måndag 12 december 2011

Husvisningar, Madonna-tuttar och Luminary Night!

Fy fasiken vad trist det är att kolla på hus! Och DYRA är de dessutom! Ja inte visningarna men husen. När jag gillar läget, ja då ser huset ut som kyss-mig-i-arselet, typ. När läget är kasst ja då är huset fint. Blir tokig och superstressad av husletande. Men Jonas tar det med ro. När vi väl hittar så går det fort. Som i hockey då?

Huset på "vår gata", som är en riktigt bra gata om jag får säga det själv, är ingen hit. För det första är det stort och gammalmodigt och för det andra inte bara dyrt i inköpspris utan också dyr i drift. Just bara för att huset ligger på "rätt" gata så är ju skatten därefter också, dvs skyhög. Vill jag leva från pay check to pay check? Nä, så jävla huskåt är jag inte!

Det andra huset vi såg i helgen låg givetvis lååång från centrum och läget var inte det roligaste. Men invändigt? OMG så fint och lagom stort. Priset också helt ok. Men jag är en betongunge och vill inte hamna ute på vishan. Det är inte jag. Rädd att jag plötsligt kommer att gå på alla fyra efter ett tag.

Nästa hus ska spanas in på fredag. Lite närmare centrum.

Annars i helgen då förutom husvisning? Jo, en del träning, Liisa på kalas hos en klasskompis, julfesten med Jonas gamla jobb, lunch i Hartford, Luminary night i Simsbury. Och så lite jobb på det. Jonas? Ja han har åkt iväg igen och ser honom på torsdag natt, eller rättare sagt på fredag morgon.

Vi tar och kikar på lite bilder och börjar med den sk julfesten:

Ooops, när vi kom in möttes vi av dessa "priser" som lottades ut under kvällen.

Jonas tycktes ha trevligt med Harry, logistikern.

Borden var fint dukade.

Annat var det väl med klädseln...ja jag måste säga att det här med dress code här innebär en stor variation. Och på ett sätt är det skönt.

Men jag undrar ändå hur det kommer sig att någon väljer crogs till klänningen?

Varför inte mysdressar (vänster) blandat med den lilla svarta och en röd sjal?

Den här damen tyckte jag var så söt med sin "bulle" i håret.

Jag ska inte säga så mycket för jag kan INGET om mode. Just i den här klänningen får jag ju ett arsel som breder ut sig på hela stolen!

Just det, det var ju Yankee Swap också! Jonas får ju aldrig de där fina presenterna precis.

Åh vad gulligt då. Såg plötsligt att jag fått Madonna-tuttar! Och jag som trodde det var en bra bh som skulle runda till tuttarna och inte strutforma dem så där!!!!

Kvällens värdinna, Nicole, ser så nöjd ut.

Huset på "vår gata" (fick egentligen inte fota inomhus så det blev bara ett par bilder. Inget på det andra "fina-invändigt-huset):

Näääää, kolla köket från Hedenhös!

The family room. Oftast har man ett sk family room och ett living room.

Men vet ni vad? Det fanns en BASTU i huset!

Efter husvisningen behövdes lite mat och det fick bli i Hartford:

Liisa på Sidewalk Cafè. NEJ, Budlight tunnan i bakgrunden är INTE vår.


The Luminary Night:

Varje år anordnas en sk Luminary Night i Simsbury där vi tänder en massa ljus vid vägen. Pengarna går till Families in Need.

Jag följde beskrivningen noga för att fixa till "ljusen".

Innan mörkret föll, såg det ut som om vi kastat skräp på tomten.

Men så fort det blev mörkt såg det helt annorlunda ut!

Många av grannarna gick ut och sedan samlades vi i ett av husen för lite vin och tilltugg. Riktigt nice!

Veckan är fylld av arbete. Så nu har jag inte tid att sitta här. Hepp!

8 kommentarer:

Desiree sa...

Fint med luminary walk. Bra ändamål som pengarna går till också i juletider.
Julfesten ser ut att ha varit kul.
Blir väldigt nyfiken på vad det är för ungefärliga priser som gäller på hus där du bor. De husen ni kollat på vilken prisklass ligger de i. Jag som tycker Stockholm är hiskligt dyrt är som sagt nyfiken på att jämföra och även kan jämföra med priset på vårat hus i södern som vi köpte för 370 000 dollar juli 2006. Det kan jag säga att vi tappade en god slant på då vi sålde 2009.
Kram!

Saltistjejen sa...

Å så vackert med er luminary walk!!!! :-)
Och du det där med husletning ÄR svårt och stressande. Jag hoppas så att ni ska hitta något som känns rätt på alla plan.
Liisa är superfin i sin lilla stickade mössa! :-) MEN jag måset säga att det var lite väl balndad klädsel på er julfest hahaha! SÅÅÅ amerikanskt. Skulle inte ens kunna TÄNKA mig att ngn svensk skulle komma klädd som vissa här på en fest i Sverige! Jag gillar visserligen att det är högre i tak här vad gäller just klädseln, men tycker nog att på fester kanske man åtminstone kan FÖRSÖKA lite...? Förövrigt var det väl inget fel på dina tuttar!? Lite stjärngossestrutformade bara. Du skulle satt på en guldstjärna på toppen på varje tutte också så hade du varit snyggast på hela festen! :-)
Kram och hoppas det går bra i veckan tills Jonas är tillbaka!!!

HeLena sa...

Hallå där Taina-snygging! Vaddå strutar?? Jag tycker du är super snygg!
Ha en fin vecka!
Kramar!

Lotta sa...

Luminary walk gillar jag!

Och så det här med tuttarna; du är ju störtläcker och ser hur snygg ut som helst. Glöm det där med strutar ;)

Hus: Många variabler. Håller tummarna att ni hittar ert drömhus med vettigt pris och lagom fastighetsskatt!

Nu ska jag gå och lägga mig....fy vad det tar på krafterna med omorganisationer....

Kram!

Lena (Meltingpot) sa...

Du & Jonas var snyggast på festen! Utan konkurrens. Jag vet att jag inte borde bli chockad, men kan inte låta bli. Beyond words.
Hoppas ni hittar er hus snart. Inte kul när det är ett måste. Vi kollade på ca 30 hus att hyra här och vi bor i det vi såg sist....När man skall köpa måste det ju kännas helt rätt!!
Kram

Taina sa...

Desiree
Luminary Night här i Simpan är jättefint! Det enda jag salnar då är glögg och till nästa år ska jag nog göra den och bjuda grannarna!

Hus på vår gata kostar kring 400000 - 550000 dollar och då lägger vi på en fastighetsskatt på minst 10 000 per år. Apdyrt tycker jag. Så fort vi kör en bit utanför droppar de ner till 350 000 och lägre. Det är mycket pengar det. Så vi får se...

Kram

Saltis
HAHAHAHAHAHAHAHA! Stjärngossestrutar!!!! HAHAHAHAHA! Tack för dagens garv.

Det där med hus är så jäkla jobbigt. På ett sätt är det skönt att hyra också men det är ju inte så smart ekonomiskt om man tänker längre än vad näsan räcker. På fredag ska vi alltså titta på ett till som ligger på en parallellgata, dvs bra område, men då är ju priset lite högt, så vi får se. Suck. Skulle helst av allt bara vilja stoppa huvudet i sanden och njuta av julen istället.

KRAMAR

HeLena!
Tack SNÄLLA du!
Kram från Strut Taina

Lotta
Jag älskar dessa Luminary Nights. Det blir så stämningsfullt då alla tänder ljusen mellan 5 och 8.

Tack för komplimangen, men det är underligt hur man kan upptäcka saker på bild trots att man stått framför en spegel innan? Hahahahaha!

Hus ja. Gud så mycket att tänka på och tonvis med papper och advokater och påskrifter och gud vet allt. Blir svettig av bara tanken.

Omorganisationer är alltid jobbigt. Har på känn att vi står inför något liknande själv. Är kallad till möte kl 8 idag. Mandatory och ingen agenda...

Kramar!

Melting Pot
30 hus? Ojojoj, jag tyckte vi kollade på massor när vi spanade in 16 när vi flyttade hit. Det huset vi bor i nu var det näst sista vi tittade på och direkt jag såg detta hade jag bestämt mig. Inte kul att leta igen.

Tack för komplimangen! Ja du ser klädseln hos vissa. Så skönt att man vågar vara sig själv ändå!

KRAM

Annika sa...

Sitter och fnissar då jag läser ditt inlägg. DU är så SKÖN!!!!!
Bästa Tainan!!
Fniss, jodu, det där med dress code kan man ju fråga sig lite vad som gäller.
Snyggast hos er var ändå damen i Crocs o klänning (gud vad taskigt av mig. Svårt att låta bli att fnissa lite över bristen på klädsmak).
Du är iaf SJUKT snygg!!!
men, sen håller jag med dig om att det är skönt med att det är högt i tak vad gäller kläder här. Verkligen!
Men, men...att man inte ens försöker då det är fest tycker jag är trist.
Luminary Walk är SÅ vackert! Verkligen en fin tradition där pengarna går till välgörenhet av BÄSTA slag.
GILLAR.
Jättemkt!!!

Kramar!!!

Desiree sa...

Intressant att höra som sagt vad priserna ligger på i dina trakter. Det är ju annars lätt för en annan som mig att tro att det är billigt som i södern på många andra ställen. Jo det är mycket pengar dessutom om skatten som tillkommer är så pass hög. Vi hade skatt och föreningsavgift men den gick på ca 2000 dollar per år. Jag hoppas att ni hittar något som ni både gillar och som är ok prismässigt.
Kram!