tisdag 5 oktober 2010

Annorlunda blomster

Det blommar i rabatterna. Inte de blommor vi är vana vid att se utan dessa är platta och fyrkantiga. En del tomter har odlat på bra måste jag säga. Vet inte riktigt vad det krävs för frön för att de ska växa, men något speciellt är det. En del tycks inte få tag i fröna eller så ger de bara fan i det helt enkelt. Ibland kan man ju bara dra nytta av grannens "blomster" eller i värsta fall sky det hela och se det som ogräs istället. Allt beroende på inställning och värderingar.

Igår kväll fick två av "blommorna" liv genom en debatt i TV. De har figurerat tidigare också, i olika reklamsammanhang och då har det mest handlat om smutskastning mot andra "arter". Denna smutskastning är ganska komisk och avslutas alltid med "I Mrs/Mr approve this message". Målet är att framhäva sig själv antar jag, men jag måste säga att själv blir jag schitzo av att både lyssna och se på dem. De får hellre stå där på gräsmattorna och lysa. Eller vad de nu gör. Men då håller de i alla fall käften. Vill jag så kan jag alltid slå upp i tidningen och läsa om vad de verkligen står för. Om det nu är sant det tidningarna skriver om. Den ena blomman påstod sig nämligen ha varit krigsveteran i Vietnam. Det var inte sant. Han kanske hade drömt? Den andra har varit CEO för WWE (World Wrestling Entertainment) och vill kanske ta med sig erfarenheterna till DC?

The American Dream. Det är ju faktiskt fritt fram att sträva efter något i det här landet. Och för att nå dit så skyr man inga medel. De här blommorna försöker nu slå rot i backen. Kolla bara här:

Exempel på annorlunda blomster.

Vad snackar jag om egentligen? Jo om de mest synliga "blommorna" i Connecticut just nu, Richard Blumenthal (D) och Linda McMahon (R), som båda vill vara med och pryda rabatten i senaten!

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Här har vi med haft den typen av blomster men vanligast är "träd-stolp- och vägblommorna. Vi har fullkomligt överöst av det ena blomsterlöftet efter det andra. Få se om de fortsätter att blomma....

Annika sa...

Jadu, de där blommorna ja. Min granne har en sådan blomma i sin trädgård. Pust.
Hade inte ens en sådan Obamablomma då det begav sig.
Smutskastning ja. Val den 2 nov, sen kan de slänga blommorna på komposten.
Det värsta är när de ringer och man svarar och ngn automatisk röst börjar mala om resp kandidat...
Kram!!!

HeLena sa...

Usch och fy, det ser ju så skräpigt ut... våra är tack o lov borta nu sen en tid tillbaka...
Kul inlägg!!
kramar!!

Desiree sa...

NOg för att man kan hålla på sin kandidat men jag fattar inte varför man skulle vilja sätta upp denna reklam på sin tomt. Men det är ju en del man inte fattar som utlänning. De är ju inte så snygga de där fyrkantiga blommorna.
KRam!

alegni sa...

jaså det stundar val i era trakter. brukar vara en jobbig tid för matti meikäläinen, men tänk, vilken lättnad sen när valet är över. förutsatt att folk inte gjort ett dåligt val, för då kan det verkliga helvetet braka loss...
kram!

Taina sa...

Ingmarie:
Ja ni har ju haft er beskärda del. Här smyckas det på privata tomter, vilket jag kan tycka är liiite för mycket. Men, men, smaken är som baken ;)

Annika:
Det jag tycker är mest pinsamt är smutskastningen och den är sju resor värre än bland svenska politiker. De kan verkligen gräva fram ALLT här. Lite kul samtidigt, för det blir ju en riktig reality show!!!

Kramar!!

HeLena:
Ja ni kan pusta ut nu. Eller är det nu jobbet börjar på riktigt???

Kramar!

Desiree:
Nä men precis. De är INTE snygga oavsett om man gillar kandidaten så att säga. Annorlunda är det verkligen!
Kramar!!

Ingela:
Hahahaha, Matti Meikäläinen ja! Jag kan ju inte så himla mycket om amerikansk politik och för och nackdelar, men lite måste man ju hänga med på när man ändå bor här...ja det kan bli ett helvete om fel person sätts på fel stol...ujujuj.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Roligt sätt att berätta på!