onsdag 12 september 2012

Tjänster och gentjänster

Rörigt i skallen denna vecka. Och veckan är inte över än. Tänker på tjänster och gentjänster. Lägg till tjänsteresor på det så börjar det snurra rejält i pallet på en annan. Nu snackar jag om Jonas resor, som hopar sig som en vulkan och utbrotten står jag för. Visst är det tungt att resa ibland, speciellt om det blir många på kort tid. Så egentligen är det synd om honom. Eller? Först ska han ta sig till flygplatsen och på vägen dit dricker han väl en Starbucks kaffe utan att bli avbruten av en 8-åring, som ska ha hjälp med läxor eller sätta igång Wii eller något annat VÄRLDSviktigt. Just då. När han sedan checkat in väskan passar han säkert på att gå in i loungen och coola ned sig efter den stressiga körningen, medan en annan rusar runt och plockar upp prylar som Någon lämnat efter sig lite här och där. Fortsätter med att dammsuga för att sedan fylla i miljontals papper från skolan, går ut med hunden och hjälper honom på traven lite genom att lyfta upp hans ben så han begriper att det är dags att kissa. Typ NU! Den sköna soffan får vara ifred. Ett bra tag till.

Efter att pulsen gått ned till viloläge på dig, Jonas, som du så väl behöver, rusar en annans puls upp i rekordhöjder. När jag inser att du sätter dig ned bland de trånga sätena i planet och får en drink serverad som plåster på såret, så märker jag att jag också behöver en drink! Häller i mig pissljummet vatten. Direkt från kran och UTAN fancy glas! När du i lugn och ro fått i dig drickat så kurrar din stackars mage och vips så står Hon där med brickan och SERVERAR dig mat. JAG? Snurrar runt och letar efter HAN MED BRICKAN! Borta! Tar mig en titt i kylskåpet som ekar tomt och drar iväg till affären för att roffa åt mig något så kulinariskt som pasta och annat tjafs. Brummar hem och svetten lackar.

När du ätit upp din mat så väntar inte diskmaskinen på att bli påfylld av dig. Det enda som förväntas bli påfyllt är din mage med KAFFE OCH EFTERRÄTT OCH SÄKERT EN JÄVLA AVEC OCKSÅ, SOM GRÄDDE PÅ MOSET! Jag käkar pasta med ketchup. Ungen får äta vid TVn. Läxorna ser ut att  vara av den senaste konsten med en blandning av blyerts, ketchup och fettfläckar. Fint.

Utmattad som du säkert är efter din måltid och att BEHÖVA VÄNTA på att de tar undan brickan fort nog, så tar du fram en tidning/bok och läser i LUGN OCH RO! När fan satt en annan och läste i lugn och ro??? Kom på att jag lovat en vän att vara barnvakt. Hon brukar ju ha Liisa när mitt schema spricker så nu var det dags för gentjänsten. Visst. Fyll på bara. BRING IT ON när jag ändå är i farten och Jonas sussar gott!!

Så här såg det ut med gentjänsten:

Sötnosarna N och C

Tur att jag kan "stänga in dem" i källaren, där de får härja fritt!

Så här nöjd var Liisa när kompisarna var här.
Stressad? Jag? Tur att jag har LK, min nya hjärnskrynklare. Mer om det en annan gång.

7 kommentarer:

Katarina sa...

Men Taina hr allt under kontroll! Ni gör det verklgien bra som får ihop allt! Kram vännen

alegni sa...

Stackars, stackars Tai... jag menar Jonas!
:D
KRAM

Lotta sa...

Du behöver ett glas vin ;)

Skönt att du har massa gott humör och är the queen of multitasking!!!

Kram!

Taina sa...

Tack snälla ni! Visst fixar vi det. För vi har inget val och vet ni, jag tycker det är ganska kul ;)

Kram kram

Annika sa...

The queen of multi....
DET är DU det!!
OCH med glatt humör därtill.
TUR det!!
KRAM!!

Taina sa...

Annika
Hahaha, ja det vet jag inte riktigt men om man måste, så måste man och då kör man bara! Allt blir så mycket lättare om man är glad också :D

KRAM!

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Du är underbar Taina!!
:-)
You ROCK!
KRAM!