lördag 21 mars 2009

Indisk popmusik och BBQ

Hey hey hey! Armarna upp i luften. Tap tap med fötterna! Snurrar och leker flygplan. Ja, så betedde jag mig i fredags kväll. Maken och jag hade nämligen åkt till en av våra favoritrestauranger i Hartford för att äta lite god indisk mat. Plötsligt börjar personalen städa undan bord och stolar. In kommer en DJ och smäller upp en ljudanläggning. Restaurangen förvandlas till ett dansgolv och Maken och jag förflyttas till bardisken. Indisk popmusik ekar ur högtalarna. Kan inte påstå att det är min favoritmusik precis. Golvet fylls med dansande människor. Ägaren tar tag i mina händer och ber oss komma med. Finner mig själv hoppa omkring som en guttaperka. Älskar att dansa. Men hur rör man sig till indisk musik egentligen? Så kom de och intog dansgolvet. Turbaner och stort skägg. Sikher. HA! Jag kan också, tänkte jag och följde med i deras rörelser och sträckte ut armarna som flygplansvingar. Fram med ena foten. Stamp, stamp. Switch. Fram med andra foten. Lite mer stamp, stamp. Så himla kul!

Lördagen blev lugnare. Lite taxi driving as usual. Tonårsottern till stallet, norrut. Hem och hämta Minstingen som skulle till baletten. Söderut. Maken tog sig till jobbet själv. Gudskelov. Mutar Minstingen med en donut.
-Snälla, mammas huvud känns något trång idag så vi kan väl försöka prata så tyst som möjligt.
-Va? Jamen skaffa dig en större storlek då!
Så var den leken slut. Donut, bagel med cream cheese och tillbaka till stallet. Tonårsdottern skulle jobba i stallet flera timmar och hade glömt dryck och något ätbart. Mamma åker gärna fram och tillbaka. Maken tar med sig Minstingen till gymmet för att bada i poolen. Skönt. Jag behövde jobba. Riiiiiiiiing: "Mamma du kan komma och hämta mig nu". In i bilen igen. Tralalalalaaaaaa vad kul det är att köra bil. Hemma slänger sig Tonårsottern i soffan och stööööönar:
-Guuuuuuuud vad jag har slitit idag.
16 år och trött efter en halv dags arbete. Give me a break.

Jobbar en stund och sedan blev det lite krattning i trädgården. Såg ju alla grannar fara omkring som dårar på sina tomter. Det är som en enda stor tävlig i titta-vad fint-vi-har! Tar på mig mina blommiga stövlar, tar tag i en kratta och "räfsar" lite här. Och lite där. Hänger lite tufft emellanåt på krattan och växlar några ord med en av grannarna. Den andra grannen kommer över för att berömma vår gräsmatta! Vetefan varför han gjorde det, för våran ser inte så märkvärdig ut. Hans däremot är ju som greenen på en golfbana. Ville han ha beröm?

Maken fixar ribs till middag. Smoked ribs. Och de är ju så goda! Tack gubben.

Maken röker ribs. MUMS!

Söndagen blev en mycket lyckad söndag. Jag kan annars ha lite svårt för söndagar. Det är ju bara en transportsträcka mellan helg och en ny vecka. Liksom. Jaha, då var helgen över. Jaha då har vi en hel vecka framför oss igen. Men just denna söndag var vi bjudna till en BBQ hemma hos familjen Binzers. Pappan i huset tävlar nämligen i matlagning och speciellt i "smoking ribs". Eftermiddagen blev så trevlig med en massa nya amerikanska vänner igen. Vi drack och åt och lyssnade på barn som hade konsert för oss på en hemmabyggd scen.


Det perfeta värdinneparet

Gavins "Smoker" är något större än vår.
Men då är den ju amerikansk också. Allt ska vara stort!

Mycket mat och trevligt sällskap.

Mera mat!

We love your ribs, Mr Binzer
Här posar vår vän Jennie, jag och Maken

Lite underhållning!

Med trogen publik såklart!

Se så glada vi ser ut efter all den goda maten!

Ha en trevlig måndag! Det ska jag.

12 kommentarer:

alegni sa...

när det är middagsbjudning, är det middagsbjudning på riktigt i det där landet!
uh, jag har aldrig gillat söndagar. för min del kunde den dagen slopas ur almanackan. ge mig två lördagar i stället!

Mia sa...

Det var ett späckat kör-schema du hade den här helgen! Ibland känns det som om man tillbringar en hel helg i bil fast man inte åker långt. Det ver en enorm "Smoker"! Den kräver ju ett eget hus! Kram! :-)

Anna, Fair and True sa...

Haha låter som en intressant upplevelse där på indiska restaurangen! Något att minnas!

Jag tycker fredagen är bästa helgdagen för då har man hela helgen framför sig! :)

anna of sweden sa...

Vilken helg!
Är det säkert att ni inte haft någon sorts långhelg?
Så mycket kan man ju bara inte hinna med annars! :D
Kramelikram!

Annika sa...

Men ni har hunnit med MASSOR!
Vad roligt där på indiska restaurangen!! SKITKUL!!!
Annorlunda!
Coolt med BBQ! Vilken jättegrill er kompis HAR!! Men jag kan tänka mig att det blir GOTT. MUMS!!
Jag håller med om söndagar...Söndagar är ofta "blå" dagar en slags bro mellan helg och vardag. Yuk.
Tacka vet jag fredagar, torsdagkvällar tycker jag ocks¨å är supermysiga...
KRAM!!!

underytanjag sa...

Låter jättekul! Jag gillar indisk mat, dansen är det sämre med.. de där ribsen såg ju groteska ut, vattnas i munnen när man steker fiskpinnar. Ser ut att vara trevliga grannar iaf! Det där med trädgården kan jag verkligen relatera till, NU börjas det och våra grannar åt alla håll är så himla ambitiösa.Suck.

Taina sa...

Ingela:
De är inte rädda för att ta i här. Tänker bara på den där scenen som pappan i huset har byggt. Både han och sonen tycker om att spela och sjunga och vill på detta sätt kunna underhålla sina gäster. Vilken normal familj bygger scen på tomten i Sverige/Finland?

Två lördagar låter helt underbart! Det röstar vi på!

Mia:
Tänk att två inplanerade saker, föruton baletten och ridningen, kan få helgen att bli så fulltecknad ändå! Men det är kul när det händer saker ;)
Smokern är gigantisk. Trodde det var en extra oljetank han hade. HAHA!
Kram

Anna, Fair & True:
Fredagskvällen kommer jag sent att glömma! Fredagar är BÄSTA dagen på heeeeeela veckan. Det märks på barnen också så fort de kommer hem från skolan hur de bara sjunker ihop av lättnad och går in i en myspyskänsla.

Anna:
Långhelg? Nähädu, här ska det vara efficency. Det är ju inte amerikanarna så bra på. Tycker då jag...men det är ju bara jag. Då behöver det ju inte vara sant. Eller?
Kramelikram och det är bra att du blivit bra igen.

Annika:
Är det inte otroligt. Varför ska allt vara så jäkla stort. Till och med grillen! Sedan mängden mat som tillreddes under eftermiddagen. Det var ju kopiösa mängder. Vi fick med oss lite ribs och nu ska Maken prova ett nytt recept. Maken ska få vara med i teamet vid nästa tävlingsmoment "Smoked ribs". HAHA! Det MÅSTE jag åka och titta på. Hur fasiken går det till egentligen?
Kram på dig hyvä ystäva!

Lotta:
Visst är det gott med indisk mat. Maken han kör hot-hot varianten. Det tycker jag blir liiiiite för mycket. Jag vet inte om det blev så mycket dans. Det gick ju för fasiken inte att dansa till musiken. Jag stuttade mest omkring och såg glad ut :)
Kram på dig!

Peter sa...

Ni måste köpa en större smoker. Helt klart.

Taina sa...

Peter:
Vet du vad Maken sa! Att han SKA KÖPA EN NY! Den gamla ska han begrava och låta benen peka upp ur marken. En riktig begravningsceremoni. Suck.

Jenny sa...

Vad ni är duktiga som röker era ribs! Vi är riktiga fuskare -jag kokar dem på spisen och så avslutar vi med sås och grejer på grillen. Blir jättegott, men aldrig riktigt så gott som smoked all the way tyvärr. Hmm, vi har pratat länge om att investera i en liten smoker, men det blir aldrig av, kanske vore dags till makens födelsedag som så lägligt infaller på grillhelgen av alla grillhelger typ - Memorial Day :-D! Såg i alla fall ut som ni hade en jättemysig helg (och jag blir alltid jättedansig i benen av indisk Bollywoodmusik typ, så jag hade nog också gillat stället :-)) - Taxikörandet till trots. Stor kram!

alegni sa...

Nä, precis. Om någon här byggde en egen scen på gården, skulle nog grannarna ringa polisen eller mentalvårdare eller liknande ;)

Taina sa...

Jenny:
Självklart ska ni köpa en smoker. Nu behöver den ju inte vara sååååå stor som vår väns smoker.
Kram

Ingela:
Njaae, finnarna kan väl överraska ibland?