onsdag 10 oktober 2012

Snart är det jul

Nu tror ni väl att jag ska visa bilder på hur affärerna börjat pimpa med julsaker. INNAN vi ens firat Halloween och Thanksgiving, men si det ska jag inte göra. Nog för att det finns en hel del julsaker redan, men jag susar förbi dem ganska snabbt och tänker på vad den gamla damen sa häromdagen där hon stod och tittade på Halloweenprylar som reades bort. De konkurrerade nu om platser med julkulor och annat juligt. " They shouldn't mix all the season stuff at once. It's getting confusing and I am not sure what holiday is coming up next..."

I alla fall så har jag gått igenom en del gamla foton. Jag har skrattat. Jag har gråtit. Jag har rodnat. Hela känsloregistret i mig har jag bläddrat igenom. Sett bilder på fina mamma. Bilder med familjen samlad och speciellt vid jul.

När jag satt där med gamla foton så kan jag idag skatta mig lycklig med så många roliga och fina och ibland tokiga minnen. Jular med traditioner a la Salo. Upp i ottan för att springa. Oftast sprang vi direkt till farmor, där bastun eldats varm och gosig. Farmor och faster klädda i sina badrockar och turban av handduk på huvudet. Ett kök som doftar tomtegröt och "luumusoppaa". Men först skulle vi givetvis tvätta av oss i den vedeldade gårdsbastun för att sedan äta vår frukost.

Härliga tider med min härliga familj. Och ibland Den Tokiga Familjen! Se här vad jag hittade:

Här har ni familjen Salo (exkl brorsan och inklusive syrrans pojkvän) när vi en julaftonsmorgon invaderade farmors hus. Tur att vi inte blev stoppade av polisen bara...

6 kommentarer:

Desiree sa...

Jag kan faktiskt hålla med den gamla damen. Tycker att var högtid ska få ha sin tid. Julen kommer men först är det höst med just halloween och thanksgiving i USA och här allhelgona och advent innan julen. Visst är det kul att sitta och titta igenom gamla foton. Massor med minnen väcks till liv som man hade glömt bort för stunden. Jag satt häromveckan själv och gick igenom mina gamla fotoalbum för att se vilka kort jag skulle spara för att någon gång ta mig tid att scanna in och vilka jag skulle slänga. Älskar foton just för att de fångar ett ögonblick en stund i tiden och fryser den för alltid. Att kolla in gamla bilder är lite som att kunna resa tillbaka i tiden en stund.
Kram!

Annika sa...

Visst har damen rätt.
Högtiderna blandas hejvilt på hösten,
Fast ännu har inte julen blossat ut till fullo. MEn den liger och ruvar på hyllorna på Target, Michaels etc etc...
Så fort Halloween passerat exploderar JULEN!!
Men tänk vad få Thanksgivinggrejjer det finns...
Underbara, lågmälda T-giving!!!
En av årets bästa helger,
ÄLSKAR att titta på gamla foton. Det är som att sätta sig i en tidsmaskin.
MYSIGA jular ni hade i Björneborg under din uppväxt. Härlig familj full av UPPTÅG!
LOVE IT!!!
Kramar!!!

anneli sa...

Älskar också att kolla på gamla foton, samtidigt som det är väldigt känsloladdat,från skratt till gråt...och allt där i emellan.
mm vad gott det är med tomtegröt och luumusoppa! Jag kokar det fortfarande till julaftonmorgon ;-)
Ha det gott!

Cila sa...

Hahaha, Jokke var den första jag la ögonen på, härligt foto!!! Önskar vi kunde fira en "gammaldags" jul när alla skulle vara med! Kram

Taina sa...

Deisree
Jag antar att det är likadant i Sverige. Julsaker har väl börjat komma fram där med. Men jag känner att man skulle vilja njuta mer av den högtid som är just nu, men man blir lite virrig, precis som den gamla damen.

Visst är det kul med gamla foton och jag har MASSOR! Har börjat scanna in en del men kvaliteten på många är väl inte den bästa precis.

Kramar!

Annika
Du har så rätt. Thanksgiving ÄR lågmäld och må den så vara i fortsättningen. Lugna, sköna Thanksgiving.
Hahaha tidsmaskin. Precis så är det ju och plötsligt inser man hur mycket man gått igenom. Men så börjar jag ju bli gammal också...

Åh vad jag kan sakna jularna när mamma fanns. När mormor och farmor levde. Men allt har sin tid. Vi hade underbara jular och någongång ska jag nog lägga ut mer gamla bilder.

Kramar!!

anneli
Visst är det väl så. Plötsligt ser man på foton på några som lämnat oss och då kommer ju tårarna så lätt. Men minnena finns där.
Åh så du gör luumusoppaa? Det ska jag nog prova i år. Har du något bra recept?

Kramar

Cila
Hahaha, ja tänk om Jocke såg den här bilden på min blogg. Då skulle han få slag! Hahahaha!

Vi får ta och planera en riktigt gammeldags jul med ALLA samlade.

Kram på dig!

Lotta sa...

En sak i taget!!! Först trick and treat, sedan Thanksgiving, sedan jul.... jag hänger inte med om det här blandas ihop!!!

Kram från mig som är super jet lag!!!