onsdag 6 oktober 2010

Operation rensning

Nu behövs det en rejäl omgång i huset. En omgång med dammvippa och en stor sopsäck och ett jäkla ordningssinne! Jag vet vad denna nya sinnesstämning beror på. Billy. Jag säger bara Billy. Det är helt enkelt Billy som är skyldig. Alltid när jag har varit på IKEA, så drabbas jag av Billysyndromet. SÅ ska jag ha det när jag kommer hem! BARA nödvändiga (och snygga) prylar framme. Allt annat kan slängas. Det här med att slänga tar alltid en omväg via källaren eller annat skrymsle.

Nu när jag bor här, i Amerikat, så känns det i och för sig ganska okej att ha mycket saker, för oj vad materialistiska de kan vara. Inte alla, men vääääldigt många. Jag har nämnt det förut och det tål att tas upp igen. Att ha dubbelgarage är inget ovanligt. Nog för att de har 2 eller flera bilar men garaget är också ett ypperligt ställe att förvara alla prylar. En av grannarna, som flyttade hit för ca 5 år sedan, berättade att hon kunde inte köra in båda bilarna för garaget är fortfarande fullt med flyttlådor som hon inte ens öppnat!! Meh! Kan det vara något att ha då rå om hon inte behövt det på 5 ÅR???

Jag måste medge att jag har också lagt lite saker här och där och tänkt att "Det ska jag ta hand om när jag installerat mig ordentligt". Men hur jävla lång tid behöver jag på mig för det då??? Vi har ju snart bott här i 3 år! Trög kanske?

Gjorde ett försök med papper. Eller ska vi säga högar av papper. När borden inte räcker till får man använda andra ytor som är fria, så som golvet.


Papper kan ju bli lite trist i längden och därför tog jag tag i ljusförrådet. Har man varit på IKEA slutar det ofta med en massa nya ljus.


På IKEA var det jul! Massor av julsaker och det ramlade i ett par nya i vagnen. Maken tyckte det var onödigt. Hade det varit fiskeprylar hade han inte uttalat sig.

Annars så kan jag meddela att det har regnat (öst ner) här i 3 dagar nu. Det behövs verkligen efter den torra sommaren. Träningen flyter på bra. Inte för Maken dock. Vi får se hur han gör. Just nu befinner han sig på tjänsteresa. Vi tjejer passade på att åka ut och äta. Innan maten blev det besök på köpcentrat Simsbury Commons och Minstingen förälskade sig i dessa:


På något sätt tror jag hon har blivit hjärntvättad av Tonårsdottern när hon säger "My life is clothes and shoes". OMG säger jag bara!!!

12 kommentarer:

Livet enligt Jenny sa...

Haha ja det skall börjas tidigt Taina! I varje flcika bor det en skoälskare... Åh vad härligt det är att rensa gjorde det med i helgen. Har gjort det till mitt mission denna vinter att jag skall ha rensat igenom hela huset innan våren är här och man kan jobba ute.
Kul att det går bra med träningen! Kramen

alegni sa...

hjärntvättad är ordet! som sagt, man ser nog att hon har en äldre syster minsann ;)
lycka till med rensningen. det är inte så roligt medan man håller på, men sen när man återigen har en massa tomma ytor att fylla, ja, det är då det roliga börjar ;)
kram!

alegni sa...

ja, stackars karl, han har det inte lätt med en slavdrivare som mig till hustru...

Annika sa...

Ja den lilla, hon har nog blivit hjärntvättad av storasyster...
OCH vad fin hon är där hon sitter och visar upp sina nya boots!!
Rensa är så skönt.
HAHA, Peters fldrar hr dubbelgarage men inte en bil får plats därinne. Det är belamrat med SKROT!!! OCH mindre skrot, men mest skrot...
Idag ska jag till IKEA och bunkra upp...
Härligt.
Kram!!

Daniel sa...

Ihanaa!
Ja det ska börjas tidigt. I den åldern lekte jag schlager med papiljotter i håret!

Saltistjejen sa...

Hahaaaa Jag skrattar "my life is shoes and clothes!" Hahaha! jaaa du.... Så kan det vara. Coola boots var det iallafall! och en cool tjej! :-)
Ang prylar och rensning så lever jag under ständig känsla att vi svämmas över här. Så jag försöker rensa regelbundet. men det är svårt. Här beror det ju på att vi faktiskt inte har så mycket plats. Alltså. Trpångboddhet. Så det BLIRfullt på en gång. Att förvara saker man inte använder "just nu" är svårt men i vissa fall måste man ju det. Som vinterkläder under sommaren och vice versa. Eller resväskor, vagnar och sådant. Samt en del av E´s gamla babykläder elller så. Men numera gör jag mig av med det mesta. Har ingen plats. En dröm vore att ha ett ljusskåp!! Haha! Tänk att ha ett skåp för BARA ljus!!!!! :-)
Här samsas det mesta med det mesta. Svårt att ha ngn bra ordning tycker jag när man har så lite plats att saker och ting bara MÅSTE knökas in i skåpen och det blir många grejer som inte hör ihop som får samsas om utrymmet. Men någongång i livet ska vi väl återigen bo ngt större. HAha det är En av de saker jag tänker på ibland. Att oavsett vad som hände senare och oavsett VART vi kommer hamna i världen så lär vi inte få det mindre än vi har det nu!! :-D
Stor kram!!!!!

Melting Pot sa...

Låter som Nora :) Hon älskar att shoppa.
Härligt att rensa. Det är en av mina favoritsysselsättningar. Jag skulle kunna jobba med det - att rensa åt folk. Många säger att jag är välkommen, men när det väl gäller så fegar de ur. Min bästa väninnas garderob fick sig en omgång i somras. Vet inte hur mycket vi slängde, men det var massor och lättnaden var stor efteråt. Måste erkänna att papper inte tillhör favoriterna dock. Jag har några rejäla högar att ta tag i. Kanske skulle jag göra det nu. Inspirerad av dig + att lille A sover. Så får det bli.
Kram

Desiree sa...

Låter dyrt med två tjejer i huset som har den slogan, ha ha. Men jag gillade stövlarna. De var snygga och ser riktigt bra ut på minstingen. Ljus kommer man alltid hem med då man varit på IKEA. Jul tycker jag ännu är lite tidigt för och känner inte för att köpa julprylar redan nu.
Det där med att rensa med jämna mellanrum är superviktigt. Det har vi fått erfara speciellt ny då vi bor litet och trångt. Ändå hade vi resnat som bara den men det krävdes ytterligare resning på plats.
Kram!

Taina sa...

Jenny:
själv har jag aldrig varit så där jätteintresserad av skor. Så det är nog storasyster som lärt henne.
Rensning är bra för själen. Se allt stök gör ju bara en stressad. Och varför spara på en massa gammalt skit liksom?? BRA mission att rensa hela huset under våren. Det borde jag göra med tanke på att vi ska flytta om ett år...

Kramar

Ingela:
Eller hur! Hon är hjärnan bakom Liisas plötsliga skointresse!
Konstigt att fria ytor aldrig får vara fria länge...

Hahahaha, ja stackar karln :D

Kramar!

Annika:
Ja har du sett posen då??? Helt jäkla otroligt! Men visst, bootsen är verkligen snygga. Hon har på sig dom heeeela tiden nu! Hahahahaha.

Rensningen tar ju aldrig slut! Det finns ju hur mycket som helst trots att vi rensade bra när vi flyttade hit. Inte allt men mycket. Garaget har vi lyckats hålla rent från en massa skrot. Lite fiskeprylar men annars så står bilarna där. Det är ju faktiskt till för det eller?

Kramar!!

Taina sa...

Daniel:
Välkommen! Dig har jag inte "sett" här tidigare. Måste spana in på din blogg.Visst är det ihanaa när de börjar redan i den åldern. Det mindre ihanaa är ju att det kan bli väldigt dyrt. Ja vem har inte lekt schlager när man var liten. Eller stor för den delen. Det kan ju vara kul fortfarande. Fråga en som vet som varit med i en lokalrevy i 10 år...

Saltis:
Det kanske såg lite töntigt ut nu när jag läste din kommentar; bara ett skåp för ljus! Hahahahah! Vissa har utrymmen för kläder och skor. Taina för ljus!
Du och M är fenomenala på ordning i er lägenhet. Den erfrenheten kommer ni att bära med er vart ni än flyttar!

Kramar!!

Melting Pot:
Hm jag vet inte om jag skulle kunna ha någon annan att rensa åt mig. Det är säkert jättenyttigt när jag tänker efter. Maken skulle jag ALDRIG låta rensa åt mig för då skulle allt hamna i soporna. Typ.
Kramar!

Desiree:
Nästa år kommer ju Bella att flytta då hon ska studera vidare. Hoppas hon då inser lite mer vad saker och ting kostar. Hon jobbar nu men det är lätt att man sticker in några dollar här och där. Att ha båda två hemma samtidigt med detta intresse! Hjälp!!!
Är det inte konstigt att när man rensat så kommer det snabbt fram nya saker? Lite 5s skulle jag behöva här hemma.

KRAM!

StrandMamman sa...

Snyyygga skor på snyyyygga tjejen!!

Garage ska vi inte tala om, vi har bott här i 9 år snart och aldrig fått in bilarna... men lyckades i alla fall idag sälja en av sonens gamla cyklar som stod och skräpade där!

Anna, Fair and True sa...

Amerikanarna är nog mer materialistiska men svenskar kan vara nog så oorganiserade och ha en massa skräp. Min pappa har alltid hållt garaget helt fritt från grejer och det ser alltid nystädat ut. En av mina kompisar kom förbi en gång och sa "aha, har du precis städat?" och han tittade frågande på henne. Hemma hos dem fick de inte ens in bilen! :)

Snygga stövlar, med klack och allt!