söndag 25 december 2011

Jul, jul, jul

Den är inte över än! Idag firar vi på det amerikanska sättet med kalkon hos grannarna Bob och Darlene. Men innan dess tar vi det lugnt och "leker" med våra nya julklappar. Ska också hinna iväg på en lång löprunda och idag har jag av någon outgrundlig anledning gått med på att springa med Jonas! Hur gick det till? Nå vi är inte där än. Jag kan ju alltid smita ut före utan att han märker det.

Ojoj vilken julafton det var igår då. Det blir lite "rörigt" med ett litet födelsedagsbarn mitt i allt stök. Ja här råder ingen lugn stämning precis. Det lagades mat, det höggs ved, det var prat, det var skura-toaletten-i-sista-minuten, det var glada miner, det var tomte, det var födelsedagstårta, glögg, klappar, matintag, och så gick det på. Att sitta vid den öppna spisen med en glögg och julmusik i bakgrunden existerar inte i den Olssonska familjen. Här är det 110 hela dagen. Och kul är det.

Det här med att fota en dag som denna är inte det lättaste. Kameran flyger plötsligt fram och så klick, klick och sedan över till sysslorna igen. Inte en tanke att jag skulle ha fotat alla tre barnen tillsammans för ett fint julfoto-på-barnen-2011. Den tanken kommer dagen efter. Men men, nu kör vi lite bilder som togs i farten igår:

Lammsteken blev riktigt god! Sedan kan man ju fråga sig varför jag fotar en stek istället för alla tre barnen samtidigt???

Hittade två av dem och de var så uppklädda och förväntansfulla.

Bella hade gjort Dino julfin!

Darlene i en diskussion med Liisa medan Bella lyssnar i bakgrunden.

Glöggtime!

Äggen gick verkligen åt! Med svenska räkor på.

En födelsedagstjej med nya dockan Gracie bredvid sig.

Oj vad vi åt. Det var Janssons, sill, gravad lax, ägg, revbensspjäll, lamm, skinka, köttbullar med mera. Och gott var det!

Albert på väg ut för att spana vart tomten tog vägen.

Liisa har fått syn på tomten!

Här är han!! Ho, ho, ho!

Liisa hjälper den nästintill blinda tomten (masken halkade snett hela tiden).

Efter en stund gick Liisa undan för att börja leka med sina nya leksaker.

Så fick vi inte glömma att det var en som fyllde 8!

Dagen efter...

5 kommentarer:

anneli sa...

God fortsättning på julen!

Melting Pot sa...

God fortsättning! Så trevligt ert firande ser ut. Kram

Saltistjejen sa...

nderbart!
Ha nu en fortsatt fin julledighet! Njut av att ha familjen samlad. Och GRATTIS till 8-åringen!!!!
Kramar!

Desiree sa...

God fortsättnng Taina. Vilken härlig och underbar jul. Jul på Olssonskt vis och mycket som händer på en gång. Jättesöt liten födelsedagstårta Liisa fick. Albert och Bella ser så stiliga och vackra ut. Ni hann verkligen med mycket. Nu får ni ha en god fortsättning och ni fick säkerligen ett underbart amerikanskt julfirande hos grannarna också.
Kram!

Annika sa...

God fortsättning!!
Vilka härliga bilder du visar oss.
SÅ ska det vara, mycket hela tiden inklusive julmat.
MUMS!!
Finafina barn har du!!
Hoppas att det amerikanska firandet var toppen också.
Kramar!!