måndag 7 mars 2011

This is the week

This is the week, hoppas jag i alla fall. Lite mer besked ska vi få. En hint om framtiden för oss alla. Inatt gick hjärnan gick på högvarv. Om det nu finns något däruppe att varva vill säga. Försökte strukturera tankarna men det var ju inte så lätt med två snarkande varelser bredvid en. Slumrade till emellanåt men det hela kändes som om jag vandrade in och ut ur drömmar. Klockan 5.14 am var det ingen idé att somna om utan jag klev upp och bäddade sängen och försökte vissla en trudelutt och tänka positiva tankar. Jonas hade dragit till gymmet. JAG VET! Han är inte klok på en fläck.

För lite sömn botas tillfälligt med litervis med kaffe och en löptur under lunchen.

Annars då? Jorå helgen passerade i lugn takt och det behövdes. Det blev träning, läxläsning, jobb, restaurangbesök och stallbesök. Jonas och Liisa åkte dessutom skidor i Butternut. Det där stallbesöket var inte en frivillig handling. Kan jag, så avstår jag och försvinner snabbt som blixten från området. Men denna gången hade Bella övertalat Liisa om att följa med in och "klappa alla hästar" och det tog skruv. Där stod jag plötsligt och kände mig mycket obekväm. Det luktade illa och den ena hästen efter den andra slängde creepy blickar mot mig. Så fort jag tog några steg, tittade ett gigantiskt hästhuvud ut ur ett bås. Jag hoppade till och Liisa hade skitkul varenda gång! Jaja, nu har jag fyllt stallkvoten för i år. Hoppas jag i alla fall.

Trots helg så har barnen läxor, till och med Liisa. En av läxorna var spännande, där hon skulle klippa och klistra och skapa en tavla till skolans konstutställning. Kolla här så koncentrerad hon ser ut (för en gång skull):

Här klipps det så det står härliga till!

Efter läxan blev det en lekstund med dockan Calista (typ en American Girl Doll)

Nej det här är inte dockan Calista även om hon ser ut som en docka. En riktigt söt sådan! Det är våra vänner Malas och Tapas dotter, Himalaya, som vi träffade på restaurangen Masala i Hartford i lördags.

Nu ska här jobbas. Efter skolan har Liisa play date, som det så fint heter här. Igår ringde en av Liisas kompisars förälder och frågade om Liisa och Mia kunde ha en play date idag. Varför inte? Jag brukar vara mer spontan vad gäller barn och när de vill leka. Här är det lite mer planering i form av sk play dates som föräldrarna kommer överens om. Varför inte?

Dagens schema:
Jobb
Träna på lunchen
Jobb
Play date
Middag
Yoga
Och förhoppningsvis SOVA!

16 kommentarer:

Desiree sa...

Du milde brukar din make alltid träna så tidigt, shit det är ju praktiskt taget mitt i natten. Själv skulle jag knappt vara vaken än mindre skulle min kropp vara tillräckligt vaken för att kunna prestera träning. Jag hoppas att ni snart får lite mer klarhet i eran framtid för det är så himla psykiskt tärande på så många sätt. Jag har full förståelse för att du har svårt att sova när dessa tankar och funderingar sätter ingång att mala.
Så söt hon var era vänners lilla dotter. Hon ser verkligen ut som en otroligt söt liten docka.
Ha en bra start på veckan och hoppas du får sova dessto bättre i natt.
Kraaam!

Lotta sa...

Tjenare!

Det låter som vi haft en liknande natt och tidig morgon. Jag är generellt inne i en sova-dåligt-period. Kaffe hjälper! När man har mycket som pågår och tankar som snurrar, då blir det lätt att sömnen får stryka på foten.

Vilken hurtig familj du har! Kul att dem tog sig till Butternut! Det ligger en fin Skandinavisk affär där i kroken, där hamnar jag såklart...helt rätt att passa på nu innan snön försvinner ;) Jonas får verkligen dagens "wow" av mig för tidig gymträning.

Jag sitter på jobbet nu och borde köra lite rapporter, men man kan multitask lite, eller hur?

Kram!

Saltistjejen sa...

OJ vad spännande!! Jag förstår att du inte kunde sova!!! Det är så när massor av tankar surrar runt i skallen.
Men jag hoppas ni får bra besked!!! :-)
Haha, jag sov inte heller många timmar inatt så vi är nog ungefär lika trötta du och jag. Själv har jag druckit massa kaffe, men löprunda tror jag inte det blir... ;-)
Och DU vilken söt liten tjej hon var Himalaya! :-D
Liisa är så cool hon! Kul med konstprojekt. kan du itne vis resultatet?!
Megakramar!!!

Annika sa...

Förstår att du inte kunde sova, Taina. Synd att du inte också kunde dra till gymmet och gymma som en viss Jonas. OMG så tidigt!!
HÅLLER alla tummar föär att ni ska få bra besked.
Play dates har jag totalt vant mig vid genom alla dessa år.
Jösses, det var verkligen en SÖT liten flicka. SNACKA om docksöt!
KRAM!!!

HeLena sa...

För lite sömn knäcker vem som helst, till och med två sega finnar som du och jag....
Jag hoppas vi får sova inatt både du och jag. Jag har ju jobbat i helgen och familjen hade inte tungorna under kontroll fre och lördag kväll... inte stämbanden heller... För tänk om dottern som sitter bredvid inte hör???!!! hemska tanke;)!! Då måste man ju TALA HÖGT OCH TYDLIGT! och då kan frun inte sova... hahahaha! Vem f-n kom på att vi ska jobba på helgen...!!?;)
Sov gott Taina!
ps... söta tjejer båda två! ds

HeLena sa...

......ojdå!
Förlåt!
Glömde kramen...
KRAAAM!

Marianne sa...

Hahaha, men Taina! Du som är världens tuffaste tjej som klarar ALLT, är du rädd för hästar? Hästar är jättesnälla! Ju! Och de luktar GOTT! : D

Hoppas nu att ni får besked den här veckan! Spännande att se varifrån vi ska få läsa blogg!

Vet du vad förresten, jag tycker att ni ska flytta till Älmhult! DET hade varit skoj. Och här är det ingen som äter små söta hundar, inte stora fula heller.

KRAM!

Mrs Clapper sa...

Ojoj spännande!!

anna of sweden sa...

Hoppas att ni får ett riktigt bra besked - vad det än blir!

Kramelikram!

Katarina sa...

Åh, vad morgontidiga och hurtiga ni är...

Jag hoppas så att det är något positivt som kommer för er så att energin går till det. Men visst är det lite nerv pirrande spänning också.

Lycka till!

Anne-Marie sa...

Jag förstår precis hur det känns med en hjärna på högvarv under natten. Har själv haft några sådana nätter under årens lopp. Hoppas du får sova litet i natt. Det var inte dåligt så morgonpigg din äkta hälft är! Kram!

Ingmarie sa...

Hoppas verkligen du fått sova för det är hemskt när man inte kan. Särskilt om man är så trött att man vill kräkas men ändå inte kan sova. Märkligt det där... Och nu har du trissat upp min nyfikenhet så mycket JAG inte kommer att kunna sova! ;-)

Lia sa...

åh så spännande, förstår att du inte riktigt kan sova när det är så många frågetecken kring framtiden. Tänkte på dig på vägen hem från jobbet idag. Bussen stannar utanför mitt Gym, och jag bor 5min därifrån...men ändå har jag INTE ORKAT tänka tanken på träning nu med uppstart på jobbet. och jag har sååå dåligt samvete, älskar ju min träning men är så trött på kvällen att jag nästan mår illa. HUR gör du, för att orka iväg trots långa arbetsdagar? KNEP tack! Kramis

Anna sa...

Hej. Trillade just in på din blogg, och upptäckte då att vi nästan är grannar. Jag har bott i Hartford området i nästan 20 år och träffar nästan aldrig på skandinaver.
Roligt att läsa, för så klart känner jag ju igen restauranger och ställen.
Ha det så bra!

Taina sa...

Tack snälla alla ni för era kommentarer!!! Det är lite mycket jobb just nu...

Anna i Hartfordomårdet:
Hör gärna av dig på min email!

Anna, Fair and True sa...

Väldigt söt liten Himalaya! Vet du om namnet betyder något? Med tanke på att berget heter samma.