fredag 13 augusti 2010

Jag visste det!

Såklart hon kan. Om hon vill. Igår bevisade hon det och simningen gick galant för Minstingen. Jag åkte nämligen tillbaka till gymmet där gymnastiklägret hålls och frågade om hon fick göra om testet. Anledningen var att hon blev så arg när hon hörde att hon måste ha en flytväst på sig nästa gång de skulle i poolen. Vi bytte om, grabbade tag i en livvakt och plums så hoppade Minstingen i. Målet var att få det där gröna armbandet för "Deep water approved". Då såg jag en blick som jag aldrig sett tidigare. En målmedvetenhet som hette duga. Hon hade 25 meter framför sig och skulle simma bröstsim utan att dyka eller ta tag i kanten. Och hon gjorde det! Därefter skulle hon "trampa vatten" i 30 sekunder. Gick galant. Avslutades med ryggflyt i 30 sekunder och även det gick som en dans. Hon bokstavligen flög upp ur bassängen och det blev high five med livvakten, receptionisterna, mig och alla andra hon mötte på vår väg till bilen. Sedan ringde hon till pappa och vrålade ut i telefonen "I HAVE THE GREEN BRACELET!!!". Han var på möte just då och mötesdeltagarna förstod snabbt att något stort hade hänt. Det ekade nämligen i konferensrummet där Maken befann sig.

Vi firade med glass efteråt. Såklart.

15 kommentarer:

Hanna sa...

Ha ha ha! Visst är det underbart när de riktigt stora nyheterna avbryter de vuxnas viktiga möten och basuneras ut så att alla får höra!
Grattis till duktiga Minstingen!
/Hanna

Fröken Anki sa...

Hon ar sin mors dotter verkar det som! Malmedvetenhet i stora lass. Grattis till minstingen!

alegni sa...

klart hon ska ha det gröna armbandet. allt annat vore ju otänkbart!
:)
kram!

Anna, Fair and True sa...

Såklart hon kunde! Men hon hade väl som sagt inte riktigt förstått att det var ett test dagen innan eller så hade hon helt enkelt inte lust just då. Hon är ju bara 6 år. Men kul att hon slipper flytvästen nu! Duktig hon är!

Desiree sa...

Yeeees way to go! Stort grattis till den lilla. Jag vet precis hur fantatiskt det kan kannas. Jag var själv med om en sådan grej då jag var liten och min bästa kompis hade klarat av att ta guldgrodan och dagen efter var jag så peppad att jag också skulle klara det och gjorde det galant. Kul! :-)
Kram!

olgakatt sa...

YESS!
Den ungen går snart om morsan i flera grenar. Tag dig i akt, Taina!

Anonym sa...

Grattis! Påminner mig om mina egna barn i den åldern! Dyka kunde de hur bra som helst, men att simma en viss sträcka var inte lika roligt.
Jag läser dina bloggar och några andra och tycker att det är ett fantastiskt -nytt- sätt att få vänner, och också bara per dator.
Själv bor jag i Grekland, pensionerad, nöjd med livet.
Monica P

Melting Pot sa...

Om du har hennes vinnarskalle och målmedvetenhet så kommer du att springa segrande ur maratonduellen :) Härlig inställning.

Anne sa...

Underbart, underbart. Den glädjen känns rakt genom datorn. Vilken eufori för Minstingen (och resten av familjen såklart)!

HeLena sa...

Såklart! Glass! det bästa att fira med!!
Visst kan hon, din minsting! Visste jag väl, men man ska "kinka" lite... när man kan, för att man kan, man måste ju visa att man är den som BESTÄMMER!!! Eller hur!!!??
Trevlig helg!!
kRAAM!!

Peter sa...

Yes she can!

Ingmarie sa...

Det är helt rätt! Såna där viktiga saker SKA basuneras ut. HÖGT! Gratta henne med en kram från en som är superimpad!

Marianne sa...

Haha, HÄRLIGT! Kul att mötesdeltagarna firade också!

Kramar!

Taina sa...

Till alla: Tackar så mycket! Jag är en stolt mor :D

Anonym sa...

...och jag en stolt moster till "Vinnar-Liisa" GRATTIS GULLE <3