fredag 9 december 2011

Julkort

Traditionella, moderna eller cybriga eller inga alls? Ja hur gör vi med julkort hos den Olssonska familjen i år då? Jag kör mittemellan det traditionella och det moderna. Vad det moderna nu är för något? Men för mig är det alltså fysiska kort med ett foto. Fysiskt kort som du kan TA I. Visst kan jag ta på skärmen om jag får ett cybrigt kort men det brukar ju bli så kladdigt då. Speciellt om jag sitter och käkar min frukost när jag ska läsa "högen" av julkort som kommit. Ja ni förstår säkert vad jag menar.

Så i år är jag ute lite SENT igen! Liisa kom hemfrån skolan igår och jag skickade upp henne på rummet för att byta om till något rött. "Vad ska jag ha på mig Mom?", typ. "Vad som helst, bara det är rött, för nu ska det fotas!". Dino förstod ganska snart att han inte skulle komma undan när jag plockade fram ett fjantig hårdiadem med renhorn och bjällror. Kunde se hans blick att "Oh no, not this year again!". Efter mycket om och men så bestämde jag mig för att han skulle slippa den i år och så blev det lite borstande av den alldeles för tjocka pälsen och på en med sjal. Röd såklart.

Stress, stress, unge och hund for upp på en fotpall. Men vad fan, det saknades lite julpynt ju. Stora kliv uppför trappan så trosorna fastnade mellan skinkorna. Ingen tid att dra ut tyghelvetet. Det gällde att ta vara på tiden. Släpade ner ett sidobord, eller vad det nu kallas för. Ner i källaren för att hämta en tomtjävel och en gran. Inte en riktig såklart. Taina, the inredningsexperten, jobbade och slet och tog sedan fram sin proffskamera. Den vanliga skitkameran alltså, men jag kände mig som världens häftigaste fotograf där jag stylade till ungar och hundar och bakgrund.

Ja men hur blev det då? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men det blir som det blir och jag hoppas för guds skull att grannarna inte jämför vårt kort med deras. Japp, här skickar alla grannar till varandra. Så de hundratals som jag redan skickar ska alltså ökas på med ytterligare några. Och ni ska se deras! Några av grannarna går till den RIKTIGA fotografen och fotar hela familjen. Där sitter de vid den öppna spisen i sina stickade tröjor och ser ut som om de har haft hela dagen på sig. Men ,men, det är ju ändå tanken som räknas...

Ungen ser glad ut. Hunden har ju djävulska ögon. Tavlan i bakgrunden passar inte alls. Tomten vid granen ser ut som en...ja allt annat än en tomte i alla fall.

Bad hunden att titta bort och han lydde? Men nu sitter ungen och vrider sig som en mask. Fortfarande en knepig tomte och en gran som ser ut som om den har blad på toppen.

Jaha, så ska han stirra rakt in i kameran igen då! Och vad gör ungen nu då? Tomtejäveln står kvar. Och sommargardinerna syns. Suck.

Kom solen plötsligt in? Vad hände med blixten? "Sluta dra mig i benet!". Snyggt med sidobordet framför ett annat bord. Många bordsben blir det.

Hm, hittade lite effekter där jag kan sudda ut kanterna. Coolt. Men nu BLUNDAR hunden. Han tyckte säkert det var urtrist och somnade.

Äh jag ger upp. Det blir som det blir. Det är ju ändå tanken som räknas, eller?

11 kommentarer:

Camilla sa...

Åh herregud vad jag skrattade när jag läste ditt inlägg! Jag kunde se det hela framför mig. Och Dino var ju hur cool som helst på sista bilden. Typ är hon inte klar snart? Jag tar en snark under tiden, det märker hon säkert inte.

Men det är tanken som räknas, så sant så.
Kram

Petra H sa...

helt underbart!! det blev ju jättefina bilder, vilket det så klart blir med så söta motiv som dessutom verkar väldigt tjänstvilliga att posera.
kram!

Saltistjejen sa...

hahahaaa! Taina! Herreguuuud! Det är ju underbara bilder! tycker du borde göra ett kollage av dem! :-) trist med sådana där uppställda fotografjulkort i vilket fall. Här blir det inga fotojulkort alls. Däremot har jag en plan att försöka engagera Ella att göra lite julkort imorgon. Pyssla med andra ord. men jag får nog förbereda lite idag isåfall. Klippa lite och så. Sedan kan hon limma för det gillar hon. Och strö glitter hahaa! :-) DET gillar hon MYCKET! Över hela huset...! ;-)
KRAAAM!

Susjos sa...

Jättefina foton ju! Men så jag skrattade åt dina kommentarer, och det tog en stund innan jag såg tomten!
Love it!!!

Annika sa...

HAHA, härligt my Taina!!
Tycker dina Bilder är BRA!!
Hellre sådana än proffsbilder. De blir ofta så stela.
Nej, fram för lite stollerier så att man får skratta lite, hihi!!!
Siesta bilden du har är helt LOVELY!!!
Kramar!!

Ingmarie sa...

Jag tycker dina grannar och vänner ska vara överlyckliga som får så sinnrika och lustfyllda kort! Skäms på dem om de inte uppskattar dem!

olgakatt sa...

Ta den där Liisa ser ut att peta näsan och hunden blundar - det ser väldigt naturligt och oregisserat ut!
Herregud, vad jag har skrattat!!!

anna of sweden sa...

Underbart! Ett Taina-inlägg när det är som bäst!

Kramelikram och trevelitrevlig helg!

Lotta sa...

Vajjert Taina!

Du fixar och hinner med till och med och fixa julkort. Du får dagens ros av mig!!!!

Och bilderna blev underbara. Den sista är min favvis ;)

Kram!!

Ps. jag fotar ju hej vilt, du gav mig en tankeställare....

Desiree sa...

Jag tycker du gjorde ett kanonjobb. Bilderna blev ju hur fina som helst. Jag tycker också att det är riktiga julkort som inte är cyberkort som gäller. Men jag köpte färdiga från Unicef. Som sagt fina julkort med Liisa och Dino. De är så söta båda två.
Kram!

Taina sa...

Till er alla ett STORT TACK för era fina och uppmuntrande kommentarer!

Kramar!