gick till cafeterian och satt ute på däck, läste en bok och njöt. Efter ett par timmar kom Maken och Minstingen och det var alldeles för "slushy" (lärde mig ett nytt ord så nu måste jag träna på det) och svåråkt. Det blev en stund med fika och mys-mys i solen för oss alla tre. En del nyfikna frågor från människor runtomkring oss:
- Where are you from-Oh, that´s so cool-
Och mycket riktigt. Där kom den. Snacket om FINANSKRISEN!!!!!!! Maken går in för det där med hull och hår och var inne i en djup diskussion med en Obama-anhängare-fd kampanjledare när Minstingen hade fått nog (jag med) ! NU ÅKER VI!!!! Varför kan man inte snacka höftledsoperationer längre? Som "förr i tiden".

Lördagkväll blev det en smarrig hummer-räk-sås med pasta till middag och sedan en mysig TV-kväll.

Det vackra vädret fortsatte på söndagen och det blev cykelpremiär!

En stolt tjej, som dock vägrar att ta bort stödhjulen.

På söndag hann vi dessutom åka iväg med kläder, Minstingens gamla cykel, slalompjäxor och leksaker till Salvation Army. Mycket uppskattat såklart. Därefter blev det en sväng till IKEA. Nice!

Så idag är det måndag. Ny vecka. Nya utmaningar och ett skitväder och en jäkla lång bilkö när vi åkte till dagis.

Uppmuntrande syn en måndagmorgon.

Le Taina. Le.

14 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Underbar helg! Låter så härligt att sitta o läsa i vårsolen på en uterservering! ja, skidåkning också då, tycker jag som gillar det. ;-)
Din minsting är så härlig! Tänk att få cykla! DET msåte hon tycka är så härigt. jag saknar cykeln mycket såhär på vårkanten....
Vi har också skitväder här nu. Trist!
Men men det ska väl bli bättre tills lutet av veckan.
Du när var det ni skulle till NYC förresten????
Kram!!!!!

Taina sa...

Saltis:
Läsa ute i vårsolen så najs! Ja jag åker typ en gång per år och då kan det vara riktigt mysigt när vi alla är samlade och jag kan glida ner lite sakta så där. Coolt ;)
NYC blir det så snart jag har kollat öppettider på ambassaden, gjort ledighetsansökan på skolan och fixat tågbiljetter. Det blir nog i slutet av denna månad. Meddelar så fort jag kan. Vore himla kul att ses!
Kram

anna of sweden sa...

Vilken mysig helg! Tycker att du gjorde HELT rätt som satte dig på utedäcket!

Och den där lanthandeln. DEN skule jag också vilja besöka! :)

Kramelikram!

Taina sa...

Helgen var verkligen mysig och lanthandeln var ju SÅ läcker. Dit blir det nog fler besök ;)
Kramelikram

thebromanders sa...

Jag hade nog också gjort som du - suttit i solen med en bok o njutit!. Åka skidor är väl okay, men inte nödvändigt!!
Kul att läsa om er trevliga helg!! Alltid roligt att komma o hälsa på hos dig:)
Här snöade det igen i morse och nu tycker jag att det måste vara slut!!

Lia sa...

Hallå! Nu har jag tagit mig tid att läsa igenom alla dina äldre inlägg, så att jag lär känna dig lite bättre Taina! (Gör alltid så när jag intresserar mig för en blogg). Och jag är FAST. Vilket aktivt och roligt liv du lever! Och vilken träningsdisciplin, det är så coolt! Jag blev så glad för din kommentar hos mig, och from nu kommer din blogg vara en av de jag bara måste läsa! Hälsningar från Lund

Taina sa...

Mz.olsson:
Skönt att höra att det finns fler som kan tänka sig läsa istället för att åka skidor.
Visst är man trött på den där jäkla snön! AAAAAAAAH! Till och med Minstingen kommenterade det idag när hon kom med skolbussen "Nu vill jag ha vår" sa hon. Pluttungen ;)
Kram!

Lia:
Välkommen!
Aktiv och aktiv, ja det får inte bli föööööör lugnt för då blir jag rastlös. Träningen är bra för att hålla igång "tanten" på 46 år ;)
Kram!

thebromanders sa...

Är du hel eller halvfinsk?? Själv är jag halv. Mamma är finska. Kanske förklarar "kåljoxet":)

Taina sa...

HEL finsk! Båda föräldrarna är finnar. Pappa bor i Pori, Finland. Mamma blev ängel 2003.Jaaaaa jag tyckte det var lite ovanligt för en svensk att göra kåljox. HAHA!

Anonym sa...

Godmorgon!

Har nu lagt upp Finlads bidrag till Eurovision på min blogg - det är hur bra som helst.

Stämmer upp i den finska hejjarklacken:

Go Finland Go!

Ha en skön dag

Jenny sa...

Höftledsoperation, ha ha :-)! Du har rätt dock, visst pratade man väl om mer oavancerade saker förr, eller är det bara vi som tror att det "var bättre förr?" ? Hmm. Kram!!

Taina sa...

Jenny:
En höftledsopertion går ju att "ta på" och snacka om lösningar på ett vettigt sätt. Men ekonomi frågor? Där finns det ju MILJONER lösningar.
Det var nog bättre förr ;)
Kramelikram

Anna, Fair and True sa...

Både skidåkning och cykling samma helg! :)

Taina sa...

Anna:
Här går det undan i svängarna ;)