onsdag 5 december 2012

Mera jul hos Olssons

Förutom att det pyntas så det knakar i huset, så blev det ett litet avbrott när Liisas fröken ringde och berättade om dagens "incident". Here we go again, tänkte jag då. Men denna gång var det alltså inte Liisa som var i centrum utan en pojke i klassen, som berättade om sin dröm för kompisar. En dröm som bestod av att pussa Liisa! Så när Liisa gick förbi pojkarna så sjöng de " Liisa and A are k-i-s-s-i-n-g, sitting up in a tree...". Liisa blev lite förnärmad och fröken råkade höra det hela. A fick således ingen rast, som straff. Sedan skrev han ett brev...

Vad säger man? Gulligt och jag fick en tår i ögat, blödig som jag är. 
Som jag nämnde tidigare så har jag alltså gjort min egen glögg. Först provade jag Annikas recept och nu senast Saltis'. Den sistnämnda blev kanske något stark. Säger finnen. Men en glögg ska man ju kunna dricka uttan att få hål i läppen efter första koppen, eller? Gott är det i alla fall och hade jag vetat att det är så enkelt att fixa sin egen glögg, hade jag givetvis skippat IKEAS sliskiga glögg. Blää för den alltså!

Nä nu kör vi lite "Jul hos Olssons". Kul va?

Ett hörn i sovrummet

Vardagsrummet

Vårt "hänga i rum", dvs TV- eller family room


En jäkligt nedsutten soffa som snart ska bytas ut. Men mot VAD?

Den inbyggda bokhyllan i TV-rummet. Ganska vanligt med sådana här inbyggda hyllor. Bra om man har ont om möbler. Eller nåt.
Avslutar med att informera alla läsare om att jag börjar känna något i halsen. Lite småont så där och det har jag INTE tid med. Lite huvudvärk också, som jag annars aldrig har! Nä nu ska jag nog trycka i mig femtioelva apelsiner! Bara så ni vet och kan tycka synd om mig!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men ååååå så GULLIGT!!!!!! :-) Himmel! hahahaaa!!!!
Och du VADÅ för STARK?!?!?!?!!??????? Vad snackar du för goja? Följde du verkligen receptet?!?!?! ;-)
Förresten så kanske du kan gurgla halsen med den "starka" glöggen då om du känner av något där. Sprit ska väl döda bakterier (om det nu råkar vara sådana som sitter i halsen).
Sist men inte minst - vad FINT ni har och så himla mysigt!!!!! Ibland önskar jag också att jag bodde i ett hus (alltså till skillnad mot lägenhet och INTE på gatan....)
KRAAAM!

Lotta sa...

Första julen i nya hemmet - lovely!!! Det ser jättehärligt ut Taina. Snart sitter jag där, framför brasan ;)

Och jag är extra glad. Har precis anställt en toppentjej. Det visade sig att hon är från Finland.

Kramkram!!

Anonym sa...

Ojoj, tycker nästan lite synd om både Liisa och stackars A. Så fint brev han skrev, vilken kille! Håll ett öga på honom och återkom när han är 15 typ, för har han samma stil då är det ju en keeper!! =)

Liisa är supersöt, så inte så konstigt att hon får uppmärksamhet, hihi.

Du säger alltid att du inte gillar inredning så mycket, men det syns verkligen inte på ert suuupermysiga pyntade julhus!! Härligt =). Själv har jag endast småpyntat lite, vi hade inte plats att ta med hur mkt som helst och sen ska man ju även ha plats att förvara sakerna de övriga 11 månaderna av året! Kramis, Mimmi

Taina sa...

Saltis
Hahahahaha, det kanske blev lite för mycket vodka ;) men himmelens gott!!! Får testa mig fram till något balanserad alkoholhalt för mina vänner. De är ju inte finnar precis, moahahaha!

Det börjar likna jul hos oss och jag tycker också det blir mysigt. Snart ska granen upp. Monstergranen!

Kramar!!

Lotta
JAAAAAAAA vår första jul här och det är ju hur kul som helst! Lite trassel att hitta alla uttag till adventsljusstakarna bara...

Ja vi ska sitta framför brasan någongång!!! Helst under vintern, blink blink.

Jippiii bra att du anställde en från Finland. Det bör finnas en Finn-kvot tycker jag!

Kramar!!

Mimmi
Visst var det gulligt! Nu är det ju ganska oskyldigt men skolan tyckte ändå att det var olämpligt att prata om pussar när man är så där liten...euh?

Tack för komplimangen. Jag försöker så gott det går här hemma.

Kramar!

Annika sa...

HAHA, gulligt.
Men samtidigt sååååå amerikanskt att han fick skriva det där brevet till Liisa. Fast egentligen är det väl bra eftersom Liisa inte gillade det.
Brevet är ursött!!

OMG, gillar julen hos Olssons!!
SÅ ska det se ut!!
SÅ mysigt och fint!
HELT i min stil!!
Mysfaktor!
YES!!

KRAMAR!!!

Marre sa...

Verkligen hur gulligt brev som helst! Jag skulle dock inte ha något emot en hemlig beundrare som drömde om mig OCH dessutom berättade för polarna. Dream on....

Så julefint du gjort! Myyyyysigt!

antonia sa...

Men det där tycker jag var lite fel, de som retades borde få straff inte pojken som vågade berätta vad han känner...Det där blir liksom snett, då lär man ju barnen att hålla inne sina känslor istället.

Taina sa...

Annika
Visst är det amerikanskt. Det är nämligen inte "lämpligt" att prata om sådana här saker. På ett sätt lite märkligt men eftersom han då pratat om det högt så fick han ta konsekvenserna. Lite synd om honom också.

Visst ÄR det jul hos oss? Och jag är inte klar än, hahahaha!

Kramar!!

Marre
Hahahahahaha! Du kanske har MASSOR av beundrare som drömmer om dig men svenskar (eller finnat) är ju inte lika öppna som amrisarna. De kanske går omkring dig som katten runt het gröt med sina våta (?) drömmar...dream on ;)

antonia
Kan hålla med dig till viss del där. Känslor ska inte kvävas. Det skulle ha varit en reprimand till de som retades.

Desiree sa...

Ert hem ser så otroligt mysigt ut. Älskar just det milda skenet man får från ljusstakar och julstjärnor och slingor. Jag måste säga att jag tycker det är lite synd om Aidan som fick kvarsittning som straff för att han berättade om sin dröm. Jag kan förstå dock att Liisa inte tycke det var så himla kul. Men så här som utomstående kan man tycka det är gulligt och fint.
Kul att du gjort egen glögg. Jag antar att du skulle kunna späda den lite om den blev allt för stark. Körde du med bara vin eller spetsade du den med lite vodka eller cognac?
Kanske ska ta lite glögg och hoppas på att halsontet skräms bort av alcoholen.
Kram!