torsdag 5 mars 2009

Ett gott skratt

Hahahaha! Fick mig ett gott skratt när jag läste Pias inlägg denna morgon. Och vi behöver skratta MYCKET mer.

Det är alldeles för allvarligt just nu och det är ju så deprimerande att läsa om allt elände, att prata om alla svårigheter och bara dra ner på mungiporna. Så tröttsamt att de här tidigare samtalsämnena har liksom drunknat i allt elände. Inte ett samtal utan att någon ska dra upp "Yeah and the finance crisis we´re dealing with now...blablabla". Är såååååå sicken tired of that! Det blir inte bättre för att vi ältar om saker. Vi lever här och nu!

Ett gott skratt förlänger livet. Sägs det i alla fall. Skratt är hälsosamt för det frigörs en massa endorfiner i kroppen då och DET är ju bra. Skratt minskar på stressen och stress behöver vi verkligen inte nu.

Undrar om jag ska byta bana och utbilda mig till skrattkonsult och köra skrattyoga? Vilket underbart liv.

9 kommentarer:

Mz.olsson sa...

Håller med. Absolut!! Nu ska jag gå in till Pia och se om jag också kan få mig ett gott skratt:)

mammigranten sa...

Hej!
Hittade hit via SweFlo.
Spännande att läsa hur det går till med skola och sånt för din 5-åring.
Har ju själv en som ska börja Kindergarten snart...

Taina sa...

Mz.olsson:
Jag skulle behöva mig ett rejält ASGARV just nu efter förmiddagens arbetspass. Finanskrisen gör mig TOOOOOOOOOOKIG! Ja kika in hos Pia. Hon är min fd regissör när jag medverkade i en lokalrevy i Sverige.

Mammigranten:
Kul namn på din blogg ;)
Vår Minsting blev 5 på juladtonen, så hon var 4 när hon började. Det är visst olika från stat till stat det där när de får börja. Vissa har t. ex att de ska ha fyllt 5 till hösten när de startar skolan. Vi ville dock ge henne möjligheten. Om vi blir här 3 eller 4 år så har hon ju fått smaka på det amerikanska skolsystemet. Hur länge stannar ni?
Nu ska jag kika in hos dig :)

mammigranten sa...

Tackar för komplimangen!
Enligt kontraktet min man har så är det 3-4 år beroende på visum, som vi ska stanna. Men man kanske får mersmak??
Noah är 5, fyllde den 4 februari och för hans del så blir det publicschool. De ska ju vara bra här i området...
Wilda fyllde 3 den 3 februari och för hennes de blir de väl några timar på preschool för engelskan och vännernas skull.

Caroline sa...

Hear hear...mer skratt i samhallet! Hittade hit via Annika!

Taina sa...

Caroline:
Welcome ;)

mammigranten sa...

Jo att vi flyttade hit var för att min man fick jobb som VD på det svenska dotterbolaget här i NJ, så under hösten pendlade han till Stockholm och några gånger hit i väntan på visum.
Ni då?

Taina sa...

Mammigranten:
Maken kom hit i september 2007 och jag kom med flickorna i dec 2007. Han är här på internationellt uppdrag åt ett svenkst företag. Jag jobbar åt samma företag men inom en annan division. Är dock anställd på den amerikanska enheten med sämre villkor. Typ semester. Två veckor per år!!!

Anna, Fair and True sa...

Jag är fortfarande inne på att sätta upp en blogg med positiva nyheter! Som jag nämnde för några månader sedan på Annes blogg (Oregon-Anne). Så kan folk skicka in nyheter till mig. Fast jag vill helst ha en till som administrerar. Det är så mycket eländigheter annars.