söndag 14 oktober 2012

I did it!

Nu har de flesta redan sett på fejjan att jag klarat av ett lopp till. En mara. Och det var inte vilken mara som helst utan det var min TIONDE MARA! Jag har haft som mål att innan 50 så ska jag ha sprungit 10 stycken maratonlopp så nu kan jag alltså bocka av det på listan! Yay!!!

Varför har jag inte skrivit så mycket om detta då, undrar kanske någon? En mara snyter du inte ur näsan, för det är trots allt 42,2 km. Det kräver en del träning och jag skriver inte SÅ mycket om min träning eller veckans träningsprogram. Tidigare läste jag flera träningsbloggar, men ledsnade efter ett tag. Visst är det roligt någongång, men att dag efter dag se samma typ av inlägg intresserar inte mig.

Jag börjar ju bli lite "till åren" och min träning har blivit en del av mina behov eller måsten. Ungefär som när jag behöver uträtta vissa behov och det skriver jag ju inte om. Jag har inget schema som jag slaviskt måste följa. Det har jag inte för toalettbesök heller. Toalettbesök är i och för sig inget måste. Finns inga måsten, men jag väljer, av hygieniska skäl att gå på toa än att uträtta det i brallan so to speak. Med träning är det samma sak. Det är kanske inget måste, men det har blivit ett inbyggt behov hos mig.

Nog om detta. Gårdagen då, som var en av de vackraste höstdagarna så här långt. Lite kallt på morgonen men så vill jag gärna ha det när det ska kutas i 4 timmar för jag blir i alla fall svettig. Trots magsjukan för ett par veckor sedan och ryggproblem i somras så hade jag bestämt mig för att springa och när jag såg målet så kunde jag inget annat än gråta. Tårarna sprutade! Jag kände mig pigg. Jag kände mig glad. Ja det känns nästan som att föda barn när du trampar på mållinjen.

Skriver kanske mer om loppet vid ett annat tillfälle. Nu kör vi ett par bilder:

Detta är tidigt på morgonen och jag kollar att allt är med. Jag vet, jag har inte den senaste "outfiten" men vem bryr sig. Jag skulle ju inte ställa upp i en skönhetstävling precis.

Här poserar jag vid starten och det ser ju ut som om jag är gravid! Eller som om jag håller på att uträtta något.

Vädret var bara SÅ PERFEKT! Capitol Building i bakgrunden.

Gissa vem som hade sett fram emot detta????

Yepp, here she is!

Nöjd, nöjdare, nöjdast!

10 kommentarer:

Lotta sa...

Å, Taina!!! GRATTIS!! Vilken prestation. Jag som knappt orkar kuta till bussen, if you know what I mean. Let alone se framför mig att jag skulle springa i över fyra timmar.

Men. Just därför. Har jag tänkt...kanske en dag. Kan jag genomför det här! Det känns så läskigt så jag vågar knappt skriva det här.

Jag skulle jättegärna vilja veta hur man förbereder sig inför ett Marathon. Hur ser upplägget ut i stora drag. Hur lägger man upp träningen och vad är det för mentala krafter som ska till. Känns det som fyra timmar eller tycker du tiden går snabbt för att du är i rörelse hela tiden?

Min vän sprang och kom in på en supertid. Jag är så impad!

En enastående prestation av dig Taina. 10 lopp! OMG. Vad du är duktig!!!!

KRAM!!

olgakatt sa...

Min djupaste beundran för denna energi! Jag niger och bockar!

Taina sa...

Lotta
Klart du ska! Alla kan!! Du kan inte ana alla människor jag träffar på före, under och efter loppet. Jag blir helt förstummad ibland. Om du bara bestämmer dig så kan du göra't!

Första maran skulle jag nog välja i "livlig" mara. Eller varför inte Medoc maran i Frankrike, som jag sprungit en gång. De serverar inte bara vatten under loppet utan även vin!!! DEN ska du prova.

Ju mer du har att titta på eller folk som hejar på dig så känns de där timmarna inte så långa och smärtorna försvinner också.

Tackar, jag ÄR nöjd. Vanlig motionär som jag ändå är.

KRAM

olgakatt
TACKAR!!! En del kan jag nog tacka min finska sisu. Tror jag i alla fall. Hade så det där målet att 10 maror före 50. Som ett mantra.

alegni sa...

Du är hurja, Taina!
Hatten upp, det är nog inte många i min bekantskapskrets som har sån sisu som du!
KRAM

Desiree sa...

Stort grattis Taina. Det hade varit ack så imponerande om du bara hade sprungit ett enda maraton men nu har du sprungit hela tio stycken! Du måste vara den person med starkast ben jag känner :-)
Du är en förebild som visar att vältränad är något man kan vara även om man inte är 20 längre. Bamse grattis kram till dig. Du har all anledning att vara otroligt stolt över dig själv. You are a trooper and winner!
Varma grattis kramar igen.

Annika sa...

DUKTIGA DU!!
SÅg det på Fejjan!!
Du är enorm som fixat din tionde mara!!
WOW!
Styrka!!
Skriv gärna mer om loppet!!
Hur mår du idag?
KRAM!!

antonia sa...

Grattis! Vad duktig du e!

Albinssonskan sa...

Förstår känslan! Jag sprang mitt första millopp i augusti efter att ha sprungit min första mil månaden innan. Mitt mål är att springa göteborgsvarvet 2014.

Grattis igen!!

Hanna sa...

Riktigt imponerande! Stort grattis!

Melting Pot sa...

Du är fantastisk Taina! Jag är grymt imponerad! STOR KRAM