torsdag 13 september 2012

Funderingar

Vår lilla Liisa, som börjar bli stor. Hon som funderar över vad hon ska göra med alla paparazzis som kommer att omringa hennes hus när hon är vuxen. Jepp, hon ska bli "famous actress". Eller varför inte "artist" för hon är en hejare på att teckna och måla. Precis som sina syskon. När det kommer till idrott så är nog skidåkning och simning hennes grenar. Men hon vill så gärna kunna hjula, gå ned i split eller göra backflip som en del av hennes kompisar. Vi är alla olika, försöker jag förklara för henne. Den där vigheten som vissa föds med(?) har hon inte. Inte just nu i alla fall. Hennes "cart wheels" är sisådär och du får ha stor fantasi för att se att hon försöker hjula. Men hon kan hjula. På sitt sätt. På Liisas sätt.

Ibland blir hon fundersam på varför vi inte är lika bra på allt. Eller varför vi ser olika ut. Kommentarer som att "Mamma, du måste haft håriga ben som liten, du med, eftersom dina ben är SÅ himla håriga nu!" Någon har visst påpekat för henne att HON har håriga ben. Vad gör det, säger jag, och försöker lyssna efter vad hon egentligen vill säga. Tänderna då, som har ett par vita fläckar, har någon också frågat henne om, och hon försöker hitta svaren. Oftast hos mig. Jag förklarar olikheter. Ibland likheter. Men olikheterna är det som gör oss unika. HON är unik. Vår Liisa.

Nu kämpar hon med fotboll. Ibland är hon med i matchen. Ibland inte. Plötsligt hittar hon ett fyrklöver och studerar hellre det än fotbollen. Får uppmärksamhet från en lagspelare och de studerar det tillsammans och filosoferar. Liisas coach är snäll. Han gör ingen affär av det. Lyssnar på andra lagets coach som vrålar "BEAT THEM - DON'T GATHER LIKE BANANAS". Banan kan du vara själv, gubbjävel - tänker jag då.

Gör sig redo för match. 

Coachen peppar Team USA

Ibland blir man målvakt och hon ser ut att vara på hugget. Eller hur var det?

Team USA mot Team Germany

Jepp, det är vår Liisa som plötsligt har synpunkter på laguppställningen.

Lite sving med armarna kan ju vara bra. I fotboll.

Föräldrar på rad. En del engagerade och intresserade. Andra inte.

Liisa har hittat sin position!

Jaha, är matchen över redan? Vem vann? Inte så viktigt för hon har ju sitt fyrklöver!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad FINT skrivet taina! jag blir helt rord.... :-)
Sadar ar de ju ungarna. Och jag alskr att de funderar och tanker pa sig sjalva och varlden. och oss foraldrar. Men det kanns kanske lite smatrist att de redan i Liisas alder ska fundera pa saker som hariga ben....? ;-) men men, vi lever i en del av varlden dar kroppshar kan ses som en varldshandelse.
Harligt att hon gillar sa manga saker och att hon anda fortfarande studerar fyrklovern pa planen! Bra med sadan tranare ocksa! Gillar! ;-)
Nu hoppas jag vi kan ses i host! Kanske kan vi komma forbi en tur med var bil ngn helg och valdgasta er??? NAR ni nu har tid ni otroligt busy people....! :-)
KRAAM!

Taina sa...

Saltis
Tack snälla! Ibland tänker ju inte barn på vad de säger och jag försöker förklara för Liisa att det är inget elakt menat. Nästa gång någon frågar om håriga ben så kan hon ju alltid säga "Ja men då ska ni se mammas!" Eller nåt sånt.

Klart vi ska ses i höst. Kan skicka dig några alternativ där jag veta att Jonas inte har utresedag söndag eller hemkomst sent en fredag. Vore himmelens kul att köra lite Michael Jackson igen, hahahahaha!

Kram kram

Lotta sa...

Våra barn!!! Så mycket tankar. Minns hur det var ;)

OK tjejer, jag har ju min skumpa på kylning. Jag kommer gärna förbi åtminstone på en skål!

Kramkram

alegni sa...

Klockrena, Taina, både bilderna och texten!
KRAM

Taina sa...

Lotta
Allvarligt! Vi borde verkligen komma överens om en helg då vi kan träffas här. Som jag sa till Saltis ska jag kolla med Jonas agenda när han kommer hem inatt.

Fasiken vad kul det skulle vara!

Kramen!

Alegni
Åh man tackar!

Kram!

Annika sa...

SÅ sant dom det är sagt, det du skriver...
Jag kan bli riktigt svag då jag tänker på tidens ggn och att det inte var länge sen K var lika gammal som Liisa.
Karolina spelade fotboll ett tag, så inte hennes grej.
Men jag minns att de kunde falla i trans över fjärilar och sådant medan de spelade...
AWWWW....
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Låter kalas! Med en helg då du inte har vulkanutbrott... ;-)
KRAAAMIS!!!