måndag 30 mars 2009

En kortis


Inte så roligt just nu. Minstingen är sjuk. Riktigt sjuk. Det blir en sväng till Farbror Doktor idag. Febern vill inte ge med sig. Den ligger och pendlar mellan 103,1 och 104,9. I Fahrenheit alltså. I Celsius blir det 39,5 och 40,5.

16 kommentarer:

Amy sa...

Oj, det låter inte bra. Hoppas farbror doktor kan hjälpa så minstingen kryar på sig. =)

Annika sa...

Nej men USCH!!!
Lika bra att gå till doktorn då.
Du får skriva och underätta oss när ni kommer hem igen.
Nu får den lilla krya på sig!!!
Stora kramar från mig till er!!

Mira sa...

Pikaista paranemista pikku sairastajalle. :)Mira

Emmama sa...

Usch vad jobbigt! Tur att hon har sin lilla dinosaur i alla fall, sånt brukar alltid hjälpa lite grann.. KRAM!

kalasLotta sa...

Ja herregud, de där ögonen lyser FEBER...stackarn.

Hoppas att hon kryar på sig snart.

Imorgon är det ju tisdag och din full-rulle-kanelbulle-dag...

anna of sweden sa...

Usch, vad tråkigt! Det är oroligt när de små liven är sjuka. Hoppas att hon snart piggar på sig.
Kramelikram till er båda!

underytanjag sa...

Hoppas hon blir bättre snart det känns alltid så jobbigt när de är sjuka då önskar man att de ska springa runt och kasta bilar igen!

Mz.olsson sa...

Aj, aj... inte roligt!! Man blir alltid lite orolig när de får så hög feber... hoppas det går bra hos doktorn, o att hon kryar på sig snart:)

Peter sa...

Stackars tjej! Hon behöver nog får lite kuckelimuckmeducin känns det som. Över 40 grader, vojne vojne. Hoppas hon piggnar till snart!

Taina sa...

Amy:
Välkommen! Och tack för din omtanke.
Det är bara att hålla ut. Det är ett virus och kan inte medicineras. Femte sjukan heter det visst.

Annika:
Fifth disease! Inget att göra mer än att ge Mortrin var 8:e timme. Det är så synd om de små liven när de är sjuka. Maken blir alltid så himla orolig när hon är sjuk och ringer typ en gång i timmen!
Hoppas frulletäffen gick bra ;)
Kram

Mira:
Kiitoksia. En ole koskaan kuullut tästa sairaudesta, Fifth disease, joka on virustartunta. Kuume kestää noin 5-7 päivää ja sitten tulee joku ihottuma. Koululle täytyy soitta ja ilmoitta ja he päättä koska saa tulla takaisin!

Emmama:
Hon är inne i en dinosaurieperiod just nu. Oftast "drabbar" det killar men hon är ganska så fascinerad av dessa djur. Tur att de finns som tröst nu när man blir trött.
Kram

Kalas-Lotta:
Febriga ögon och "sjuka ögonlock" som hon sa. Det gör nämligen ont när hon blundar.
Tisdagen kommer att se lite annorlunda ut ;) Jeeeeeha!

Anna:
Tackar. Jag tycker också synd om henne. Hon har efter 5 dagars feber blivit något loj. Olikt henne som har spring i benen jämt samt en mun som aldrig är stängd ;)
Kramar tillbaka till dig...såg att våren tvärstannade hos er.

Lotta:
Tackar. Hahaha! Kasta bilar eller rättare sagt kasta ur sig meningar stup i kvarten. Hon inte en tyst minut! En riktig liten PRATKVARN!Kramar!

Mz.olsson:
Tråkigt och jobbigt. Men som tur är har vi varit hos doktorn nu och det gäller att hålla koll på febern och ge febernedsättande regelbundet. Snart ska det väl vara över. Mailade hennes fröken som tyckte hon kunde träna på lite sight words medan hon ändå var hemma! Jag tror jag får spader...

Peter:
Det enda kuckelimuckmeducin är febernedsättande. Nu är vi inne på femte dagen och läkaren sa att det brukar hålla i sig 5-7 dagar. Nu har orken dock börjat tryta. Det är i alla fall tyst i huset. Men snart så. Då är det full rulle igen :)

Anonym sa...

Femte sjukan? Stackars liten, hon ser verkligen ynklig ut där under täcket. Hoppas att hon kryar på sig snart!

Amy sa...

Njaaaeee, 10 mille blev det inte. Men tillräckligt!!! =)

Jenny sa...

Fifth desease har jag fått berättat för mig är typ den vanligaste barnsjukdomen, nånting runt typ 98% av alla vuxna har haft den, men det är ju en klen tröst :-/. Hon har inga utslag? När Mathilda fick det, som 18-måning, fick hon utslag över hela kroppen. Inte farligt, men mindre kul.
Stackars lilltjejen! Skickar stor krya-på-sig kram!! Och stor kram till mamman förstås :-)!

Taina sa...

Petchie:
De kom väl inte på ett bättre namn för denna barnsjukdom? Idag har vi toppat på 41 grader! Då blev Maken lite byxis...

Amy:
Bättre än ingenting då! Kul för dig ;)

Jenny:
Tackar! Han nämnde faktiskt om utslagen som oftast kommer efteråt. Har kollat idag men inte en prick! Hade hoppats på det för då vet man att det är på bättringsvägen. Idag har hon sovit mest. Efter 41 graders toppar blir hon väldigt matt och det blir några pyjamasbyten per dag. Fryser och svettas om vartannat.
Kram på dig också!

alegni sa...

stackars liten. hoppas hon mår bättre redan! grymt hög feber, det där.
jag vet minsann att kan bli varmt o fuktigt hos er. jag var i new england i juli -85 o trodde jag skulle förgås av värmen/fukten. de enda ställena där man stod ut att vara var lukfkonditionerade malls :)

Taina sa...

Ingela:
Njae, dagen började med hög feber. Nu har hon febernedsättande och känner sig piggare, men det är inte riktigt samma tjej. Detta är sjätte dagen och det börjar märkas. Hon ser blek och trött ut :(