onsdag 7 december 2011

Ensam mamma söker...

...SVAR! Hur gör ni, ensamstående mammor som arbetar heltid? Visst, jag rattar runt med det mesta men NÅGOT måste få stryka på foten när man är van vid att vara två om allt. Ja, det mesta i alla fall. Det otroliga är att jag ändå hinner. Allt går bara lite snabbare och jag sitter inte still många minuter, förutom när jag jobbar. Och då hänger jag oftast utanför stolen med arselet hängandes över kanten som om jag ständigt är i startgroparna.

Liisa och jag har fullt upp från det att vi slår upp ögonen. Jag kliver upp vid 5, fixar en del mail, dricker massor av kaffe, läser tidningen och sedan går det i ett. Det här med att sätta sig ned och reflektera får jag ta vid ett annat tillfälle. Kvällarna ägnar vi bland annat åt gymmet, eftersom träning är en viktig del i mitt liv för att jag ska fungera. Vårt gym är ett grymt bra gym för där har de sk youth center och en kanonfin pool.

Dino då? Jo då, jag drog iväg till veterinären och det visade sig att han har €%/%€%&knä. Jag kommer inte ihåg vad det heter, men det är ett knä som hoppar ur skålen, typ. Knäskålen alltså. Det är något "gummiband" som inte håller emot och det går alltså att operera. Men vi börjar med medicin i 10 dagar och ser om det blir bättre? Öh? Växer det ett nytt gummiband då? Just nu så verkar han vara bättre i alla fall. Och det är ju skönt! Jag vill inte se min lille kompanjon ha ont eller lida!

Vad gäller fastighetsmäklaren så meddelade hon att vi måste söka ett godkännande från banken om pre qualification. Det får vi ta "sen".

Gröna kortet då? OMG vilken process! Nu ska min utbildning från Luleå Tekniska Universitet 1987 gås igenom i detalj. De vill ha exakt antal timmar per kurs! Trots att jag har en Master med 180 (gamla) universitetspoäng så får de inte ihop det till en Master enligt amerikanska mått? Så nu har jag kontaktat universitetet (som då var en högskola) och bett dem om kompletterande uppgifter. Som om jag inte har nog att göra!

Förutom allt detta så valde jag för snart 8 år sedan att föda ett barn på självaste julafton och ett kalas måste man ju ha! Så det håller jag också på med samtidigt som jag snart sitter fast i julgransbelysningen. Granen måste ju upp snart!

Life is good.

Nä, det blir inga foton i detta inlägg, för nu ska jag kolla klart på X-Factor!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ja du Taina DEN frågan har jag också ställt mig. Många gånger. och jag har inte kommit på något bra svar alls. jag beundar verkligen alla ensamstående föräldrar enormt! Att de har energin. Jag vet att man orkar det man måste, men ändå. Det ÄR verkligen otroligt med tanke på att jag själv kan bli så trött trots att vi är två föräldrar. Närvarande.
Lilla Dino! Han verkar ha samma diagnos som vår lilla Tazo då. fast vår veterinär sa att man skulle se om ledbandet i knäskålen kunde "dra ihop sig själv" innan man började fundera på operation. Han trodde att Tazo sträckt det när han hoppade. Och det är faktiskt mycket bättre nu. Det händer att knät hoppar ur någongång. särskilt om han hoppat högt och landat lite knasigt, men det "ploppar" nästan alltid rätt på en gång då och det händer som sagt sällan numera. Kanske är det ngn form av anti-inflammatorisk medicin till Dino? För att förhindra att knäleden får n inflammation?
Och du, det var nog inte DU som bestämde dig för att föda barn på julafton utan det var nog Liisa själv som tyckte att hon ville ut då! ;-)
Lycka till med kalasplanerandet!!!!
KRAM!

Melting Pot sa...

OJ OJ Taina. Och jag som tycker att jag har mycket omkring mig just nu.....
Patrik kom hem häromdagen och sa att han måste till Kina nästa vecka, så då blir jag ensam sista veckan i Indien med allt packande...... Känns ändå rätt lugnt i jämförelse när jag läser allt du håller på med & hinner med. Hoppas du får lite ledigt i jul och att maken får vara på hemmaplan ett tag. Kram

Hanna sa...

Känner verkligen inge den där beundran för ensamstående föräldrar. MInns med fasa den där perioden när jag var ensam med tjejerna i Sverige fyra månader efter det att min man hade flyttat hit till Brasilien...

En masterutbildning på ett år (vilket det ju blir med "bara" 180 poäng i gamla systemet), kallas "magisterexamen" - det finns alltså en skillnad mellan de två.
Här i Brasilien kallas det något i stil med "yrkesinriktad master" (1 år) och "akademiskt inriktad master" (2 år).
Lycka till med grönkortsprocessen! Själv ska jag idag (!!) lämna in alla mina 1000 dokument i ansökan om medborgarskap!!

HAnna

anna of sweden sa...

Uj, tala om hektiskt. Jag känner hur jag drar efter andan bara av att läsa.

Jag som tyckte att vi var coola som fick tvillingar den 19 december. Men klart att du skulle vara värre och föda på självaste julafton. :)

Det där med Dino låter lite märkligt. Jag håller tummarna för att gummibanden växter ut - eller hur det nu fungerar.

Kramelikram och hoppas att du hinner andas lite mellan varven.

Taina sa...

Saltis
Det var inget ovanligt det här med att det ploppar ut. Men om jag förstod rätt så lägger sig skålen på rätt plats igen, men bandet förblir för slappt. En operation kostar kring 1300 dollar och det är inte 100 % säkert att det blir bra. Få se hur vi gör. Just nu verkar han må hur bra som helst igen. Skönt.

Ja du Liisa valde själv att komma ut nästan 3 veckor över tiden! Hahahahaha!

KRAMAR!!

Melting Pot
Men då har DU mycket med allt packande! Även om det är en flyttfirma så finns det miljoner saker att göra. Och just då ska givetvis maken ut och resa, Ingen rättvisa här i världen, hahahaha!

Jo då Jonas kommer hem på fredag kväll, sent. Sedan drar han på söndag eftermiddag igen så jag får väl fixa en honey do list på allt han måste göra när han är hemma.

Men snart är det jul och då blir det lugnt för då är vi samlade allihopa!

KRAM

Hanna
Det var jag med! Dvs själv med barnen 3 månader innan vi flyttade hit. Jonas åkte före för han var tvungen att börja jobba medan en annan fick trixa med allt annat! Puh!

Det här med utbildningen gör mig tokig! Jag gick ju 4,5 år på Tekniska och det ska ju motsvara Master eller civilingenjör som vi säger i Sverige. Vi får se vad skolan kommer med.

Lycka till med ditt medborgarskap!!!

Anna
Ojojoj så de föddes den 19:e? Men det är nästan "värre" för då är man ju inne i allt som ska fixas innan jul. Och TVÅ stycken.

Nu ordnar jag kalas veckan före Liisa fyller år. Det blir för klassen. Sedan firar vi henne på julaftonsmorgonen här hemma. Många paket blir det...

Ja du det här med Dino får vi hålla ett öga på. Jag är så blödig när det gäller hunden. Mitt allt.

Kramelikram!

Annika sa...

DET har jag också undrat många ggr. HUR får de ihop det hela?
Beundrar dem!
Du har fullt upp, och jag ska inte klaga då jag ser ditt digra schema.
GC är ju en komplicerad process. Kom igen då du ska söka om medborgarskap, då ska hela livet vändas ut och in, hahaha!!
Poängen och sådant från uni räknas väl lite annorlunda här? Det är därför så många måste komplettera sina utbildningar här, I guess...
All lycka!!
Simma lugnt!!
Kram!

Taina sa...

Annika
Eller hur? Jag har en väninna i Sverige som är helt otroligt duktig på att få det att gå runt och hon har 4 barn!!! Jag blir svettig bara jag tänker på det. Vi har ju bara Liisa hemma. Och så hunden då. Hahahaha!

Jag förstår att medborgarskap är en HELT annan historia. Vi ska försöka gå igenom det här först. Det kommer nog att ta sin lilla tid. Fick besked från advokaten att det inte skulle skapa några problem då jag studerat ett antal år efter gymnasiet och att jag har lång erfarenhet inom företaget. Men men vi får vänta och se.

KRAMAR!!!

Desiree sa...

Fullt ös i livet och att få ihop allt. Jag fattar inte heller hur ensamstående får ihop det hela. Stor beundran för dessa mammor och pappor. Det blir verkligen tidiga dagar för dig som kliver upp vid 05. Jag hoppas att medicinen hjälper och att Dino kommer på bättringsvägen. Oj så då blir det dubbelt så festligt för er på julafton eftersom det både är jul och Liisas födelsedag.
Jag tror det blir bra med Green Card ansökan. Jag håller tummarna. Men visst är det MYCKET att fixa, fylla i osv. GC är flaskhalsen. Medborgarskap som C sökte var betydligt lättare pappers exersis än GC.
Men du ska se att ni klarar detta.
Kram!

olgakatt sa...

Om du vill stoltsera med fint namn på Dinos åkomma så heter den patellaluxation.

Lycka till med all logistik inför husköp, grönt kort, födelsedagskalas, jul, träning och resten som säkert är mycket, det med.