fredag 18 mars 2011

Ingen flirt men en älg blev det!

Jaha inte blev det någon som frågade vad jag hette denna gång. Men däremot så tyckte de på flygplatsen i Fort Wayne, IN, att jag skulle posera naken! Eh, tänker du nu, men det var alltså frågan om en Full Body Scan. För att tona ner det lite efter all skrämselpropaganda, så ville TSA-personalen skoja till det lite och pratade så där glatt med en Kalle Anka liknande röst. När jag klev in i båset så tyckte hon jag skulle leka älg? "Excuse me, a moose?" Japp, svarade hon så där överdrivet glatt och satte upp sina händer ovanför sitt huvud och spretade med fingrarna. "You get it?" Jahaaaaaaaa jag skulle ha älghorn! Och där stod jag och gjorde precis som jag blev tillsagd. Tänkte samtidigt att det ser säkert bättre ut för den som tittar på ens kropp när armarna är uppdragna, för då kan du ju dra in magen lite mer, för att inte snacka om tuttarna som annars drabbats av gravitationssjukan, dras ju också upp lite. Efter "whrrrrrr"-ljudet fick jag kliva ut och ställa mig på en avsedd matta och se rakt in i ögonen på TSA-personalen som såg så där käck ut och när det sedan pep till i hennes walkie-talkie gjorde hon tummen upp och visade hela sitt garnityr; "You're goooood". Hm, det visste jag väl.

Jag besökte alltså en ny enhet, som ligger i Colombia City, Indiana. Men jag bodde i Fort Wayne, IN. Hotellet hade det jag behövde, dvs ett gym. Innan arbetsdagen blev det ett löppass och på så sätt brukar jag ladda inför tuffa och långa möten.


Rummet var ok det med. Inget att klaga på. Fransesca hade dessutom lämnat ett meddelande om att det var hon som städat rummet. Eftersom det var till belåtenhet så lämnade jag dricks så som sig bör på hotell i USA, ifall det är någon som missat det.

Sängen var stor nog. Amerikanarna gillar inte bara breda sängar utan också höga. Den här var ju inte så hög så någon pall behövdes inte...

Lite töntigt att stå och fotografera sig själv. Men jag ville ju inte ropa på någon i korridoren heller och be dem komma in o fota MIG för att jag ska vara med i min egen blogg. Och nej, jag står inte i badkaret även om det ser ut som det. Här är jag nysprungen (det heter säkert inte så men who cares) och nyduschad och redo att kasta mig ut bland nya människor!

Äntligen hemma! Så himla skönt och att det dessutom är fredag gör ju inte saken sämre precis. Vad bjuder denna helg på? Jo ikväll är det Zumba med livemusik och det är coolt. Jag liksom rycks med på ett annat sätt och ser säkert så där skitpinsam ut där jag far omkring och viftar på höfterna och tror att det ser bra ut. Bah! Men vet ni vad? Det skiter jag i om det ser töntigt ut, för det är feelingen som räknas. Min feeling alltså. Ni får skaffa er en egen sådan.

Dagen kommer att bjuda på rena sommarvärmen med uppåt 20 grader! Wohoooooo...och där klingade den ut. Jag får ju ändå inte njuta så mycket av den eftersom det ska jobbas as usual. Men jag kan ju alltid ta en springtur på lunchen, blink, blink.

Lördag hade jag tänkt softa med träning och familjehäng, men kompisen Danielle vill gå ut, typ tjejkväll. Hm hur ska jag göra? Jag behöver ta igen mig men samtidigt är det så kul att gå ut med mina tokiga amerikanska väninnor.

Tänk till nu Taina. Mys eller full fart? Det är frågan det.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Svårt när man vill både gå ut och stanna hemma. Kanske kan du avvakta till imorgon och se hur du känner då. Ibland brukar dagsformen få avgöra sådana beslut. :-)
Hoppas det blir en riktigt bra helg oavsett.
KRAM!!

Livet enligt Jenny sa...

Hahahaha MOOOOSSSEEE!! Herregud jag hade börjat vrida mig om för att hitta kamererna som skulle avslöja att jag var med på något pinsamt tv-program... När jag såg din bild var det första jag tänkte, men står hon i badkaret och sen läser jag Nä jag står inte i badkaret... :)
Bra att du håller igång med löpningen, den ger den där härliga distansen till livet som man behöver när det snurrar på i 200 knyck. Hoppas du får en lugn och skön helg.
Kramen

Desiree sa...

Jag tror det blir mys fast i fartfyllt tempo :-)
Gillar amerikanska sängar som är stora och breda, nice! Man slipper trängas eller känna att man ramlar ur. Moose, ja det var skojfriskt. Först tänkte jag att hon kanske ville köra något sådant för att hon såg på ditt pass att du var från norra Europa men det var alltså inte så. Hur lång tid tog det att göra en body scan ungefär?
Ha nu en riktigt skön fredagkväll.
KRam!

Anne-Marie sa...

Ja de måste väl hitta på litet "klämkäcka" saker för att inte bli helt uttråkade på flygplatserna. ;) Skall bli intressant att se vad som händer när jag flyger till Sverige i maj. Sängarna kan verkligen vara stora och höga. Riktigt höga. Hoppas din helg blir bra trots jobb. Kram!

Taina sa...

Saltis:
Har känt efter och det blir mys hemma. I alla fall som det känns nu. Är lite "sleten". Det blir familjehäng och kanske lite jobb...

Kram kram

Jenny:
Jag hade inte en tanke på typ dolda kameran. Där skulle jag vara ett lätt byte. Hahahaha!

Träningen är viktig för mig och på tjänsteresor är det ett måste att kunna springa på morgnarna. Kollar alltid att hotellet har ett gym.

Kram kram

Desiree:
Hahaha, ja man skulle kunna tro att hon gjorde det för att jag har ett svenskt pass, men hon såg aldrig min nationalitet. Jag påpekade det för henne efteråt dock och då skrattade hon så glatt. Så där överdrivet igen du vet.

Själva scanningen tog bara ett par sekunder. Tycker det är bra att den görs med tanke på hur de smusslar in ett det ena ett det andra.

Kram kram!

Anne-Marie:
Det är säkert inte alltid så kul att jobba för TSA och lyssna på alla irriterade resenärer. Visst blev många glada av dessa klämkäcka människor så "why not" liksom?
KRam kram

Annika sa...

Du är underbar!!
Får till det bästa överallt.
en finsk älg på flygplatsen! Direkt från Riksåttans avkrokar!!
:-)
Helt underbart så KUL du skriver, vännen!!
Hellre än klämkäck typ än en sur jävel vid TSA.
Blev det utegång eller hemmakväll?
KRAMAR!!!!

Grekland nu sa...

Haha, att göra en älg...jag hade nog börjat tänka på dolda kameran! Tur du fixar alla situationer med gott humör. Har aldrig råkat ut för en sån där kamera, men de kanske bara finns i USA?

Marianne sa...

Hahahaha, stå och leka älg när de glor en in på bara skinnet : D

Så ni har inte fått besked än? Blir det kanske Älmhult till slut i alla fall? Inte det, nähä, men en annan kan väl få önska sig lite : )

Håller tummarna för dig att grillningen gick bra!

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Jag undrade ordentligt vad inlägget skulle handla om när jag läste rubriken och nu vet jag :)

Snygg handväska!

Taina sa...

Annika:
TSA KAN om de vill och med tanke på deras annars så trista vardag så lättar det ju alltid upp stämningen. Jag uppskattar den här typen av infall. Improvisation och Karolina skulle säkert älska det!!! Hahahaha!

Kram

Grekland nu
Den finns nog lite överallt men kanske inte så vanlig på mindre flygplatser kanske. Humor på det här sättet är verkligen kul tycker jag. Öppna arnar och öppet sinne ska man ha för då blir resandet så mycket enklare.

Kram

Marianne:
Älmhult? Har IKEA börjat tillverka kullager? Då skulle det ju funka ;) Nä du, inga besked och just nu är det TOKIGT tyst från alla håll. Förstår inte riktigt varför det ska vara så svårt. För att vi är två kanske?

Kram

Anna:
Rubriken var väl fiffig. Och konstig. Det där är min combi-datorhandväska. Får ju bara ha ett extra bagage om jag har carry-on-luggage. Eftersom jag vill ha kläderna i en väska och så ska datorn med så hittade jag denna ganska så smidiga väska till kortresor.

Kram kram