måndag 2 mars 2009

Another snow day

Då var det dags igen. Ytterligare en snö dag och skolorna är stängda. Jag tror att det är fjärde sk snow day denna vinter, vilket beyder att skolterminen förlängs med 4 dagar. Jajamen, varenda MINUT ska tas igen. Just nu tycker flickorna det är sååååå skönt att stanna hemma. Tonårsdottern uppskattar denna lediga dag, extra mycket, för då har hon mer tid att plugga inför veckans CAPT (Connecticut Academic Performance Test). Detta är obligatoriskt för alla sophmores och de ska testas i följande ämnen: Math and Science, Response to Literature, Reading for Information, Interdisciplinary Writing, Editing & Revising. Phew! I tre hela dagar ska de sitta och genomgå dessa prov. Ungefär som en gammeldags studenskrivning. Om de misslyckas, får de göra om det först i årskurs 11.

Helgen kom och gick och det blev en blandad kompott av allt möjligt. Fredagkväll blev det givetvis min sedvanliga Groove på gymmet och denna gång tog jag i utav bara den! Vissa kan gå ut ur rummet utan att visa ett spår av svettdroppar eller andfåddhet! Hur göööööör de egentligen. Jag, däremot, struntar fullkomligt i hur håret ser ut eller om ansiktet förvandlas till en tomat.

Lördagen blev myspys, långlopp med maken, restaurangbesök och sedan skakade maken och jag loss på Maple´s Tree här i Simsbury. När det gäller löpning så beundras jag av att Maken orkar springa med tanke på hans uppladdning. Det blir : "Oj vad tunga benen känns idag. Får säkert mjölksyra". Som ett brev på posten kommer mjölksyran. I HJÄRNAN! Men han springer i alla fall. Bra gubben, säger jag bara.

Söndagen ägnades åt besök på vårt jättefina bibliotek. Minstingen lekte i barnens hörna, spelade spel och läste böcker. Hon ville aldrig gå därifrån. Efteråt bakade vi semlor. På torrjäst. Och JAG GILLAR INTE TORRJÄST! Jag är inte speciellt duktig på att baka. Och det tar ju en EVIGHET för degen att jäsa när den innehåller torrjäst. Resultat blev Eateable.


På väg till biblioteket. Minstingen sitter på vår porch och väntar.

Dockteater på biblioteket. Uuuuh vad läskigt!

Semmelbakning

Inte världens snyggaste semlor
men så blir det när man inte är född bagare.

Minstingen åt med heeeeela ansiktet.

Tonårsdottern äter lite mer sofistikerat än sin lillasyster.

Have a nice day!

12 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Semlorna ser jättegoda ut tycker jag!

Taina sa...

Anna:
De gick att äta även om de inte blev så där "fluffiga". Då hade vi ju fått vänta i en evighet på jäsningsproceduren ;)

anna of sweden sa...

Å, så gott. Och visst är de snygga! ;)

Millan sa...

Lite harligt for barnen att vara hemma en extra dag... men lite surt att behova ta igen dem senare. Sa ar det har i england ocksa. Tydligen blir det inget pasklov pa manga av skolorna i bristol eftersom barnen blev lediga pga sno tidigare i vinter.
Mums for semlor :-)

Anna of Dallas sa...

Så där ser mina också ut. Jag är säker på att det är torrjästen.

Taina sa...

Tyvärr får de bita i det sura äpplet senare.
Vad synd att de inte får något påsklov! Barnen här BEHÖVER få vara lediga eftersom de har ju inga raster i skolan är alltid en massa läxor. Till och med Minstingen som är 5 år och går i Kindergarten får hemläxa!
Semlorna smakade bättre än de såg ut ;)

Saltistjejen sa...

Jag gillar heller inte torrjäst, men framförallt inte gasugn. Är inte heller ngn superklippa på att baka. Och semlor ger jag mig itne på. Lussekatter ahr det blivit med varierande resultat, haha!
Era semlor ser iallafall goda ut tycker jag!! :-)
Kram!!

Taina sa...

Anna of Sweden:
Hahaha, thanks!

Anna of Dallas:
Alldeles säkert. Förbannade TORRJÄST! ;)


Saltis:
LUSSEKATTER?? Det har jag inte ens vågat prova än. För de ska man ju inte gröpa ur och fylla med något...
Kram

Emmama sa...

Snygga semlor, mig impar du på! Men oj, får man ta igen förlorade skoldagar.. upp till nåt maxantal dagar eller? :) Hårda bud! Kram!

Taina sa...

Emma:
Tackar! Har faktiskt ingen aaaaning om det finns någon gräns. Ett år hade de en hel vecka EXTRA efter den normala skolavslutningen. Det kan ju bli lite jobbigt för då är man ju nästan inne i juli och då är det bra varmt här.
Kram!

Jenny sa...

Semlorna såg jättefina ut! Jag har nog aldrig märkt ngn skillnad mellan torrjäst och vanlig jäst, men däremot tycker jag att det kan vara svårt att få hemmabakat att vara sådär "köpe"fluffligt och luftigt, DET skulle jag behöva lära mig :-). Huvudsaken är ju att de smakar gott!! Vilken skön helg ni verkar ha haft, och vad duktiga du och maken var... Och vad är det för pass du går på fredagar *nyfiken* :-)! Kram!

Taina sa...

Jenny:
Tackar. Håller med dig, huvudsaken att de är goda! Groove är nog det roligaste jag har gjort på länge och det passar ALLA. Här kommer en liten förklaring:
What is Group Groove?

If you can move, you can Groove. You'll stomp, flick, wiggle, jiggle, hip, hop, snap, shimmy, shake, slide, glide, smile and laugh your way through this 60 minute fitness dance program. Experience a fusion of club, urban and Latin dance styles with motivating chart topping hits and retro classic tunes. Supportive, funky, easy going instructors help you Get A Move On! with Group Groove.

Rekommenderas varmt.
Kram!