onsdag 18 mars 2009

Är jag en robot?

Impeedi. Subjechu. Gesecki. Sixtp. Laming. Venita. Anchops. Fumene.Snesto. Raspda. Terapsi. Forica. Unningro. Recodies. Dedalech. Fierwoo.

Och många fler kommer jag säkert att få skriva i framtiden. Eller? De jag lyckas knäcka alltså. Det handlar om Captcha, dvs Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart. Eller på ren svenska ORDVERIFIERING. Ibland har jag svårt att se vad det står! Är jag då en robot?

Jag bara undrar.

Sedan funderar jag på hur bokstäverna sätts ihop? Det sitter ju inte en liten jäkel och knåpar ihop dem, men hur undviks det att det inte blir tok-ord?

Jag bara undrar.

Eftersom det börjar finnas "smarta robotar" så utvecklas nu en ny metod sk Imagination där man ska tolka bilder. Hjälp, hur svårt kommer inte det att bli?

Jag bara undrar.

Äh, det här var bara en lite fundering jag har haft sedan jag började blogga och kommentera andras bloggar. Varför har vi Captcha? Spam? Händer det sååååå ofta egentligen?

Jag bara undrar.

10 kommentarer:

thebromanders sa...

Först fattade jag ingenting!! Vad pratar hon om?? Men "aha", nu är jag med! Nä, inte vet jag:)
Lite idol-skvaller: visste du att Adam är gay??

Taina sa...

Mz.olsson:
HAHAHAHA! Lite yr i skallen så här en onsdag kväll,hm. Önskar det vore fredag. Då får jag vara lite yr...
Jag visste det! Jag visste det! Varför är alla gay nuförtiden???? Det såg ju liiite knepigt ut med nagellacket. Suck :(

alegni sa...

Tack för kommentaren du lämnade inne hos mig!
Först blev jag helt konfys - jag har nämligen en kusin som heter Taina o bor i MA, så min första tanke när jag såg ditt namn var "hur har hon lärt sig svenska o när har hon flyttat till CT?" ;)
jag ska med stort intresse läsa in min på din blogg. en gång i världen ville jag själv flytta till usa...
h. ingela

Annika sa...

Fattade NOLL först...Tänkte "GUD vilken data whiz Taina är som slänger sig med sånt". Men, så fattade jag...
Tjaa...säg det??? Ibland har jag funderat på att ta bort min verifiering, men hittills har det inte blivit av.
Ibland kommer rätt roliga "ord" upp, men ännu har jag inte sett ett enda stötande. Så det är väl ngn slags koll, antar jag.
TOLKA BILDER!??
Please, please, please...liksom....
Kramar och ha en fin torsdag uppe i CT!!!

underytanjag sa...

Visste jag faktiskt inte att det var därför. Kanske får jag sälla mig till robotarna när det blir bildtolkning!?! Anyway, kul inlägg.

Jenny sa...

Det var ett kul inlägg! Faktiskt har jag varit med om att få ord som faktiskt betyder någonting (fast ofta är det ju ett svenskt ord och det har nog inte Google en aning om). Det jag brukar irritera mig mest på är sajter där man ska ordverifiera och så har de DESSUTOM krånglat till bokstäverna så att det är omöjligt att läsa dem!! Gah! Säger jag bara :-).
Jag hade haft blogg med kommentarer (och dessförinnan "gästbok" herre jösses vad gammal jag känner mig!) i åratal utan ordverifiering och jag hade aldrig spamproblem! I gästboken tror jag jag fick det någon enstaka gång, men det var ju inte direkt svårt att gå in och ta bort, om det är stötande. Kanske har jag så få besökare att det inte är någon endaste spammare som orkar fippla hos mig ;-), men jag tror inte alls att det är nödvändigt med ordverifiering hos vardagsbloggare egentligen. Inte för att det är så hemskt heller, men jag känner helt enkelt inget behov av det. Dessutom kan man ju välja att granska inlägg innan de publiceras, och på så sätt komma åt spam. Jag tror att jag bara har ordverifiering nu för icke blogger konton och det är nog default eller nåt, jag har inte kollat efter så noga :-). Kram!

Taina sa...

Ingela:
Välkommen!
Jaha släktingar här i närheten? Kul. Och Taina. Inte illa ;)
Att flytta hit är ett litet äventyr. Få se hur länge det blir...än så länge går det bra och barnen trivs i sin nya miljö.

Annika:
I wish. Vara mer kunnig inom datavärlden. Min son, 22 år, tycker jag är ganska kass på det här. HA! Men nu vet ju jag vad Captcha är iaf! Sen hur det exakt fungerar...who cares ;)
Kram

Lotta:
Då är vi alla fall två robotar här i bloggvärlden ;)
Kram

Jenny:
Eller hur! När de dessutom fipplar med bokstäverna och får en att tro att man fått fel på synen eller är på väg att få en hjärnblödning. Jag vet inte riktigt vad jag har för inställningar nu. Tog i alla fall bort ordverifieringen...
Kram

Anna, Fair and True sa...

Ibland kan det ju bli ganska roliga ord! Vissa sajter har ju också helt konstiga typsnitt och dollartecken och en massa annat så det nästan blir som en bildtolkning! Men jag tror att det helt enkelt är en dator som sitter och generar konstiga ord. Jag har inte provat den där lyssna-funktionen än - undrar hur det låter när de försöker uttala en del av orden?! Måste nog kolla någon dag!

thebromanders sa...

Jag vet... suck...

Anonym sa...

Jag bloggar ju från Wordpress och "vi" har ingen ordverifiering men ett spamfilter och tror inte att det hänt ngnsin att spam har gått igenom det filtret (dock har det hänt ngngång att en vanlig kommentar hamnat där men då kan man godkänna den). Jag tycker också att det ibland är svårt att läsa de sk orden...