måndag 9 augusti 2010

Salig röra

Jag vill ha tillbaka rutinerna i huset. NU! En annan har ju börjat jobba, men barnen har fortfarande sommarlov och det märks. Det märks på sovrutiner, matrutiner och störa-mamma-så mycket som-möjligt-mitt-i-arbetet. Inte nog med det, så blev Minstingens tennisläger inställt pga för få deltagare. Men vad i helskotta nu då? Jaha, det var bara att söka nytt läger, eller camp som de säger här, och till slut fastnade vi för gymnastik på YMCA. Bra! Visst kan man tjäna pengar på gymnastik också? Eller är det bara i golf och tennis? Har inte riktigt stenkoll.

Tonårsdottern är stor nog och klarar sig utan dessa camp. Även om jag ibland önskar att hon var med så jag visste var hon befann sig. Mest blir det att hänga med sina kompisar, när hon inte jobbar vill säga. Vad hon har för dygnsrytm har jag inte lyckats klura ut än. Någon asiatisk tidszon verkar vara den mest troliga just nu.

Ska vi snacka lite väder också? Nu pratar vi inte fjuttväder utan vi snackar RIKTIGT VÄDER och en JÄVLA värme! 34 grader. Mina springturer måste ske mycket tidigt på morgonen och igår körde jag ett av mina långpass på 24 km. Kissade inte på flera timmar efter loppet.

Helgen kom och gick i rask takt. Det blev en hel del bad och ett besök i Hartford på Taste of Caribbean & Jerk Festival.

Här går det undan i Farmington River!

Det finns flera fina sandstränder längs med floden. Många föredrar dock att åka och trängas i en pool. Men inte The Olssons.

Minstingen har blivit riktigt duktig på att simma och här tar hon en simtur över floden med pappa.

Perfekt ställe att paddla längs. Och ja, vi hade kayaken med oss. Bild? Nästa gång kanske.

Här är Minstingen på grodjakt.

Det här tillhör inte en groda i alla fall. Något monster har tappat garnityren. I de lugnaste vattnen...

Vi kunde ju inte hänga vid "beachen" hela tiden så det blev en tur in till Hartford och den årliga festivalen.

Kan bara säga att det var riktigt hett så därför skulle törsten släckas. Armbandet runt min handled är ett bevis på att jag är gammal nog för att dricka alkohol. Detta måste man ha på sig för att få köpa en öl.

Tur att herr polis fanns på plats. Det kryllar av dem jämt här, tycker jag. Undrar om han med vita skjortan har högre rang?

Jag menar, det kan ju finnas personer med gömda vapen överallt. Kolla frisyren. Inte röven.

Ett coolt par!

Rio?

Förutom bad och festival hann vi med att gå på bio med Tonårsdottern, hennes kompis C samt Minstingen såklart. Det var hennes val av film och det blev Despicable me. Kul film!

Ni är väl nyfikna på hur det går i Finnkampen? Vi kämpar båda två och så här glad var jag efter mina 24 km. Gäller att få in flera långlopp innan Dagen D. Schhhh, säg inget åt Maken.

Nä nu ska jag fundera över vad jag ska säga under intervjun imorgon. Vilken intervju? Ha! Det ska jag inte avslöja nu. Draaaaaar ut på det lite.

Ha det!

11 kommentarer:

Hanna sa...

Härliga badbilder! Kan tänka mig att floden svalkar i den där hettan. Däremot förstår jag inte hur man klarar 24 km i värmen! Bra jobbat!
/Hanna

alegni sa...

i love it att ni är så aktiva... tvärtemot oss som bara kopplar av så fort vi får chans ;)
intervju... hm... undrar om det har något med det att göra som du nämnde på vår träff...?
KRAM

Desiree sa...

Floden ser underbar ut. Toppen att kunna ha ett sådant fint vattenhål att svalka sig i. Den hade jag valt själv alla gånger istället för pool. Ja det är inte lätt att hålla ordningen hemma då du har två stycken som fortfarande har sommarlov. Men snart börjar väl skolorna igen. Här börjar de redan nästa vecka.

Du ser ut att vara i toppform inför finnkampen. Jag håller på dig. Du vinner detta ska du se. Stort lycka till med intevjuv imorgon. Spännande. Du får berätta mer imorgon om hur det gick till och lite mer om vad det var för intevjuv.
Ha en bra dag.
KRam!

Marianne sa...

Vilken intervju??? Jag håller tummarna!!! Berätta NUUU : )

Haha, blöt hund är kul, blöt sandig hund måste vara ännu roligare! Skakar han av sig sand och vatten utomhus eller väntar han tills han kommer in? : D

KRAM!

HeLena sa...

Heja heja Suomi!!
Ser skönt ut, hela helgen! Visst är det konstigt att öl ser så himla gott ut på bild?
Lycka till med intervjun och jag måste säga att jag är nyfiken....
kramis

Anna, Fair and True sa...

Asiatisk tidszon hahaha! :)

Konstigt att så få var intresserad av tennis. Prova kanske golf nästa gång, nog mer pengar i det ;)

Så är ni de enda som badar i floden alltså och folk går förbi och kollar konstigt på er? ;)

Taina sa...

Hanna:
Himla skönt i vattnet, verkligen. En pool blir ju pissvarm av alla ungars piss.

Som tur är jag morgonpigg så jag kan starta tidigt för 24 km tar ju sin lilla tid. I alla fall för mig.

Ingela:
Jag önskar vi kunde ta det lilla lugna ibland. Men när den ena vill ta det easy så är alltid den andra på språng och så snurrar vi på!

Den här intervjun var något helt nytt. Det handlar om ett jobb på ett amerikanskt företag.

KRAMAR!

Desiree:
Dessa "stränder" ligger riktigt nära där vi bor och jag fattar inte vad folk är rädda för. Det är ju mer ohygieniskt i poolerna. I floden finns liv och det är ju ett tecken på friskhet.

Intervjun gick bra. Men jag måste fundera om jag vill gå vidare. Ska lämna in lite mer uppgifter och mitt EAC räcker ju bara ett år i taget.

Kramar!

Marianne:
Det är faktiskt ett jobb på ett amerikanskt företag, ganska nära där jag bor. Himla ntressant men det är så mycket som ska klaffa med familj och arbetstillståndet förlängt osv. Jag skulle bara kolla om jag fortfarande var intressant och vips så hörde de av sig. Kul samtidigt.

Vår lille trasselsudd brukar passa på att rulla sig i sanden innan vi ska till att åka. Då får en av oss tvätta av honom och sedan bära honom in i bilen, inlindad i en handduk som en liten bebis. Hahahaha!

kramisar

HeLena:
Öl är inte bara gott på bild utan i verkligheten också!

Helgen var riktigt skön och varm. Vi har fortfarande väldigt varmt. Över 30 grader. Det får räcka nu tycker jag.

Intervjun var för ett jobb på ett amerikanskt företag. Kul att de var intresserade. Själv är jag lite osäker nu. Men de vill ha ytterligare uppgifter och en till pratstund. Vi får se hur det går med det.

Kram på dig!

Anna:
Hon ÄR konstig, min dotter. Och alla hennes kompisar också för den delen. Ibland är de uppe hela natten för att sedan vakna jättetidigt i alla fall. Men sedan ska de ju sova hela eftermiddagen. Jag blir snurrig på dem ibland.

Det finns några till som kommer till floden. Inte mina grannar dock. De som har egen pool badar ju i den men de andra åker gärna till den allmänna poolen och jag skulle kunna slå vad om att deras barn skulle älska floden med alla fiskar, vattenormar, grodor och fynd som Liisa gjorde!

Kram

Peter sa...

Kul med jobbintervjun - du är ju helt klart efterfrågad (vilket jag kan förstå med din hialösa energi). Och 24 kilometer på träning... I rest my case.

Anne sa...

Visst är det mycket poliser överallt, har samma erfarenheter. Jag blir inte klok på alla olika sorters polisbilar heller, du kanske också tänkt på det. På nån kan det stå sheriff, på nån annan patrol, på nån tredje nåt annat. Inte som i Sverige och Finland där det är polis kort och gott. Visserligen har man ju sjöbevakning där också, som väl är lite minipoliser, men nä det känns som ett mycket råddigare system här i USA med poliser. Undrar också om vitskjortan på din bild eller svartskjortan är högre i rank....
Lycka till med intervjun, ALLTID kul känna sig attraktiv och få chansen till intervju - oavsett hur det går i slutändan. Håll oss uppdaterade! KRAM

Ingmarie sa...

Tycker det verkar helt fantastiskt härligt! Vilka häftiga bilder! (Gillar det där med armbandet) Håller tummarna för jobbet för jag antar att du vill ha det? Berätta!

alegni sa...

jo, det var just det jag misstänkte - om intervjun alltså :)