fredag 4 mars 2011

Rolig läxa?

16 kommentarer:

Charlotte sa...

Söt hon är! Vilken bra engelska Liisa pratar.

Trevlig helg!

Kram

Taina sa...

Charlotte:
Javisst är hon söt (säger mamman...). Hon pratar med yankeedialekt.

Ha en trevlig helg du med. Vi ska få en del regn...

Kram

Annika sa...

GULLunge!!
OCH vilken BRA engelska hon talar. Det perfekta uttalet!
KUL att se!
KRAM!!!!

Taina sa...

Annika:
Ja dt här är vår gullunge!! Yankeedialekt. Här stammar hon lite dock och det var ju för allt fnitter som låg och bubblade inuti henne. Hon ÄR oftast så här. Glad, sprallig och OKONCENTRERAD!!!

KRAMAR!!

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Steve sa...

Så härligt att få bli naturligt tvåspråkig i unga år. Skön dialekt.

Taina sa...

Steve:
Otroligt vad snabbt de små liven lär sig språk. Alla hämningar är bortblåste och de kör på som om det vore det naturligaste i hela världen. Öppet sinne helt enkelt och visst är det en härlig och skön dialekt, Connecticutdialekten eller Yankeedialekten.

Ulrika sa...

The pepole thinks Liisa is hilarious!! Lysande att det är så kul att göra läxan :-D Och jag gillar hennes dialekt!

Saltistjejen sa...

HAhahahaaaaa! Å LIISA YOU ROCK!!!!!! :-D
Underbart!
Och du GUD vad duktig hon är Taina! Både läsa rent generellt och att göra det på engelska! Hon pratar ju suveränt bra! Pratar hon mer engelska än svenska nu? Hemma alltså med er? Eller är ni "hårda" med att hon ska prata svenska hemma för att inte "tappa det språket"?
Haha, älskar hennes "sorry people". ARTIG ung dam det där!!! :-)
Bamsekramen och hoppas ni får en fin helg trots att du har mycket jobb. Ev blir det lite helgjobb för mig med fast jag trodde jag skulle slippa och bara skjuta det på andra.... ;-)

Taina sa...

Ulrika:
Hon ÄR hilarious för det mesta!! Hahahaha!

Kram

Saltis:
Hon är jättebra på att läsa nu. Det har liksom lossnat så där rejält nu. Hon läser ALLT. Visst blir det lite knas ibland men hon är ju bara 7 år.

Hon pratar mer engelska än svenska. I know, I know. Vi, i alla fall jag, pratar bara svenska med henne. Men du kanske hörde i slutet av den här videon att hon blandade svenska och engelska. Jag har liksom blivit döv på det örat tyvärr. Men det löser sig så småningom.

KRAMAR!!

Desiree sa...

Ha ha hon är ju bara för söööt som har så roligt åt denna simpla story. Själv har man svårt att fatta vad som är så kul men det är roligt att se hur roligt hon har när hon läser och allt sorry people now it is time to get serious gillar jag :-)
Kram!

Katarina sa...

Vilken söt spelevinkel till dotter du har. Hon läser ju jättebra och hennes amerikanska dialekt är så skööööön! Har ni svenska skolan i er närhet där?

Kul att få ta del av hennes lilla lässtory!

Kram

Taina sa...

Desiree:
Hon är vår lilla komiker! Att ha så roligt med läxor är en gåta för en annan. Visst minns jag att det var intressant med läxor ibland, men att jag skulle ha suttit och skrattat så här åt en simpel story har jag inget minne av.

Kram kram

Katarina:
Spelevink ja! Det kan man gott kalla henne för. Ibland önskar vi att hon kunde vara liiiite mer koncentrerad och fokuserad, men vår Liisa är en glad skit helt enkelt!

Vi har tyvärr ingen svensk skola här i närheten.

KRAMAR!

Petra H sa...

Ha ha, helt underbart, hon har redan nått fnisstadiet ;-) Jättebra engelska tycker jag också och så stor hon har blivit. Hon är en riktig skolflicka nu!
Kram

Anonym sa...

AND THE OSCAR GOES TO LISA OLSON :-)

anna of sweden sa...

Underbart! Hade kamerakvinnan svårt att hålla sig för skratt? Jag tyckte att kameran skakade till lite då och då! :D

Kramelikram! Och hejeliheja Liisa!