onsdag 30 mars 2011

Wal-Mart, helt ok faktiskt

Nu syftar inte rubriken på mitt ställningstagande till pågående stämning mot Wal-Mart. Jag har inte satt mig in i den överhuvudtaget. Vet bara att det är några kvinnor som känner sig diskriminerade. Vad jag däremot syftar på, är att det mesta går att få tag på där. Förutom bilar då. Säkert är det någon som rynkar på sin lilla (eller stora) näsa och skulle aaaaldrig sätta sin fot där. Jag styr mina egna fötter och förhoppningsvis min egen hjärna, även om den känns ibland som om den lever sitt eget liv.

Nu är det så här att den planerade kryssningen som jag tjatat om tidigare och som jag trodde jag hade full koll på och att Jonas var med på noterna, så hörde jag mig själv säga en dag "Nä men vi kan åka någon annanstans."!!!!! Det är sådana gånger jag funderar över vem som tar över min hjärna? För JAG var det inte! Jag hade ju bestämt mig för att vi skulle göra en Karibien kryssning, hela familjen. Nu blir det ingen sådan. Tack vare min hjärna som plötsligt deklarerat sig självständig. Undrar när det skedde och om vi ska fira det på något sätt? Typ 27 Mars firar vi Tainas hjärnas sjävständighetsdag. Det kan du glömma, hjärnskrutt, för jag ska ta över makten igen!

Nu är jag inte så där fruktansvärt ledsen för att det inte blev någon kryssning. Men SCHHHHHH, tyst, säg inget åt Jonas och framförallt inte åt min hjärna. De blir så skrytiga då. Vi har nämligen bokat en resa till J A M A I C A så "ya mon" blir det en hel vecka i april.

Ska vi knyta ihop säcken på det här svammelinlägget och återgå till Wal-Mart. Långsökt? Jag skyller på Hjärnan. Men i alla fall så drog jag till Wal-Mart för att handla lite kläder till Liisa, typ shorts och linnen och badkläder till vår Jamaica-resa. Allt var MYCKET billigt. Jag behöver inte dra iväg på en designaffär och köpa till en 7-åring för hon har snart vuxit ur allt och är inte så medveten om märken än. Väl där inne ser jag SALE lite här och där och plockar på mig lite t-shirts, mysbrallor och annat smått och gott. Typ 3 dollar styck. Liisa var helnöjd. Likaså jag. Kolla stilen:

Ny t-shirt och nya mysbrallor och en mycket nöjd Liisa.

Så fortsätt fylla på hyllorna Wal-Mart-Truck. I will be back!

12 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, varför betala mera när man inte behöver, helt min melodi också:).
Fast ibland får saker kosta nästan vad som helst bara för att man MÅSTE ha dem...men det har ju med den där hjärnan att göra...eller ärten ....eller vad det är. Lisa blev jättefin och när det nu blir, så ha det jätteskönt på Jamaica!

Kram från en liten ö bland isflaken i Ålandshav

Saltistjejen sa...

Vad fin hon blev Liisa!!!
:-)
Härligt med Jamaicaresan!! Å jag blir lite avis... Vi vet itne alls när vi kan ta ngn semester alls. Känns som detta är vår följetong här. ofta finns inte tid eller pengar till just semester vilket såklart är lite trist... Jaja. man får inte hänga läpp för det. När man bor i en stad som NY finns såklart mycket att göra även på hemmaplan! :-)
Och du Wall-mart har jag inte varit på så många ggr. En gång på Hawaii och en gång här i New Jersey. Men jag håller med om att det är sjukt billigt!!!
Kram!!

Desiree sa...

Jag tycker att Walmart är schysst ställe och butik. Jag har varit där många gånger och har gjort en hel del oväntade fynd. De har ett bra och stort sortiment. Många gånger när det krisat sig så har Walmart räddat oss, det har funnits precis det vi behöver och alltid varit öppet. Jag känner mig inte för "fin" för Walmart.
Kul med Jamaica semstern! Det blir ju karibien ändå liksom. Låter himla nice och det blir det säkert. När åker ni? Ser fram emot att få läsa om det på bloggen här sedan.
KRam!

Annika sa...

Undviker Wal-mart faktiskt. De har inte behandlat sina anstallda bra dar, typ ever!! De forsoker slingra sig undan allt, och dar de oppnar sina jattebutiker slukar de samtidigt alla andras, Men, men visst har jag ngn ggn gatt in dar jag med. OCH visst ar det billigt dar.
Som du sager, varfor kopa dyrt at en 7 aring.
Jamaica later helt tokskont mysigt. Avis? JAAA!!!!
Kram!!!

HeLena sa...

Jag har fyndat ordentligt ett par gånger på Walmart när vi varit i Vancouver. Visste inget om det som Annika skriver.... jaja..
Ju billigare desto bättre tycker jag. Jag blir så sur när jag hittar kläder på rean för en sådär 3-400 kronor och dom är halva priset märkta. Då tycker jag och säkert många andra att jag gjort ett kap och ändå så VET jag att affären gör en 250-350 kronors vinst på plagget.... det STÖR JAG MIG SOM BARA DEN på!!
Och ändå handlar jag... vad skrev du, hjärnan hittar på själv hahahahaha så måste det ju naturligtvis vara!

Jag hinner inte heller riktigt med bloggandet just nu.... så kan det vara.
Kram!

Katarina sa...

Vad fin hon blev i sina nya kläder! Walmart,, ja,, när jag bodde i Georgia var det stället jag köpte mitt billiga smink, gudars vilka fynd man kunde göra på Loreal.. Bästa fyndet är nog mina Lee damskjortor jag hittat där för 9 usd! Dock vet jag att många allldrig skulle sätta sin fot där.

Kul med en semester resa att se fram emot,,

K

Marianne sa...

Häftigt med Jamaica! Haha, men lukta försiktigt på sånt som ryker : D

Jättefina kläder till Liisa! Till äldre barn kanske det inte funkar, men det är lika bra att passa på innan de blir medvetna om märken och sånt. Du kan ju spara överskottet tills dess, så du har när det drar ihop sig.

När åker ni?

KRAM!

Leles värld sa...

Ja det är otroligt billigt. Har som du köpt tre dollars tröjor och byxor till killarna. Det är ju liksom fööööör billigt ju.

Gud vad härligt med Jamaica resa. Kommer ju bli såååå härligt.

kram

Taina sa...

Pettas:
Wal-Mart ÄR riktigt billigt. Innan vi kom hit, hade Jonas varit och handlat det mesta just där, typ TV och andra elektronikprylar som vi inte kunde ta med oss. Prylarna håller än så att kvaliteten är det inget fel på.

Jamaica blir det i mitten av april!!! Gissa om jag längtar för just nu har de lovat snö. NU???

Kram

Saltis:
Visst blev hon fin och själv var hon megastolt över son Tangled T-shirt.

Ja vad tråkigt om ni nu skulle vilja resa någonstans. Men ni har ju ett så rikt i NYC! Där har ni allt verkar det som. Nu håller jag tummarna att allt löser sig med jobb framöver.

KRAMAR!!!

Desiree:
Jag hittar verkligen mycket där. Target har jag lite längre till, annars skulle jag nog handla där med. Men du kan ju tänka dig när det ska handlas till skolan, partyn osv så är Wal-Mart SÅ bra!

Javisst blev det Karibien och Jamaica är ju inte så dumt. Ska försöka hinna köpa en ny kamera innan dess så jag kan fota lite fina bilder. Det blir en vecka i mitten av april.

KRAMAR!!

Taina sa...

Annika:
Jag har inte riktigt fattat deras personalpolitik och skulle det komma fram för mycket skit, ja då bojkottar jag med. Men jag tror också att det kan vara olika från ort till ort. Det märker jag bland annat på Stop&Shop som tycks vara som en annan butik om jag besöker en som ligger i vår grannstad.

Jamaica ja. Nu blev det ju ingen kryssning som jag varit så nyfiken på, men jag är nöjd med vårt beslut. Längtar såååååå!

KRAMAR!!

HeLena:
Visst är det billigt? Eftersom de köper in så stora mängder så lyckas de hålla nere priserna och samtidigt gå med vinst. Vill nog inte veta hur mycket dock.
Ja den här hjärnan spelar mig ett spratt ibland. Har det med åldern att göra tror du? Hahahaha!

KRAMAR!!!

Katarina:
Sminket är riktigt billigt där. Precis som det mesta. Jag har faktiskt handlat mycket kläder åt Liisa där. Hon är i perfekt ålder för deras sortiment och alla fina badkläder som finns där nu kom ju lägligt eftersom det kommer ju att behövas ett par olika till resan. Jippiii vad kul det ska bli.

Kramar!!

Marianne:
Visst blev hon fin? Nä Bella köper inte sina kläder därifrån. Det är hon för medveten för. Attans också, säger jag.

Jag kommer verkligen att akta mig för det som ryker och även påminna Bella och hennes pojkvän som också ska med. Måste skaffa mig en ny kamera med ett jätteobjektiv så jag kan spana in vad de två sysslar med...

Vi drar i mitten av april. Stannar en vecka.

Kram kram

Lele:
Eller hur? Jag menar en t-shirt med söta tryck för 3 dollar är ju för bra. Jag har också köpt Liisa vinterkläder som hon har haft i skolan. Jacka för 15 dollar!

Jamaica resan kommer lägligt. Vi har jobbat mycket den senaste tiden och en semester så här innan sommaren är inte helt fel.

Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Jamaica låter härligt! Vi ska till Nice men det är ju inte riktigt samma sak.. Fast bra startresa med Isolde.

Melting Pot sa...

Härligt med Jamaica resan. Vi sitter just på flygplatsen i KL och är påväg tillbaka till Bangalore efter en skön helg. Här finns Wi Fi. Perfekt att läsa ikapp sig på bloggar när man väntar. Kram