onsdag 11 mars 2009

Another crazy Tuesday

Jag måste bli bättre på framförhållning. Speciellt på tisdagar. De är ju HYSTERISKA? Och vems är felet? Mitt, mitt, mitt. Ja jag erkänner. Planerar som ett arsel (ursäkta uttrycket) ibland. Men jag vill också klaga lite på andra. Lite i alla fall.

Jag stiger upp tidigt. No big deal. Fixar och donar och springer upp och ner och snurrar runt en axel ett antal varv. Börjar komma upp i höga hastigheter nu, typ 100 varv per minut. Miljövänlig energi kanske? Det blir ganska varmt runt omkring mig.

Det är mycket på schemat en tisdag. Det blir inte lättare för att Maken är SUPER upptagen på jobbet med nitiska kunder. Jag vet, man ska vara glad att man har jobb. Ja jag vet, man ska vara glad att det finns de som fortfarande vill ha ens produkter, dvs kunder. Och jag vet att det blir tisdag varje vecka.

Tonårsdottern ska iväg och rida och vi bor inte granne med hästarna. Gudskelov, jag är inte tjenis med dessa stooooora djur. Det innebär hämtning från skolan och skjuts till stallet. Däremellan ska Minstingen mötas vid bussen. Hon skitnödig precis när vi ska till att åka och hämta Tonårsdottern. Fort in, dra ner byxorna. Skit nurå! Och vad gör hon? Sitter och sjunger och "låtsasskiter". Efter mycket om och men är hon klar med sina behov. In i bilen. Ja just det, ut med hunden en sväng! Kissa, kissa. Duuuuuuuuktig vovve. Brum iväg, hämtning av en illaluktande dotter. Lerig också.

Hemma! Just det, så var det läxor, mat och gymmet. Vänta nu. Kylen gapar tom! AAAAAAAAAH! Jag som inte hunnit packa gymväskan. Bråttom bråttom ner på affären. Äh det får bli pizza idag. Kostcirkeln räddar jag genom att slänga dit ett par tomater. Organiska? Ingen aning just nu. Öppnar Minstingens "red folder". Nääääääää jag blir tokig på Mrs Luzietti! Jag tror inte jag skulle klara av Kindergarten. Begriper inte hur ett litet barn ska hinna göra alla dessa assignments och sedan är det vissa uppgifter som jag inte ens begriper hur de ska göras. Små lappar, figurer som ska färgläggas, något som ska klippas, limmas. Det behövs en hel arsenal av pysselpryttlar för alla dessa PROJEKT som amerikanarna tycks ÄLSKA. Men vem fan får sitta med dem? Jo föräldrarna för de har väl inget annat att syssla med. Daaaaah!

Tonårsdottern tar över läxorna med Minstingen. Phew! Just det, packa gymväskan! Iväg till Groove i Avon. Yeah, en timmes pass och svetten sprutar. Skööööönt! Duschar och ska klä på mig. Trosor, lalalalaaaaaaa. Hallåååå! Men va i hel...glömde jag lägga i rena trosor? Jaha, då var det bara att dra upp brallorna och vara försiktig så att jag inte "fastnar" när jag drar upp gylfen. Oh, this is Swedish fashion a la Viktoria Silvstedt, no under wear...

Brrrrum. Hemma! Maken fortfarande osynlig. Minstingen har gjort läxan. Vissa siffror har hon vänt på. Och jag vet att Mrs Luzietti ger ett minus för det och skickar tillbaka pappret. Så sudda, sudda, gör om.

Kvällstoalett för Minstingen. Mutar sedan Tonårsdottern att hon tar sagoläsningen. Går bra. Phew.

Innan American Idol börjar, fixa tvätt, plocka undan i köket, gå igenom posten. På 30 minuter. Yeaaaaaaaah, äntligen. Hoppar upp i soffan.

Hm, let me see. Hur ser onsdagen ut? Bör kanske fixa dagis/skolväskor, kolla vilka kläder som ska på imorgon och äh, det gör jag imorgon bitti!

Why Taina. Why?

17 kommentarer:

thebromanders sa...

Hjäääälp!! Men så där är vissa dagar och visst är det gräsligt!! (men ens kinder blir i alla fall gulligt röda??)
Och måste skratta åt det där med skolprojekt. Ja, visst är det så?? Där sitter vi stackars föräldrar och klipper och klistrar... håller med, ofta är det omöjligt att förstå VAD det är läraren vill att de ska göra, barnen...
Men till det viktigaste: vad tyckte du om American Idol???? Jag måste säga att det här är nog första gången jag har starka känslor för nån av de tävlande: Danny och Adam!! De är i en liga för sig, tycker jag!! De i finalen, hoppas jag! (Och vad Paula blev till sig i trasorna av Adam, va??)
Over and out...

Taina sa...

Mz.olsson:
Röda kinder har jag inte tänkt på. Struntar i smink på tisdagar från och med nu!
Paula var ju såååååinsam igår. Jag fattade inte vad hon sa emellanåt.
Håller fullständigt med dig, dvs Adam och Danny. Igår var nog Adam min favorit. Heja Adam heja!

Jenny sa...

Usch, så där var våra tisdagar och torsdagar, när Loppan gick på simning -tillsist funkade det bara inte, för när jag blev stressad så blev barnen ännu mer stressade och alla mådde urk :-). Vi har faktiskt ganska "lagom" med projekt i Kindergarten, inga fasta läxor annat än läsning varje kväll och sparsamt med projekt... Veckans är "Lepricon trap", men hej och hå säger jag bara ;-). Vilken hemsk fröken egentligen som sätter minus för bakvända bokstäver och siffror -Barnen är liksom FEM!!? Kram!

Taina sa...

Jenny:
Fröken är NÅGOT överenergisk och försöker skapa poäng åt sig själv. Vi får hem, i snitt, 4 papper. PER DAG! Jag är glad att vår Minsting är en ganska bekymmerslös liten varelse.
Kram

Saltistjejen sa...

Hahahahaa! Underbart att fler än en själv har sådana här dagarn när allt bara händer utan att man hinner tänka....
Tack Taina för att du delar med dig av ditt härliga crazy kaotiska vardagsliv!
kramar!

Lia sa...

OJ! Jag blir ju helt slut bara av att LÄSA mig igenom din dag! Tänk då att behöva LEVA igenom den=)). Jisses, du är ju ett mirakel av effektivitet kvinna=). Jag ligger i underläge här, helt klart! Kram

Taina sa...

Saltis:
Der var så lite så. Och vet du vad jag har gjort ikväll? Förberett mig inför morgondagen och till och med gräddat pannkakor till Minstingen så hon kan få med sig det till dagis imorgon. Puh! Jag kan ibland ;)
Kram

Lia:
Haha, eller så använder jag min energi på fel sätt. Tycker dock om när det "händer något". Heeela tiden.
Kram

anna of sweden sa...

Pust vilket race!
Men du, Swedish fashion a la Viktoria Silvstedt? Hahahaha!

Taina sa...

Anna:
Vissa dagar är det fullt ös helt enkelt. Tur att jag har ett starkt hjärta och lågt blodtryck ;)

Vicky sa...

Hej, vad kul att du hittade och kommenterade hos mig! Nu har jag många roliga inlägg hos dig! Lärde mig en hel del av hur det är hos er i "Visste du att.." inlägget :)

Visst är det fascinerande med språk! Om ett par dagar kommer (förhoppningsvis) mitt nästa språkinlägg! Ha de gott!

thebromanders sa...

Ja, jag är med dig... Adam är precis liiiite före Danny. Vilken utstrålning!! De två i finalen - absolut!!
Men visst verkade Paula lite mer flummig än vanligt, ja!! Som om hon var påverkad av nåt...

Taina sa...

Utlandsmamman:
Kul att du kikade in. Välkommen!
Ja jag väntar med spänning på ditt nästa inlägg...har många funderingar kring ämnet.
Ha en fin torsdag!

Mz.olsson:
Ja vad är det med KVINNAN? Hon måste ju ha hamnat i någon sorts kriiiiiiiis. Rätt personer åkte ut. Nja förresten. Hade nog velat ha kvar tjejen. Tror jag. Men det spelar ju ingen roll. Det blir Adam och Danny! Jiiihaaaaaaaaaa!

Emmama sa...

Hahaha, dotterns toabesok var ju riktigt roligt att lasa om! :D Hoppas din torsdag ar myyyycket lugnare! Kram!

underytanjag sa...

Du kan få mig att le mitt i allt elände, tack för allt du delar med dig av! Igenkänningsfaktorn är hög..

Taina sa...

Emmama:
Ja torsdagen blev mycket lugnare med tanke på värken..
Kram

Lotta:
Vad skönt att få le. Det behöver vi alla göra mer :)
Kram

Anonym sa...

Här skrattas det igenkännande!
Underbart skrivet! Roligt att få lite inblick i det amerikanska levernet också. I'll be back!

Taina sa...

Nilla:
Välkommen! Ja jag tror alla känner igen sig. I alla fall de med barn. Och de med husdjur. Och kanske de med bortkomna män ;)