tisdag 22 mars 2011

Vad hände?

Den vackraste och varmaste av alla dagar i fredags gick över till ett grådaskigt-piss-snö-regn-skitdag! Jag veeeeeeeeet att mars och april är nyckfulla månader, men ändå. Och vad hjälper det att gnälla. Det är bara att dra upp mungiporna när Liisa ska till skolan och be henne dra på sig bootsen igen, samt mössan och handskarna. VAR FAN ÄR DEN ANDRA HANDSKEN? Det är precis som med strumpmysteriet. Alltid en av varje sort. Alltid!! En sak är bra och det är att det är skönt springväder och det ni, väger upp en del.

Just det, helg har det varit och det blev inget av att gå ut i lördags. Ut gick vi men inte på krogen och skakade loss, även om det hade varit roligt det med. Jag skakade loss i fredags på Zumban med vår livemusiker Victor så det fick räcka. Tog några kassa bilder och börjar misstänka starkt att det är kameran som är slut. Till och med Liisa knäpper bättre bilder med sin leksaks-Hello-Kitty-kamera för 9 dollar! Och så billig var inte min.

I lördags, när väderguden tyckte vi hade fått alldeles för mycket sol i fredags, så bestämde vi oss för att dra in till Hartford som vanligt. Provade en vietnamesisk restaurang på Park Street, där många asiatiska restauranger tycks ha samlats. Samt en och en annan brasserestaurang med. Det är inte jag som snokar upp matställen utan Jonas som älskar mat och provar gärna nya ställen. På söndag testade vi ett seafood shack, som låg bakom en parkering. Vi hade stött på den vid ett tidigare tillfälle när vi parkerade bilen. Dels har de en "seafood market" och så ett rum där du kan äta. Dock med plastbestick och papperstallrikar. Men VILKEN mat! Vad sägs om en stor hummer för 15 dollar med tillbehör????

Mycket matsnack här idag. Vi har inte bara ätit utan vi har faktiskt varit på bio, inte bara en gång utan TVÅ gånger i helgen. Först med Liisa och då såg vi "Mars needs Moms" i 3D. Helt suverän film!!! Jonas och jag kom in i en filmfeeling och körde även Lincoln Lawyer med Matthew McConaughey. Riktigt sny...jag menar bra. Ska jag erkänna så blir det ju en aningen lättare att titta på en film med en som ser ut som han gör.

Förutom bio och mat så blev det häng hos grannarna, där vi sippade på lite vin och pratade om allt mellan himmel och jord.

Idag tisdag (ja vart tog måndagen vägen) så blir det mest jobb. Hoppar över träningen pga halsont. Grrrrrrrrrrrr! Får gurgla något starkt och nyttigt. En koskenkorva kanske?

Gurgla Taina. Gurgla.

8 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Låter som en trevlig helg! Kul med nya restauranger att prova!

Saltistjejen sa...

Härlig helg trots att vädret slog om. Vi fick kyla en inget regn i helgen. Regnade gjorde det däremot igår här.
Hahaha skrattar åt din formulering"Ska jag erkänna så blir det ju en aningen lättare att titta på en film med en som ser ut som han gör." Gissar att du naturligtvis syftar på Jonas!?!?!?!? ;-)
Krya på dig nu! Gurgla halsen andas och ta en redig whiskey. Brukar kunna vara en bra kur mot förkylningar! :-)
Kramar!!

Lotta sa...

Du har marsvädret under kontroll, det hör jag det ;) mat, film, grannhäng, koskenkorva - låter bra alltihopa!

Kram
Lotta

Ingmarie sa...

ja han är något att vila ögonen på. "Matte". ;-) Krya nu på dig men jag är så tråkig så jag tror vanligt saltvatten är det bästa att gurgla med...

Annika sa...

Gurgla du med en ÄKTA Kosken ska du se att alla amerikanska baskilusker försvinner med andan i halsen.
ja, mat är underbart. Peter och jag provar gärna nya ställen. Love it!
Mars är nyckfull här, och det är väl april också, iaf början av månaden.
KRAMAR!!!!

Marianne sa...

Nej, du ska svälja kosken också. Om du gurglar gör du bara rent på ytan, men om du sväljer så vidgas blodkärlen och då får de vita blodkropparna lättare att komma åt och rensa upp bland basselusskerna.

Fiffigt va! : D

Det var faktiskt en farmakolog på sa det till mig : )

Nu blev jag sugen på hummer!

KRAM!

Desiree sa...

Ibland är det skönt att kunna styra om helgplanerna och improvisera lite. Låter som det är dags för en ny kamera för din del. Usch snö vill man ju verkligen inte ha nu. Vi fick lite snö i fredags också fast som tur var smälte det undan rätt kvickt. Har fått nog av vinter sedan länge. Hoppas ni får mera vår snart. Hoppas din hals mår bättre imorgon. Min C har också ont i halsen och jag sitter här och hoppas innerligt att jag slipper undan. Jag vill ju kunna träna precis som du och inte ha en ond hals som sätter käppar i hjulet.
Kram och krya på dig.

Loppan flyttar västerut... sa...

Fniss, gurgla med nåt starkt o nyttigt, vad roligt! Kan bli roligare om du sväljer eländet.
Hummer är gott, just nu tycker jag allt är gott, hungrig.

Krya på dej!

Kram