måndag 18 oktober 2010

Livet snurrar på

Märker att jag ligger ständigt efter med att skriva om det "dagliga" livet. Har en del utkast och så blir de plötsligt glömda. Livet snurrar på ganska fort just nu med massor av jobb, aktiviteter för barnen, träningen och det som hör vardagen till. Inte bara skulle jag behöva vara en bläckfisk med flera armar utan även ha en hjärna som kunde jobba på "varsitt" håll men ändå vara kopplade till varandra. Ja ni förstår säkert vad jag menar.

När helgerna närmar sig så vill vi gärna hitta på något tillsammans. Att få med Tonårsdottern är ju inte så enkelt längre. Hon vill hellre umgås med sina vänner. Inte så konstigt, hon blir ju snart 18. Minstingen hänger med än. Ibland även hunden.

Så här i hösttider finns det faktiskt mycket att göra. Det är bara att kolla i dagstidningen vad Korky Vann har att säga i sin kolumn. Där tipsar hon om det mesta. Vi drog bland annat iväg till en bondgård på Columbus Day. Liten, liten bondgård men massor, massor att göra. I alla fall för barnen och Minstingen villa aldrig gå därifrån. Det fanns djur att klappa, hästar att rida på, ansiktsmålning, slingshot (slangbella) med äpplen, agility, liveband och en del annat smått och gott. Inget jätteevenemang, men en lokal gård som inte räds för att fixa och trixa så familjer får sig en trevlig dag. Jag förundras ibland över hur amerikanarna orkar släpa alla sina prylar till olika tillställningar. Bara för en dag.

Självklart fanns det en hayride som Minstingen ville åka!

Ooh, läskigt att sitta bredvid killar!

Och här kunde hon stanna i timmar...

Den amerikanska flaggan finns ALLTID närvarande.

Något att göra för alla. Gäller bara att hitta dit.

Självklart skulle det ridas. Märk att ingen hjälm användes!!

Liveband och ett bra sådant!

Det gick ju att handla också.

Vad vore en marknad utan pizza?

Nä gott folk, roligare än så här blir det inte idag. Jobbet kallar!

Happy Monday!

10 kommentarer:

Grekland nu sa...

Blir så imponerad av alla aktiviteter som amerikanska familjer håller på med! Inget slöande i soffan här inte. Finns det ett socialt tryck på att man "måste" delta i exempelvis sånt som skolan hittar på eller i grannfester? Om man bara inte vill eller orkar, vad händer då??

Pettas sa...

Det var ju hur roligt som helst!:D

Saltistjejen sa...

Vilken härlig dag! Snygg tröja maken hade också! ;-)
och att allt snurrar för fort eller iallafall vääääldigt fort kan jag också skriva under på.
Kram!!

Marianne sa...

Vilken fin gård! Tänk vad man kan göra med lite fantasi. Har aldrig hört talas om att gnällande bönder i Sverige hittar på någonting liknande för att få hjulen att snurra? Jag kanske ska ta jobb som idéspruta när jag kommer hem, det räcker att läsa bloggar så får man idéer : )

Kan skryta med att jag också har jobbat lite i dag. I övrigt fnattar jag runt som en äkta Taina. Nu fnattar man inte runt som en Duracell-kanin längre, nu fnattar man runt som en Taina : D

KRAM!

Annika sa...

Ja, dessa små farmar är verkligen FINA!!
OCH som du säger så finns det massor, massor att göra under hösten.
Mysigt!!
Härliga bilder!
Känner den härliga höststämningen!
Kram!!

Desiree sa...

Ja shit visst snurrar livet på det kan jag verkligen skriva under på. Ibland vill man stanna snurren för att känna att man hinne med. Men jag tycker ni verkar hinna med massvis i eran familj som denna mysiga utflykt. Ha ha en pizza buss har jag aldrig sett förut.
KRam och sköt om dig. KOmmer du på något sätt att få 8 armar och lika många hjärnor så får du berätta ;-)

olgakatt sa...

Ser verkligen ambitiöst och trevligt ut. MEN VARFÖR INGEN HJÄLM ATT LÅNA UT? SKANDAL, enligt min åsikt. Hälsningar från en som alltid har hjälm och skyddsväst vid all ridning.
(Man kan slå sig fördärvad nog ändå)

alegni sa...

man blir ju både imponerad och en smula avundsjuk på sådana tillställningar. i det där landet är de verkligen experter på underhållning av alla de slag!
ta det lugnt!
kram

Taina sa...

Grekland nu:
De kan verkligen hitta på olika aktiviteter på kort tid. Eftersom de inte tar långa semestrar så är de proffs på att utnyttja helger till att göra mycket. Jag känner inget tryck. Däremot får vi mycket förslag på vad som finns att göra.

Pettas:
Vad bra!
Kram

Saltis:
Helt underbar dag och så skönt väder också. Hahahaah, ja han bär ofta de där tröjorna. Han köpte faktiskt flera när vi var i NYC. Äkta turist...

Livet ja. Ojoj vad det snurrar.

Kramen!

Marianne:
Hahahaa! Tack för den "utmärkelsen".

Jag är riktigt imponerad av dessa lokala bönder och alla som ställer upp för att det ska bli en sådan trevlig tillställning. En lokal butik ställde upp och fixade hamburgare som ett alternativ till pizzan.

Ja ta idén och sprid ut dem bland de svenska bönderna!

KRAM

Annika:
Ju mer vi åker runt här så ser vi dessa farmar överallt. Klappa djur och hayride verkar vara väldigt vanligt. Superbra aktivitet som passar hela familjen. Förutom Bella då rå...

KRAM KRAM

Desiree:
Vi verkar vara flera som kan skriva på det! Och så fort jag knäckt koden ska jag dela med mig. Promise.
Ja vi försöker i alla fall hitta på en del men ibland blir vi faktiskt bara hemma men då är det ofta arbete i trädgården som gäller.

Kramen!

olgakatt:
Jag blev också förvånad för de är ju så noga med allt här. Trots att de leder hästen kan ju barnet ramla av. Egentligen skulle jag ha sagt något men jag håller avstånd till dessa djur...

Anna, Fair and True sa...

Intressant att de inte hade hjälm. USA är ju annars så säkerhet-säkerhet-säkerhet, "vi kan stämmas!".