måndag 5 december 2011

Peppakaksdoft och tårar

Mmm det doftar pepparkaka i huset! Liisa har nämligen bakat idag när hon kom hem från skolan. Så himla kul att se att hon fixar det mesta själv, allt utom att ställa in plåten i ugnen. Jaha, tänker ni nu. Vad pysslig hon är den där Taina som snott ihop en pepparkaksdeg så här på en måndag, när hon dessutom jobbat? Visst skulle jag kunna ljuga om det så näsan växer ända till Grönland, men nu var det inte riktigt så. För se här:

Ni vet den där som kommer hem på helgerna och byter kallingar, typ, köpte förutom tidningar och godis, PEPPARKAKSDEG! Hur gulligt är inte det? Så det var ju självklart att Liisa skulle få baka eftersom mamma Taina är något upptagen med alla andra sysslor i hemmet medan maken är ute på vift. Så här såg det alltså ut hos oss idag:

Snacka om att ta i!

Det artar sig.

"Åh vad fun det här är Mom!"

Förutom doften från pepparkakorna, hade jag spätt ut doftregistret under lunchen med en Gingerbread Latte från vårt fina Starbucks här i Simpan:


Tårarna då? Var kommer de in? Jo, när vår vän, som är fastighetsmäklare, ringde och påminde mig om att vi kanske skulle skynda på processen att titta på hus, så blev det lite jobbigt. Huset vi bor i nu, hyr vi till slutet av april, så det börjar ju brinna lite i knutarna efter att titta efter ett nytt. Just nu, när Jonas är borta och många viktiga saker hamnar på min lott, blir det ibland lite "stressigt". Jag är en riktig känslomänniska. Gillar att ha många bollar i luften, men det finns ju gränser. Så när jag hade pratat klart med vår vän kom tårarna. Bara så där.

En sak som oroar mig mer dock är vår älskade Dino. Han haltar. Att se honom i det skicket är inte kul och jag blir så orolig såklart. Imorgon blir det en tur till veterinären.

Vår älskade Dino! Imorgon ska vi kolla vad det är för fel i benet så du kan springa i skogen med mig igen. Det tycker vi om. Du och jag.

13 kommentarer:

Lotta sa...

Förstår precis! Såklart det blir för mycket ibland, speciellt när man är solo.
Det ordnar sig med huset Taina!

Dino kanske har landat lite snett med tassen och mår bättre inom en dag eller två. Det här hänt vår Scooby som ibland hoppar från soffan och landar lite olyckligt. Gå till veterinären såklart om han inte är bättre imorgon.

Så gott med nybakade peppisar...jag hittade en pepparkaka nu ikväl som jag kastade mig över. Vill ha fler! Gärna deg ;)

Kramar och hang in there!

Taina sa...

Lotta
Tack fina du! Ja när man är solo blir vissa saker STORA. Samtidigt så är jag inne i en mycket intensiv period med jobbet. Då har jag poker face. Någonstans måste det få komma ut.

Dino blir nog bra. Men jag vill ändå kolla upp det. Vill inte se honom lida.

Tack igen!

KRAM

Katarina sa...

Dottra ser då verkligen koncentrerad ut på sitt uppdrag! Fina pepparkakor och vad gott det ska ha luktat i ert hus.

Trist när ens husdjur blir sjuka eller får problem. Jag hoppas verkligen att det är något som kommer till rätta.

Kram

Saltistjejen sa...

Liisa är så fantastisk tycker jag!! Och så roligt att hon tycker om att baka. Oh stort plus i kanten till Konas som köpte med sig pepparkaksdeg. DET hade nog M aldrig tänkt på om det varit han som varit i Sverige. ;-)
Och du jag föstår att du känner stressen över hus och hem. Sådant är skitjobbigt! Alla stora frågor som gäller en själv och ens familj är ju sådant som är extra tungt att bära ensam. Så självklart är det inte konstigt att tårarna vällde upp. Herregud, själv sprutar jag tårar lite nu och då. ibland bara för att lätta på trycker tror jag... ;-) Sedan tror jag mycket på det där att om man har nära till skratt har man också nära till gråt. man är helt enkelt nära sina känslor. På gott och ont. ;-)
jag minns ju när jag var i Sverige i somras och det periodvis var jättejobbigt med E. DÅ kände jag att det var tungt tungt tungt att vara ensam med maken på anda sidan Atlanten.... Och då var ju det inte alls samma "tunga saker" som ni har hängande över er nu då beslut ska fattas.
Dino hoppas jag blir bra snart. Kan kanske vara så att han har trampat på ngt konstigt eller sträckt någon muskel eller så? Bra att han ska kollas imorgon!
Varmaste Kramarna nu till dig och Liisa som hsuerar själva i huset ett tag till!!

alegni sa...

vad duktig liisa är, det är ju det där kavlandet som är värst med hela pepparkaksprojektet!
hoppas veterinären hittar det som besvärar dino, och att det är något lättåtgärdat.
men jäklar, måste fastighetsmäklaren stressa dig nu, precis innan julen, som om du inte hade annat att sysselsätta dig med då. men hon/han är säkert singel, icke-julfirande och förstår inte det speciella med årstiden.
stor kram!

Desiree sa...

Stackars Dino. Hoppas att han snart blir bättre. Jag förstår att det blir mycket och tårarna hade nog absolut kommit fram för mig också. Men du ska se att det blir bra. Det är ändå ett tag kvar till slutet på april. Det är dessutom köparnas marknad och det finns många objekt att välja och vraka bland. Det som tar tid är ju dock att gå igenom potentiella objekt. Men jag tror att man kan göra en hel del förarbete och kolla info och bilder, planlöningar på nätet innan man ger sig ut och kollar på hus så vinner man en hel del tid. Det var många som kom och kollade på vårat hus och inte hade koll på storlek eller antal rum ect och då kändes det onödigt många gånger att de ens kom och kollade på huset. Jag hoppas ni får en lite lugnare tid efter jul och att Jonas är hemma lite mer så att allt inte vilar riktigt lika mycket på dina axlar.
Tycker att Liiisa är superduktig och hon gjorde ett fantastiskt jobb med pepparkakorna. Älskar doften av pepparkakor. Det är fin julstämning.
Stor varm kram.

anna of sweden sa...

Usch, vi har en liten halterska här också. Jag pratade med veterinären som tyckte att vi kunde avvakta. Nu är det lite bättre, men inte bra. Usch, varför kan de inte tala, de små djuren ..?

Kramelikram och hälsa den duktiga bagerskan att det doftar pepparkakor ända hit till Swiden!

Annika sa...

Liisa är en liten bagerska.
Vad mysigt. Doften är ju underbar.
Förstår om huspressen är jobbig.
Verkligen.
Jag tror nog det kommer att lösa sig, men det är klart att det är jobbigt att ha det hängandes över er.
Vilken jättefin Starbucks!!
GILLAR!!
Och stackars lilla Dino. Hoppas det är OK.
Kramar!!

HeLena sa...

Peppisar! Härligt! Mina ungar gillar att baka men föredrar att äta köpta??? jaja ungdomar. Hoppas Dino piggar på tassen!
Hus-stress inte roligt men det kommer att ge sig det med!
Kramar!

anna of sweden sa...

PS Nu har jag utmanat dig på min blogg!

Kramelikram!

anna of sweden sa...

PPS Hur gick det hos veterinären?

Ny kramelikram!

Träningsglädje sa...

tack tack tack för din kommentar hos mig, den gjorde mig väldigt glad! hoppas dino snart mår bättre i benet, att det ordnar sig med husköp och att du inte saknar din jonas för mycket. fantastisk blandning med pepparkaksdeg och kaviar by the way! haha! ha en GRYM dag!

Loppan flyttar västerut... sa...

Taina, hör kommer kramar som jag tror du behöver. Häng i nu, o andas o se det ur ett större perspektiv om du kan. Du är tapper som en värsta överkvinna, o snart kan du andas ut. O mäklaren är ju sisådär taktisk om jag får säga det.
Lycka till med dino, o hälsa lilla L att hon är jättegullig som bakar o grejjar. O hälsa J att han har overkligt bra koll på svenneshopping, imponerande!
Kramar som är goa till dej