tisdag 11 september 2012

Tjuvstart

Redan för ett par veckor sedan kunde jag konstatera Halloweenprylar på affärer. Men vad är detta?? Blev givetvis uberstressad av att jag missat en hel månad. Sovit en Törnrosasömn, typ. Inte bara för att jag ska hinna ut med alla pumpor (för att mata ekorrar och chipmunks) utan för att "städa" upp i trädgården. Det gör man väl på hösten eller?

Coola Liisa med sin iPod snicksnackar med en häxa på Home Depot.

Jag vet att jag inte har några gröna fingrar, vilket jag i och för sig är glad över. För vem fan vill gå omkring med gröna fingrar egentligen? Skämt åsido, här säger de förresten Green thumb om du har god hand med växter. Fattar nu varför en del gjorde "eye rolling" när jag sa att jag önskade jag hade Green fingers...

Nåja, stora saxen har fått komma fram och jag ska först spionera på grannar för att sedan ge mig på våra buskar. Ska försöka diskret gå förbi  deras tomter och vissla, för att i nästa sekund tokrusa hem och klippa.

Före detta ägaren kom förresten förbi för ett tag sedan och berättade att det inte gick att äta äpplena från vårt äppelträd. Öh? Inte för att det dinglar av äpplen i det, men de ser helt normala ut. Gröna och relativt stora. Maskätna dock. Men finns det giftiga äpplen? I alla fall så ska trädet klippas/ ansas och det görs väl på vårvintern och jag ska inte göra det. Hyr in expert till det. Vet bara att de raka pinnarna, som pekar rakt upp mot skyn ska bort. Eller hur var det nu?

 Här är en av våra grannar som stressar upp mig. Allt är PERFEKT. Pumporna ligger redan ute och pryder den redan så vackra tomten. Give me a break!

 Går hem till oss och blir bländad. Av skönheten? Nä, det är nog solen...

 Skottkärran står framme och jag blickar upp på alla miljontals buskar i olika former. VAD ska jag göra med dem EGENTLIGEN??

 Den här lyktstolpen på framsidan har blivit angripen. Klängväxt kanske?

 Blickar mot ett annat håll och konstaterar ÄNNU FLER buskar. Och blommor.

 I den här stenmuren har vi hyresgäster. Ja, de betalar ingen hyra dock. Jäkla chipmunks och ormar!

Nä jag tar tag i målandet igen, för det kan jag! Nej jag ska INTE måla arselet på Dino, även om det hade varit lite kul.


4 kommentarer:

Annika sa...

Halloween är snart här, haha!!
MA time of da year!
Nice.
VAD jag gillar ert hus och er trädgård. Det är väl en klematis som klänger längs stolpen. Tycker om dem.
HAHA, ni måste ju smaka äpplena. De förra ägarna kanske bara trodde att det inte gick att äta dem, fniss.
Eller så är de bara sura vildäpplen (fast det tror jag inte).
Usch, det där med formklippining är inte lätt.Det kan ju var en ren styggelse ibland också. Inte fint om precis allt är formklippt. Ni kanske kan börja jämnklippa istället?
Iaf på vissa ställen.
Kramar till DIG!!

Lotta sa...

Ta det lugnt! Ingen stress, det ser ju jättefint ut. Perfekt ska det inte vara. Lite pumpor på trappen och det är klart.

Klippa grenar gör ni i vår. Äpplena ska väl vara ok för en paj eller två :-)

Kram!

Taina sa...

Annika
Tack! Det är inte så pjåkigt men en hel del att underhålla. Ganska kul att pyssla även om jag inte alltid vet vad jag gör. Hahahahaha!

Formklippning ja. En del buskar är runda, en del fyrkantiga. Jag får fnatt! Själv gillar jag om det är "naturligt". Jämnklippa får det nog bli!

Kram kram

Lotta
Ja det behöver ju inte vara perfekt. Håller med. Men liiiite stressad blir jag allt då en av grannarna liknar mer en struts då hon jämt står med huvudet i jorden. Typ.

Kram kram

alegni sa...

JAG vill ha ALLA era buskar, tack!