onsdag 5 september 2012

Det sägs att sommaren är slut.

"Svetta rinner", som de brukar säga. Vaknade av blixtrar och dunder inatt för att ett par timmar senare vakna upp i regnskogsliknande atmosfär. Det regnade inte, men det regnade ändå. Om ni förstår vad jag menar. Regndropparna hängde liksom i luften och när trynet stack ut, på mig alltså, så  hade jag plötsligt ett gäng svettdroppar på nästippen. Utan en enda ansträngning. Go figure!

Ok, det är höst. Sommaren ÄR slut efter Labor Day. Vad vi har nu vete fan, men inte är det höst i alla fall! Nå, det är vad det är och jag får helt enkelt klä mig efter vädret. Helst skulle jag inte vilja klä mig alls nu. Det ser ju ändå ut som om jag lider av kronisk inkontinens. Blöjor skulle inte hjälpa. Då svettas jag ju ÄNNU mer om jag skulle gå omkring med skavande bomull mellan benen. Ni behöver inte boka någon resa till Simpan nu för jag tänker INTE gå omkring naken. Inte ute i alla fall.

I alla fall så har skolorna kommit igång med buller och bång och vem som hamnade i vems klass var ju den stora frågan veckan före skolstart. Inte nog med det så skulle varenda lärare plockas ned i molekyler för att se vad-de-var-för-typer. Speciellt de nya. Liten kalabalik blev det när en av lärarna hade gift sig och bytt efternamn. Ja men så göööööör man ju bara inte! Hur ska föräldrarna då veta vem det är? Ja men ni fattar va? Mycket har jag varit med om, men det här tar priset.

Det finns en hel del att skriva om just nu men jag tar en mjukstart. Förresten så har vi (rättare sagt jag) lekt detektiv. Igen. Jag VET att jag är nyfiken, men när en av grannarna varit på borta i drygt två veckor, brevlådan bågnar av all post och dottern missar skolstarten, så går min hjärna igång. "Tänk om de ligger mördade där inne?" Jonas tycker jag överdriver något. Så jag drog ned på det och sa att "Ja men de kan vara gasförgiftade och ligger döda hela familjen". Drog över till grannen och plingade på dörren. Inget svar. Ryckte i garageporten. Låst. Tvingade Jonas kika in från baksidan (med pannlampa) in i köket för att se om de låg där. Ingen syntes till. Detta är en ganska anonym familj och vi känner inte till deras vänner eller släktingar. Jag kontaktade skolan och ville försäkra mig om att allt var ok. Det var det. Och här snackar jag om analys av klassindelningar och nya lärare. Bah!

Ja ni ser väl vem som är sk "third grader"? Man skulle kunna tro att det är han till vänster, dvs Jonas, men så är inte fallet. Liisa tyckte nog mest det var pinsamt med en sådan ivrig pappa på meet & greet dagen före skolstart.

Och här drar hon alltså iväg på årets första skoldag!

7 kommentarer:

antonia sa...

KUL att du är tillbaka! :)

Taina sa...

Tack snälla Antonia! Jag gör ett försök så får vi se ;)

alegni sa...

Roligt att du är på G igen, Taina!
KRAM

anneli sa...

kul att höra från dig igen!!
ha det gott

Taina sa...

alegni
På G, på G. Vi får väl se. Myrsteg kanske? Lite svårt att hålla sig borta, hahahaha!
Kram

Anneli
Åh man tackar! Gör så gott jag kan. Gäller att balansera det hela bara.
Ha det så bra!

Suzesan sa...

Åhhh vad stor hon är Liisa. Gulltös.

ALLA föräldrar är pinsamma i skolan. Alla. Alltid. FIN BILD dock. Fint med pappor i skolan så där.

Så snällt av dig Taina det med grannen. Omtänksamt.

Ha det bra.

Kram
/Susanne

Therese sa...

Hurra, äntligen ett inlägg! Som jag saknar din blogg Taina!