måndag 30 augusti 2010

Hot, hot, hot

Nu är det banne mig varmt. Nä inte varmt utan hett! Och det ser ut att hålla i sig hela veckan. Nu skiter jag i att vattna gräsmattan. Den får vara fulast på vår gata. För att den ska bli grön igen, krävs ju flera tusen kubikmeter vatten och det tänker jag INTE slösa med! Jag ser att en del grannar matar på med sina bevattningssystem i flera timmar per dag. Hallå, vad gör det om gräset blir brunt? Tänk på miljön istället. Den lokala floden håller ju på att torka ur!

Förutom hetta, torka och bevattningssystem så råder kaos här just nu. I det Olssonska huset. Vi ska nämligen dra iväg till Sverige för att förlänga våra visum. Hela familjen. Jag går inte in i några detaljer här. Kan bara tala om att det har varit en del jobb och förberedelser. Maken är dessutom på tjänsteresa nu och honom träffar vi på den amerikanska ambassaden i nästa vecka.

När vi ändå är i Sverige så får jag ju träffa sonen. Och DET är bra. Sedan ska jag jobba såklart. Kommer att skriva mer när vi är där. Lite invecklat men det blir nog bra till slut.

Helgen då? Ja den var riktigt varm och gosig. Jag har sprungit igen! Så underbart trots värmen. Förutom löpning har det varit bad, bad och bad. Minstingen kommer troligtvis att utveckla simhud mellan tår och fingrar, för så fort vi närmar oss ett badställe ser vi knappt till henne. Vi har provat på två nya ställen, det ena var Hammonasset beach här i CT. Mycket fint, men även mycket folk. Minstingen som inte badat så mycket i saltvatten, kom ganska snabbt upp efter första doppet och tyckte det var jäkla onödigt av någon att hälla salt i vattnet!

Det andra stället var Connecticut floden. Pga lite regn den senaste tiden, så har floden sjunkit rejält och med den har då långa sandbankar kommit upp till ytan. Vi tog kayaken och paddlade över och hade en helt underbar dag, maken, Minstingen, hunden och jag. Tonårsdottern? Ja hon drog till beachen i Niantic CT med sina vänner. Som high school senior är visst varenda ledig stund från skolan inbokad med vänner. Mamma, vad är det liksom?

Nu kör vi lite foton även om jag har massor jag skulle vilja skriva om just nu. Håll till godo!


Hammonasset beach

En söt liten fisk.

"What's up Mom?"

Pippisarna verkade må bra en sådan här dag.

Även de här gamla turturduvorna trivdes.

Snäckor fanns det gott.

Alltid lika kul!

Det tog sin lilla tid att komma loss.

Sandbanken i Connecticut River. Ser öde ut med bara våra solstolar. Ja trångt var det inte!

Varför behöva åka 1,5 timme till beachen när vi har så nära till den här fina badplatsen?

Den här används flitigt. Speciellt för fiske. Gissa av vem?

Vattnet var så klart, så klart.

Där i kunde man ju ligga i hur länge som helst.

Sikten var bra!

Men ibland måste man upp och få i sig lite vätska och ta på sig mammas fina solhatt ;)

Kolla in beachen! I förgrunden syns hunden som tar igen sig efter en simtur i den lite strömmande floden.

Det blir inte bara sandslott utan sköldpaddor också. Eller vad det nu ska föreställa.

Nä nu gott folk ska jag läsa min bok "Systerskap" av Katerina Janouch.

19 kommentarer:

Melting Pot sa...

Men OJ vilken Indienvärme ni har. Här har vi höstkänsla. Mulet på dagarna och regn på kvällarna och knappa 25 grader. Jag njuter av att kunna vara ute utan att svettas ihjäl. Vi har ju bara pooler här och inga så sköna badplatser som ni har.

Nya Visum i Sverige? Det verkar omständigt även om det alltid är trevligt med en tur till Sverdala. Du kanske kan bunkra upp med något gott därhemma att ta med tillbaka?
Kram

Saltistjejen sa...

Ni har det verkligen lyxigt som kan bada! Här i stan är det hett som fasiken men det är ju lite krångligare att ta sig till strand eller sjö. Visserligen har vi ju också en flod alldeles runt knuten men den är ju tyvärr inte särskilt badvänlig... ;-)
Låter lite jobbigt med den här visumresan. Hoppas dock det kommer gå bra! Och att få träffa sonen blir ju riktigt härligt!
Stor Kram och spring lugnt!!

Anonym sa...

Hejsan
Ser helt underbart ut. Tittar ut genom fönstret här och ser inte riktigt lika ut:( Grått, grått, grått o så lite regn. Det är charmen med svensk sensommar/höst.
Ha det bra i sverige och det blir nog bra till slut.
Kram/Pia

Lenita sa...

Ta med er varma kläder. Här är det inte badväder utan känns mer som om skiderna snart åker på.

ExPIAtriate sa...

Hej! Vad roligt att du hittat till min blogg och jag hittade din blogg! Alltid spannande att lasa om andra utlandssvenskar!

Pia

Petchie75 sa...

Hammonassett? Men då var ni ju nästan hhemma hos Sporty-Petra!! Har ni träffats??
Åh, så jobbigt med visumförlängning :-( Jag lider med er, och är så glad att vi slipper sådant strul nu när vi bor i EU igen! Vi blev ju fast 2 månader i Europa förra året när vårt visum skulle ändras (kategoriändring, inte förlängning). Men jag håller tummarna att det går smidigt för er och att ni har tid att njuta av att vara hemma i Sverige och träffa sonen / storebror.
KRAM och lycka till!!

Petchie75 sa...

Förresten, jättefin sköldpadda som Minstingen gjort!!

Annika sa...

Visst är värmen KVÄVANDE nu!! OCH ingen höst i sikte på väderleksrapporterna!
PUST!
Jag längtar efter hösten!!!

Men ÅÅÅÅÅ vilka badplatser NI HAR!!! Helt unerbara!!
Hur långt har ni till havet?
Floden ser lovely ut. Där skulle jag också vilja plaska omkring med Liisa.

Du ska se att det blir smärtfritt därhemma med visumet, men jobbigt ändå att behöva ta tag i det nu. Men, du får ju träffa sonen och det blir härligt.

KRAMAR!!

Annika sa...

Jag är förresten helt galen i Katerna Janousch böcker!!!! Älskar Systerskap!!

Taina sa...

Melting Pot:
Vi har gott om fina badplatser. Jag föredrar strand och flode. Poolområdet här är så strikt och de blåser i visselpipan för minsta lilla.

Ja nog har vi varmt allt. Denna vecka har de lovat dryga 30 grader till och med torsdag. Sedan ska väl orkanen Earl göra sitt, även här uppe.

Alla visum måste ansökas utanför USAs gränser. även om det handlar om förlängning. Det är ju nästan lättare att skaffa green card...

Kramar

Saltis:
Vattnet här är rent OCH badvänligt, som tur är. Vi har hittat många små oaser i sommar och tur är väl det med tanke på hur varmt vi har haft det...

Sverigeresan är allt annat än kul denna gång. Vi vet ju inte riktigt hur länge vi måste vänta!!!

Kramr!!!

Sporty Spice sa...

Men har du varit i Hammonasset utan att hojta till?! Synd för jag bor ju som sagt fem minuter därifrån. =(

OM ni kommer hit igen så ring!

Ingmarie sa...

Jag är sååååå avis! Älskar värmen och gillar inte alls att hösten redan är här! :-( Men men. Inte mycket att göra åt det antar jag. Om jag inte emigrerar men jag vet inte ens hur jag ska börja.

Vad härligt att du kan kuta! Jiha! Antar att armen håller sig lugn?

Desiree sa...

Åh vad dina strandfoton ser härliga ut. Du får gärna skicka hit lite värme för jag tycker det är på tok för kallt här men du får ju chansen att snart svalka av dig och känna efter själv då du kommer hit. Hoppas det löser sig med visumen och att det går smidigt.
Kortet på minstingen begravd i sanden var ju bara underbart :-) Den stora sandsköldpaddan var ju himla söt.
Jag förstår att du har fullt upp nu men som sagt hoppas att det går snabbt och smidigt med visumen. Hur gick det förresten med jobbet du intevjuvat för? Nappade du på det eller inte?
Jag tror inte att eran gräsmatta kommer att ta stryk så himla mycket. Vi hade ett år som det var riktig torka i AL och vi beslöt oss för att ändå vara sparsamma med vattningen och den gräsmattan överlevde ändå. Jag tror att folk många gånger vattnar för mycket eller i onödan. Gräset är tåligare än vad man tror.
KRam!

Jenny sa...

Vilka härliga beachbilder! Det är den stora nackdelen med Charlotte, att det är så pass långt till havet (minst 3-4 timmar) att man inte gärna gör en utflykt över dagen... och gör man inte en utflykt över dan så blir det "projekt" av alltihop - och det orkar man inte i värmen. Så då struntar man i det och badar i poolen istället :-D! Det går det med, för vi har också infernaliskt varmt här. Nu räcker det, nu får det gärna börja bli höst! Kram!

Marianne sa...

Måste ni åka till Sverige för att advokaterna klantade sig? Hoppas att de är de som betalar resan! Då missar ju tjejerna rätt mycket i skolan dessutom, hur ska advokaterna gottgöra det? De får väl komma och ge tutoring ...

Härliga badställen! Men ta med varma kläder till Sverige, det lär vara kallt där.

KRAM!

Taina sa...

Pia:
Jaha så det är grått, grått, grått där? Beställ lite höstsol till jag kommer. Snälla.

Ja allt ordnar sig till slut. Det brukar det göra.

Kramar

Lenita:
Neeeeeeeeeeej inte SÅ kallt väl? Hoppas vi hinner ses en kort sväng. Jag väntar fortfarande på att du o gubben ska släpa er hit ;)

Kramar

Pia:
Visst är det? Man skulle ju kunna hålla på med det här på heltid. Det är verkligen spännande.

Petra;
Ja jag blev varse om det. Petra och jag har träffats en gång. På IKEA i New Haven. Det var riktigt kul och vi klickade på en gång.

Jag hoppas att det här med visumet går smidigt och att vi slipper vänta alltför länge bara...

Kramar

Annika:
Nu får det räcka!! Jag förgås i denna värme nu och ungarna svettas ihjäl i skolan.

Det tar dryga timmen till CT shore line beroende vart man åker. Men till Hammonasset tog det 1 h 20 min och det är ju inte hela världen. Men floderna ligger betydligt närmare som tur är.

Jag vet inte om jag har läst hennes böcker tidigare men den här verkar riktigt bra!

Kramar!!

Sporty Spice:
JAG VEEET! Men det blev så plötsligt att vi skulle dra dit med våra grannar. Nästa år blir det betydligt fer besök dit . Ja om vi får komma in i landet igen vill säga. Hahahahaha!

ingmarie:
Jag har förstått att du gillar värmen och visst gör jag det med men när det ligger över 30 grader så länge och så mycket så som denna sommar, då kan jag bli lite mätt. Att springa i värmen är kämpigt för mig. Vet inte om det är mentalt. Armen är mycket bättre men måste få tid hos sjukgymnasten men hittar inte riktigt tiden för det.

kramar

Desiree:
Ibland blir jag förvånad över att bilderna blir så skapliga ändå. Sköldpaddan hade vi mycket kul med.

Intervjun ja. Ojoj det bränner riktigt mycket nu och jag har redan pratat med flera på företaget och nu vill de att jag ska träffa ledningsgruppen när jag kommer tillbaka från min tripp. Vi får väl hoppas på att jag blir insläppt igen då! Hahahha.

Kramar!

Jenny:
Jag skulle också undvika om det tar så länge. Då får poolen duga och som tur är har vi världens bästa grannar. Med pool. Och där hänger vi ju e del.

Kommer du på bloggträffen den 13 november?
Kramar

Marianne:
Ja du vet ju svaret...kolla mailet ;)

Kramar

Anna, Fair and True sa...

Så Sverigeresan är pga visumproblem alltså? Jag trodde man kunde förnya i landet men då måste man alltså hem. Jag jobbar ju precis bakom amerikanska ambassaden i Stockholm så om du har tid ses jag gärna och lunchar eller nåt!

Bra att vägrar vattna! I Storbritannien brukar man ju ha vattningsförbud när det är vattebrist men de har de aldrig i USA eller?

Taina sa...

Anna:
Jag blandar mellan ansökan i Stockholm samt arbete i Göteborg. Jag har skickat mitt tel nr till dig.

Vattningsförbud har de här också. Då ringer de och talar om vilka områden som får förbud vilka dagar och tider. Men jag har märkt att några inte bryr sig...

alegni sa...

vad orättvist att ni har så värmt där än! här lovas det nollgradigt i natt!!
jag börjar allvarligt fundera på att emigrera till varmare breddgrader - jag står inte ut med kylan längre :(
så det blev så med visumförnyandet i alla fall. jäkla oflexibelt system, faktiskt.
kram