fredag 12 oktober 2012

Happy Friday!

Fredag, härliga fredag! Jonas kommer hem, solen skiner och vi får en HEL helg tillsammans. Lyx, I know, I know. Men innan allt "mys" börjar (sorry Albert) så ska det arbetas och Liisa ska vara i skolan och hunden ska rastas och affären ska besökas och golven dammsugas, diskmaskinen tömmas, Liisa ska hämtas från All Sports, pumpor ska inhandlas, tomten krattas och om ork och tid finns, ska mat lagas. Hepp!

Inte nog med ovannämnda så har Fru Olsson lite trångt i skallen idag trots bara två glas vin igår kväll. Ingen ordning alls på torpet. Finne och allt. Men det berodde nog på att jag glömde bort att äta middag. Hur jag nu kunde göra det. Kanske för att Liisa hade en kompis här hela kvällen?

Jag var i alla fall bjuden på Ladies night här på vår "nya gata". Oj vad många "ladies" som kom och vissa var uppklädda till öronen med sina uppiffade frisyrer där jag ibland funderade på om de gömt en pumpa eller två för att få det att se så "bulligt" ut. Andra var mer avslappnade i jeans och snygg top och mer "vanlig frisyr". Trevligt var det i alla fall. Men vilket hem värdinnan hade! Kanske inte min stil direkt (ha, jag som inte ens har en stil). Det var så där amerikanskt utan att jag kan sätta fingret på exakt vad det betyder. Jag är ju något nyfiken, vilket en av mina grannar också tycks vara, så vi studerade lite extra, hon och jag. Antagligen såg vi ut som två ugglor där huvuden snurrade runt, helt obehindrat. Tyvärr så tog jag inga bilder.

Samtalsämnena varierade under kvällen, men när vi kom till typ löpning så kläckte en kvinna ur sig att nu var det slut på säsongen med att springa ute. Jaha, tänkte jag. Varför då liksom? Hon hade hela dagarna på sig så mörkret var inget bekymmer. Det visade sig att om det inte regnade, så var det för kallt eller så fanns det alltför många farliga djur ute så som coyote (typ varg). Öh? Ibland blir jag förvånad hur folk tänker. Det finns ju kläder för ALLA väder! Och om sanningen ska fram så tror jag vargen väljer något annat att smaska i sig än just denna dam om jag ska vara ärlig. Ja det skulle vara pumpan gömd i bullen på skallen då rå.

Nä gott folk, nu avslutar jag med lite bilder:


Jag vill också vara med och leka och klättra.

Grannens bananplanta växer så det knakar. Mitt ute i skogen.


Hm, vad heter denna lilla söta blomma då?


Min fikastol är visst upptagen.
Happy Friday!

7 kommentarer:

Lotta sa...

Happy Friday my dear!!!!

Underbart väder. Jet lagen är förlåten och jag sitter på jobbet med en kopp rykande hett kaffe. Ready to take on the day!

Skönt att ni får en helg tillsammans. Njut!!!

KRAM!

Desiree sa...

Yeees diggar dina halloween pynt. :-)
Men du blir det nåt kvar av helgen när du är klar med denna digra to do list på sysslor? Pust man blir allt lite matt av att bara läsa den. Städningen fick jag avklarad igår men måste hinna förbi affären och handla lite ikväll.
Tycker det är kul med sådana evenemang och grejer som er Ladies Night. Det kan vara väldigt intressant att träffa en sådan mix med människor. Man får höra både ett och annat. Några grejer som du tar upp kan ju vara riktigt roande i slutändan. Extra intressant blir det man också är expat i ett annat land med annan kultur. Man kan få insyn i folks liv och mentalitet som är spännande och som sagt roande.
Du får ha en skön helg och njuta av att familjen är samlad.
Kram!

olgakatt sa...

Damen som har slut på springsäsongen påminner mig om den amerikanska damen som klädde upp sig i rosa sprinterdress med pannband och allt och sprang varv på varv för glatta livet i sin källare ( amerikansk storlek, yes) för att det var för farligt att vistas ute! Min svenska väninna som var på besök var något förundrad.

Susjos sa...

Kan tänka mej att man blir förundrad över en del amerikanskor :)
Njuut nu av en "ledig" helg!

Jag har oxå sprungit runt som ett yrväder idag...tvättat en maskin och hängt upp, tömt diskmaskinen, dammsugit det värsta på undervåningen, hann även spola av badrumsgolvet lite snabbt. Ut på en joggingtur, med lite mer kläder än vanligt(kylan är här)...lagat en pizza och duschat! Nu ska jag "bara" jobba natt hela helgen...
Vi kvinnor kan ;)

Annika sa...

Mysigt pynt.
Gillar inte Albert ordet MYS!!??
HAHA!!
En anings uttjatat kanske. Men det beskriver ju så bra vad det ÄR!!
Det var en feg kvinna som inte törs spring ute. Fler än du måste reagerat på det.
Pfft....
Oh well, det finns allt i vår herres hage ;-))))
Ha nu en fin helg.

EXAKT en likadan spindel har jag också som du har på bilden längst ner. HAHA!!
Long LIVE Halloween!!!

KRAMAR!!!

Anonym sa...

Hej och tack för besöket på min blogg! Här i Kina börjar det bli riktigt mycket Halloweenpimpande nu också men jag antar det är värre i Amerika, som allt annat :) Vi försöker dock hålla det rätt lågt som de trista svenskar vi är, haha!

Abbfrun S

Anonym sa...

Hej och tack för besöket på min blogg! Här i Kina börjar det bli riktigt mycket Halloweenpimpande nu också men jag antar det är värre i Amerika, som allt annat :) Vi försöker dock hålla det rätt lågt som de trista svenskar vi är, haha!

Abbfrun S