fredag 19 oktober 2012

Att bestämma sig!!

Gud så jag velar. Fram och tillbaka. Tillbaka och fram. Bloggens vara eller inte vara. Jag vet att det är tråkigt att läsa om det. Det är väl bara att bestämma sig! Tidigare, för 100 år sedan, skrev jag dagbok. Den var ju "privat" och personlig. En blogg är ju nästintill bara personlig. På ett sätt ÄR det kul med blogg för ibland vill jag skriva av mig. Men ibland har det känts som om jag MÅSTE skriva något. För vem undrar kanske någon? Ja inte vet jag. Trogna läsare?

Statistiken, som jag inte följer slaviskt, men som jag tittat på lite mer i höst, visar på en kraftigt nedåtgående trend. För att inte snacka om kommentarerna. Att de lyser med sin frånvaro har ju sina grundorsaker. Dels har jag varit urkass på att svara på de få som kommit in och för det andra så har jag varit dålig på att kommentera hos andra. Behövs det för att hålla en blogg i liv? Det beror på. Vill jag ha en blogg som hålls vid liv via kommentarer och antal läsare eller gör jag det av samma anledning som när jag skrev dagbok?

Jag ljuger om jag säger att det inte spelar någon roll om någon läser min blogg eller inte. Varför skulle jag i så fall skriva ut i tomma cybern? Samtidigt så tycker jag att det är kul för nära och kära att få se hur jag har det även om det är få av mina vänner och en del släktingar som knappt känner till min blogg. De är inte med blogg helt enkelt.

Min blogg är ju en rörig blogg, men så är den också MIN blogg. I början handlade den väldigt mycket om anpassningen här, men efter ett tag så blir det vardag, även här. Med det menar jag inte att vi anpassat oss helt för det tar nog en evighet. I alla fall för mig!

Nog om vara eller inte vara. Avslutar med ett par (något suddiga) bilder från en ny, fräsch affär som jag och Liisa besökte häromdagen. Holy cow vad fint och gott och fräscht och allt det där!

Nu önskar jag alla en riktigt HAPPY FRIDAY! Här blir det full rulle ikväll. Är dubbelbokad...

16 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Oh, Fresh Market har flera olika sorters bröd som är riktigt goda!

Jag bloggar egentligen mest för att barnens far- och morföräldrar ska kunna hänga med i vår vardag. Sen att en del andra tittar in också är en kul bonus!

Kram

olgakatt sa...

Nog går det litet upp och ner med bloggandet. Inspirationen varierar, man har mer eller mindre tid vissa perioder. Men sluta inte, Taina!
Det är så roligt att läsa det du skriver med din speciella humor och man lär sig nåt nytt hela tiden om livet i Simpan och om Liisas framsteg.

Lotta sa...

Taina...blogga i din takt och med din egna charm och stil. Tycker om det, massor!

Ja, roadtrip via Simpan. I November borde det bli av...eller adventsmys vid brasan. Skumpan finns i kylen, just so you know!

KRAM!!

Annika sa...

Säger precis som Lotta, blogga i din takt. Kör lite när du vill!
DET är ju jättebra!!
Skit i statistik, bloglovin och följare. ORKA!!!
Du har dina trogna läsare.
Visst, besökarantalet sjunker när man inte skriver, men det är väl inte konstigt?
På somrarna har jag ytterst få, för jag skriver ju inte.
men sen när jag börjar igen kommer alla tillbaka.
En del läsare förlorar man, vissa nya kommer till.
DU behöver inte bestämma dig om denna bloggs vara eller icke vara. KÖR bara när du vill!! BARA då!!
Sluta inte!!

Men visst fan väger kommentarer tungt. Utan dem är det inte alls lika kul.
DET tycker jag också.

SÅ kör nu på i precis den takt du VILL.
En gång i veckan? Flera ggr? varje dag? En ggn varannan vecka`DET är HELT upp till dig.

Du behöver inte bestämma ngt alls...
Go with the flow...

Jag älskar din blogg!!
DET vet du!!

KRAMAR!!!

Mrs Clapper sa...

Jag plockade bort statistikmätaren och det var skönt! Jag skriver det som en dagbok för att få dela med sig och även att ha för framtiden, jätteskönt! Hoppas att du fortsätter med ditt bloggande och kryddiga inlägg! De är uppfriskande!

Desiree sa...

Såg nästan ut som Whole Foods. Är det Fresh Market. Den är jättefin också. Gud så jag saknar sådana här fina matbutiker. En fröjd att få handla här.
Taina fortsätt blogga. Du har en underbar blogg precis som den är. Den är så där sprudlande full av energi precis som du. Man behöver inte skriva varje dag. Det funkar utmärkt att köra inlägg när man har något man vill dela med sig av.Jag bestämmer gärna åt dig att du fortsätter utan krav på att behöva skriva varje dag eller svara på alla kommentarer med en gång.
Kram!

Anonym sa...

Jag skulle sakna din blogg om du slutade - du är verkligen en frisk fläkt att följa! Kör på i din egen takt, vi hänger allt kvar även om statistiken svajar lite emellanåt. /Penny

Anonym sa...

Fortsätt Taina, men strunta i statistiken och skriv då du har lust till det! Gillar jättemycket att läsa dina skriverier även om jag inte kommenterar ( borde finnas Gilla-knapp också här!). Och så är det intressant för oss här på andra sidan klotet att höra om hur saker och ting fungerar over there, ta nu till exempel det här med husköp, olika guys, och så förstås skolsystemet. Kram! StrandMamman

Ulrika sa...

Jag är en av dem som läser din blogg i stort sett dagligen, men som nästan aldrig kommenterar. Jag har för lite tid att kommentera på de bloggar jag läser, vilket är synd. Men... din blogg är en av de roligaste jag vet. Du har så sjukt skön humor, och du har gått igenom samma process som jag (flyttat till USA, köpt hus et). Jag skulle sakna din blogg jättemycket! Men jag säger som de andra, du behöver ju inte blogga varje dag, blogga när du känner för det. Jag kommer läsa oavsett, för jag gillar verkligen din bloggstyle!

Kram!
// Ulrika i New Orleans

Ingmarie sa...

Där just ditt "hullerombuller-skrivande" som är så bra med din blogg! I love it!
Men hur gjorde du i kväll? Klonade dig? ;-)
Och grattis ( i efterskott) till ännu en mara. Själv hoppas jag att ett under ska ske så jag får åka till NY... :-)

Anna, Fair and True sa...

Sluta inte! Gillar din "röriga" blogg och du är så rolig! Men helt okej att blogga när du vill och så ofta du har tid såklart! Kram!

Taina sa...

eastcoastmom
Ja det här är en fantastisk affär! Den ligger inte så långt från oss så det blir fler besök dit.

Min far äger inte ens en dator och svärföräldrarna vet knappt vad en dator är...men jag tror att någon i släkten läser även om de aldrig kommenterar.

Kram

olgakatt
Du har så rätt och säger alltid så kloka ord. Det varierar otroligt mycket. I alla fall hos mig. Jobbet tar ganska mycket energi och jag blir trött av att bara titta på en "datamaskin".

Tack snälla för din uppmuntrande ord! Det värmer ett annars så kallt(?), finskt hjärta, hahahaha!

Lotta
Tack snälla Lotta! Ja det blir i min egen takt och på mina villkor.

Åh vad mysigt Lotta om vi skulle kunna sitta framför brasan och dricka skumpa eller varför inte glögg??? Kom snart till Simpan. Det finns sovplats i det Olssonska residenset.

KRAM!

Annika
Jag blir ju RÖRD av dina snälla och goa ord! Och du har så rätt med att Go with the flow för det gör jag ju med annat här i livet.

Statistiken har inte varit min grej, men började titta lite på den i höst och upptäckte plötsligt att wtf is going on? Men det är inget att hetsa upp sig för. Men visst vill man ju att NÅGON läser för annars är det ju liksom ingen idè att skriva rätt ut i tomma cybern om det saknas mottagare.

Kramar i massor till dig!

Mrs Clapper
Tack fina du! Du har så rätt med den där statistiken. Den gör ingen nytta och sedan ÄR bloggen som en dagbok att kunna gå tillbaka till och läsa och se hur det var "förr".

Kram

Desiree
TACK snälla, snälla Deisree! Vad skönt att du bestämmer åt mig nu så jag slipper vela, hahahaha! Skönt.

Det är Fresh Market och visst ÄR det en fin affär! Kommer att gå dit fler gånger, for sure!

Kramar!!!!

Taina sa...

ettstyckevardagsliv
Åh vad roligt att höra! Frisk fläkt? DET vill jag verkligen sprida. Ska sanningen fram så känner jag mig som det blåser kring mig OFTA! Som igår kväll när jag var dubbelbokad. Men, men det går om man skyndar sig för jag vill inte missa något av allt det roliga livet har att erbjuda!
Tack för dina uppmuntrande ord!

Strandmamman
TACK SNÄLLA DU! Gilla knapp kanske vore en idé? Tack för tipset. Vet att min systerdotters blogg har det.

Jag delar gärna med mig av livet här så som jag upplever det utan att säga vad som är rätt eller fel. Många gånger är det ANNORLUNDA mot vad jag är uppvuxen med. Kul att du hänger med.

KRAM!

Ulrika
TACK snälla du! Det där värmde rejält! Oj, jag blir alldeles till mig av ett litet inlägg som denna med så fin respons. Visst är det roligt att kunna dela med sig av sina upplevelser här. Jag ska följa ditt råd att blogga när jag känner för det.

Kram

Ingmarie
Tack snälla du! Vet du Ingmarie att din blogg är den enda träningsblogg jag följer för du skriver om så mycket annat än bara träningen i sig. Klart under kommer att ske!!!! NYC marathon!

Angående kvällen så fixade jag båda eventen. Stal lite tid här och där och så simsalabim så gick det!

Kram!

Anna
Tack SNÄLLA du! Ord som värmer. Mitt annars så kalla finska hjärta, hahahahaha!

Jag ska följa ditt råd och blogga när JAG vill. Med alla dessa fina kommentarer så skulle jag vilja sitta och blogga massor just nu. Men nu blir det HAYRIDE!

KRAM!!!

anneli sa...

Jag har samma tankar kring min blogg.I början var det kul med allt nytt med livet i Grekland,men nu är det ju vardag.
Jag läser din blogg ofta och gillar den ,men jag är dålig kommenterare,så sluta inte men skriv i din egen takt bara
Ha en god och mysig helg!

Marre sa...

JAG läser och älskar dina inlägg, de förgyller ofta mitt morgonkaffe eller kvällste. Men jag är urusel på att lämna kommentarer, erkänner genast.

Du - när jag ska till New York, vad får jag inte missa?

HeLena sa...

Kära Taina!
Du precis som jag har häcken full hela tiden och då blir det svårt att hinna med bloggandet. Att skriva en egen blogg själv är väl en sak men helst ska man hinna in och läsa hos andra och det är svårare tycker jag. Jag gillar din blogg jättemycket, och jag läser så ofta jag kan men på senare tid har jag inte hunnit med alls och därmed heller inte kommenterat. Jag håller med de andra, blogga när du kan och vill men sluta inte!!
Många kramar!