tisdag 19 oktober 2010

Arg? Jag? Tacka fan för det!

Är jag arg eller? JAAAAAAA!! Jag blir så urbota &%€&%/(/&% förbannad när datorer krånglar och till råga på allt så finns det en person inom organisationen som driver mig till vansinne. Ingen bra morgon det här inte.

Det startade med att min privata Mac började bli v ä l d i g t långsam och står nu mest och tuggar. Och tänker. Och tuggar lite till. En annan som inte har all tid i världen har inte bara rivit av naglarna under tiden som datorhelvetet maler på, har snart även rivit av allt hår! På mig själv alltså. Har precis installerat ett nytt virusprogram som ser ut att fungera som om just DEN drar åt sig alla möjliga konstiga ting. Inte för att jag har lyckats hitta någon djävel i datorn, typ Trojanska Hästar, eller vad de nu kallar sig för, men en sak är säker och det är att &%€%€#%&/datorhelvetet beter sig som om den fått Alzheimer. Den har nämligen glömt bort vad och hur den ska jobba!

Det andra som fått mig ur gängorna är, när en person inom organisationen behandlar mig som en nyutexaminerad. Skulle personen i fråga vara i ens närhet, skulle densamme säkert klappa mig på axeln (i värsta fall i arselet) med ett lagom uppretande och lätt överlägset flin. Har bjudit in personen till ett möte, som imorse avvisades med ett mail, långt så in i helvete. Tid till det har personen men inte ett möte där vi skulle kunna diskutera vad som behöver göras! Bakgrunden är att jag just nu mappar hur långt organisationerna har kommit i implementering av ett nytt system. Om du ingenting har gjort, så har du inget att redovisa och då är det ju läskigt värre att behöva synas i grafer som den sämsta enheten. Behöver jag säga mer? Nä, nu ska jag INTE bita ihop. Jag drar ihop det jag har och jag brukar säga att jag har inte betalt för att vara trevlig och demokratisk jämt, jag har betalt för att göra jobbet!

Något som får mig att le dock är när jag lyssnar på Minstingen som blivit så duktig på att läsa. Lyssna själva:

j

Något annat som också får mig att skratta är att slå på lokal TV och hitta den här damen som bjuder på gympa. Dagligen. Den här gången valde hon att se ut som en tomat. Ja, vad säger man? Ett gott skratt fick jag i alla fall och DET behöver jag nu.
Nä nu ska det fixas frukost och sedan hoppa in i arbetet igen med ett STORT flin! Akta er. Grrrrrrr.

16 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Ah vad duktig hon ar pa att lasa! Bra flyt, och koll pa fortsattningen av sammanhanget. Ar det bara forsta klass hon gar i? Superkul att hon ar sa duktig pa engelska trots att det inte ar hennes forsta sprak.

Hoppas att dagen blir battre framat eftermiddan. Men sta pa dig och ta i med hardhandskarna om du maste. Ingen ide att vara fin i kanten nar skitgora maste goras!

Grekland nu sa...

Duktiga lilltjejen! Bra gjort, och med riktigt amerikanskt uttal och allt. Och tomatgympa - verkar som nåt som även jag skulle kunna klara av...fast helst utan tomat! Hoppas dina datorproblem löser sej...

alegni sa...

oh lovely, lovely, liisa! i love her accent. lika mycket som jag avskyr sådana personer som du beskrev i ditt arga kapitel...
hoppas du får ordning på macen. ärligt talat trodde jag inte de apparaterna råkade ut för det du beskrev. ja, där ser man. ingen är ofelbar...
lugn, taina, lugn.
kram!

Pettas sa...

Kör hårt! Fram med sisun!
Din minsting är ljuvlig!

Kram från Geta!

Saltistjejen sa...

Jag förstår verkligen att du är arg. Det är sååååå jobbigt när man arbetar med folk som inte kan eller vill kommunicera på ett konstruktivt vis. Man vill säga som de gör till lilla E på dagis "use your words". men när de bara gör detta via konstiga emails (jo jag ve hur det kan vara jag med.... tro mig!) så vill man skita i orden och göra som Lill-Skruttan gör - dänga ngt hårt i skallen på dem och gå därifrån. Haha!
Trist med din dator också. Sådant blir man galen på! Hoppas det löser sig snart.
Men Minstingen är ju helt underbart duktig!!! KUL! Ibland blir man galen på sina barn men mest bara galen I DEM!!!! :-D Jag tacker min lyckliga stjärna nästan dagligen för att vi har E. Det är så fantastiskt och hur illa man än haft det på jobbet under dagen får man en sådan speciell energi när man kommer hem till de små liven. Hoppas nu att resten av veckan blir bättre!
KRAM!

Annika sa...

Duktiga LIISA!! och visst har hon lagt sig till med amerikansk accent, som sig bör. Gullungen!!!
Även MACARANA har sina fläckar fastän alla prisar dem, alltså?? ;-)
Nej, skämt å sido, det suger när datorn krånglar. HATAR det!
Hoppas att ni snart får bukt med skiten...
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Duktig hon är! Kul att höra hennes amerikanska brytning också :)

Min Peter som jobbar med IT säger nästan varje dag, "jag hatar datorer!" :)

Desiree sa...

Hoppas du får bukt med din dator och den funkar snällt här framöver. Jag vet precis hur jobbigt och irriterande det är med långsamma datorer som bara snurrar. Men förhoppningsvis ska antivirus göra susen.
Ha ha tomatgympa var första gången jag sett och det verkar vara något man defnintivt kan hoppa över. Löjligt och inte speceillt effektivt. Därmot är minstingen himla duktig på att läsa. Du kan vara en mycket stolt mor som har en sådan duktig dotter. Hoppas att morgondagen blir bättre och att du slipper bli förbannad igen.
KRam!

HeLena sa...

Alla dagar är inte bra helt enkelt! Och denna hör dit, verkligen! Kör på Taina, ta ingen skit!!
Liisa är jätteduktig!!

Imorgon är en annan dag, den måste bli bättre!
Varm KRAAAAAAAAM!!

olgakatt sa...

Tror idioten lär sig att man får huka sig när Taina tar fyr!Det är väl en fegis som inte vågar skåda dig i vitögat.Glöm inte att berätta hur det går när vederbörande upptäcker att din redovisning avslöjar myglet.

Suzesan sa...

Åhh det är surt när datorn krånglar.

Go for it Taina... ta ingen skit:)Vilken idiot den där. Så feg som inte vågar möta dig. Illa. Men ge den personen en verbal spark i skrevet haha. Personen vill få dig att göra misstag. Få dig ur balans. Att du ska Göra nåt så som den personen kan ha som argument emot dig. Ge inte upp och gå inte i fällan.


Åhh så fint hon läser lilla Liisa och så skön dialekt. En riktig amerikanska nu. DUKTIGT. Svåra ord ju.


Kram
/Susanne

Livet enligt Jenny sa...

Du är för härlig! :) Jag ler när jag läser och upptäcker att det finns fler som jag som blir så in i norden förbannade när folk klappar en på huvudet eller beter sig som idioter. Har kommit på 2 alternativ till detta:
1) Ryta ifrån och bestämt visa med hela handen att man inte kör över mig hur som helst. Du är på en arbetsplats där du får betalt för att utföra ett jobb och detta skall göras annars kan du packa din väska! (så det så!!)
2) Bli likadan tillbaks. Övertrevlig, så där sockrigt äckligt kletigt och prata långsamt som man pratar med en som e lite bakom. "Ja men duuu det klart att du inte har kunnat göra det. Det är ju inte så lätt.. Klart att du inte har tid med ett möte, alla kan ju inte vara på topp alltid(släng in lite förelämpningar men gör det med sockerlen röst!)"
men jag säger som Olgakatt och det är att den personen har tydligen inte fattat att man inte bråkar med dig....
Kramen

Taina sa...

Fröken Anki:
Hon är riktigt duktig måste jag säga. Ho när ju trots allt bara 6 år och ja, hon går i ettan. På något sätt har det här med läsningen lossnat ordentligt den senaste tiden. Men så övar hon på "sight words" ganska ofta och när de dyker upp i text så känner hon igen dem direkt. Så det här är en blandning av att känna igen ord och att verkligen läsa. Ja det här vet väl du redan ;)

Jag usch vilken dag det var igår men det blev bättre som tur var!

Grekland nu:
Hon låter som en äkta connecticut-bo. Hennes engelska är bättre än svenskan just nu, tyvärr. Kommer vi att stanna längre så måste vi börja fundera på att lägga in svenskaundervisning här hemma tror jag.

Taina sa...

Ingela:
Visst är hon lovely!! Det går lätt att göra läxor när jag filmar. Hahahahha!
"Den där personen" fick mig verkligen att explodera igår! Jag blir SÅ förbannad, men idag känns det bättre som tur är.
Jodu Macar kan krångla de med, tyvärr. Har hjälp av Customer Care nu, så förhoppningsvis löser det sig idag.

Kram

Geta:
Gissa om jag körde hårt igår! Och det gav resultat ;)

Liisa är en riktig guldklimp!

Kramen

Saltis:
Ja kan du fatta att en del bara måste bete sig så där? Jag blir lika förvånad varje gång jag stöter på liknande personer och sedan blir jag bara ARG! Och visst skulle det vara skönt att få vara E i sådana situationer. PANG!
Vilken lycka att byta fokus från arbete till barn som ger en så mycket glädje!

KRAM!!

Annika:
Hon är så duktig, tycker jag med! Det blir lätt och kul att göra läxor när vi filmar och tittar på det efteråt. Liten morot, för det är inte alltid så lätt att få damen att sitta still. Och visst låter hon som en amerikanska. Det är ingen som frågar var hon kommer ifrån. Men däremot frågar de mig!!! Buuuh jag kommer aldrig att kunna prata så där.

Macen kan verkligen vara skit den också! Nu håller kundservice på att hjälpa mig att lösa problemet. I värsta fall får jag lämna in den. Dålig reklam det här.

KRAM

Taina sa...

Anna:
Hahahaha! Säger din Peter det, som jobbar med datorer? Då är har jobbigt varje dag för datorer kan verkligen krångla och JAG hatar det.

Visst låter hon gullig vår lilla "amerikanska".

KRAM

Desiree:
Den där tomatgympan kan vi nog hoppa över, men hon är ganska kul att titta på ibland när jag behöver mig ett gott skratt.
FY F-N vad jobbigt det är med krångliga datorer. Jag har gjort allt kundservice har bett mig göra med avinstallationer och nya installationer osv, men inget tycks hjälpa. Datorn suger verkligen nu! Vi får se om jag måste lämna in den. Tråkigt det med.

Oh ja, jag är jättestolt över denna lilla varelse som börjar bli stora tjejen.

Kram kram

HeLena:
Hjälp, tänk om alla dagar var så här! Då skulle jag behöva köra med blodtrycksmedicin.
Jag tycker också Liisa är duktig ;)

Nä ingen skit tas här inte!

Kramar!

olgakatt:
Lovar att avslöja! Kan tala om att personen ringde mig igår...

Suz:
Ibland fattar jag inte varför vissa personer måste bete sig så här. Om du skulle se meddelandet skulle du storkna. Men jag vill ju inte skriva ner allt för att avslöja personen ifall han/hon läser detta.

Liisa ÄR duktig, tycker jag med.

KRAM på dig!

Jenny:
Jag går på linje 1 men behåller ändå huvudet kallt när jag pratar med personen. Säger ifrån på skarpen och igår fick det resultat...men visst är det tråkigt att jag ska behöva bli så jäkla arg. För ett arbete liksom?

KRAM

anna of sweden sa...

Tycker att Liisa snart ska få en egen blogg. Blir glad varje gång jag ser henne!

Kramelikram!