lördag 1 december 2012

Är det sant?

Är det första december idag??? Hur gick det till om jag får fråga. Och det får jag ju. Fråga alltså. Idag är det stora julpyntardagen hos The Olssons. Stakar i fönstren har jag redan, sedan en vecka tillbaka, men det saknas fortfarande en massa annat lull och plock. Jag vet att det finns de som tycker att julen handlar om annat är prylar och paket, men vi är olika och vi tycker olika. Ingen har rätt eller fel. Det är bara annorlunda. Andra får pynta hur mycket de vill eller inget alls. Who cares liksom? Här ska det i alla fall FROSSAS i både julsaker och glögg och pepparkakor, som hör julen till. I detta hus.

Vi har faktiskt fått yttepyttelite snö dagen till ära. Mysigt, för nu är marken täckt med ett tunt, tunt lager av snö. Så mycket roligare att pynta och lyssna på julmusik. Jepp, jag plockar fram gamla julskivor och drar på högsta volym. Kanske åker tomteluvan på. Who knows?

Idag firas ju lilla jul i Finland. Läser på systerdotterns blogg om hur den startade med små paket för den lilla i familjen. Så gulligt och mysigt. Här hemma var det ju öppning av den efterlängtade kalendern!!! Sedan blir det att kika på SVT's julkalender. Nu ÄR det jul i huset!!!
Nu KÖÖÖÖÖÖR vi!

5 kommentarer:

Annika sa...

Mysigt så in i bomben!!
Jag tycker inte heller att det finns ngt rätt eller fel i juletid. Jag lever efter devisen MORE is MORE!!! Bara för att jag älskar det så mkt. OCH när annars kan man liksom blomma ut i kitch?
I love it!
Jag älskar allt!
OCH samtidigt kan jag tycka det är skitsnyggt när jag ser hur ngn enbart pyntat lite, eller enbart i vitt etc.
Jag uppskattar nog allt.
Sant, alla är olika och så är det bara.
Men vi får hoppas att den där fina julkänslan finns hos alla.
Lilla Jul är fint!
Idag är det verkligen en mysig dag, OCH hemma hos Olssons vet jag ju att det JULAS i kvardrat! SÅ ska det vara!!!
Ingen snö här, buhu!!
NJUT av RUBBET. DET ska jag!!
KRAMAR!!!

Desiree sa...

Det låter härligt Taina. Klart du ska köra fullt ös med pynten. Nu är det ju första advent och allt imorgon. Här råder verklgien julkänsla nu när vi har vinterlandskap i Svedala. Det är mysigt att pynta och fixa. VIlken fin adventskalender Liisa har fått. Sitter här och smuttar på glögg och har det riktit mysigt med tända ljus.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin julkalender!

Ingmarie sa...

JAAA!
fast jag är både lat och bor i Sverige så det blir lite lagom mesigt. ;-)

Cila sa...

Alltså den där julkalendern. En sån vill ju jag också ha :) Hoppas ni hade en trevlig lillajul <3