onsdag 25 augusti 2010

Måste ha två armar i allt som händer och sker

Jodå, den hänger fortfarande med, armen. Smärtan finns kvar men den klarar jag av att stå ut med till imorgon, då jag har en tid hos ortopeden. Vill passa på att tacka ALLA som varit så gulliga och "tröstat" mig med sina underbara kommentarer i förra inlägget. Blogosfären är en jäkla bra sfär helt enkelt.

MRI`n visade att jag dragit på mig en sträckning, överansträngning, inflammation och en kalciumansamling. Kalcium är bra. I skelettet vill säga, inte i mjukdelar så som senor och fästen och muskler. Det här i sin tur kan bero på en kronisk inflammation. Nu har jag ingen aning om vad de ska göra åt detta bara det blir åtgärdat för så här går det ju inte att vara. Nästintill enarmad. Det händer ju så mycket hela tiden och helst av allt skulle jag vilja vara en bläckfisk. Med två huvuden, dvs en i reserv när den andra bränt sina proppar.

Den senaste tiden har det varit twirling-uppträdande för Minstingen, vi har varit på Dragon boat & Asian festival, förberett inför skolstarten, varit på "meet & greet" på skolan, fixat underlag till kommande visa-ansökningar, förberett en tjänsteresa und zu weiter. Jag tänker givetvis inte skriva om allt i detta inlägg. Visar några bilder från twirluppträdandet istället.


Här har alla små "spinners" samlats och en av ledarna försöker få lite ordning i gruppen.

Två som sysslar med annat än lyssna på ledaren. Minstingen en av dem. What's new?

Inledning av uppträdandet och alla tycks vara lite konfunderade åt vilket håll de ska stå?

Än så länge hänger staven kvar.

Lite ordning blev det till slut i alla fall.

För att balansera upp det hela togs "proffsen" in som lätt jonglerade med 3 stavar!

Minstingen hade hittat en bra plats.

Huvudledaren, Mrs Tighe, delar ut stavar och om Minstingen ska fortsätta vet vi inget om i dagsläget.

Obligatorisk gruppbild.

Mer visar jag inte denna gång. Som sagt var har skolan dragit igång och Simsbury, tillsammans med en annan stad i CT är de första som börjar så här "tidigt" i år. En av nyhetskanalerna besöker Minstingens skola idag pga detta. Jag hoppas att de inte upptäcker en som springer omkring i korridorerna och leker Pippi bara!

20 kommentarer:

Desiree sa...

Vad söta de var i minstigensgrupp med sina twirlingstavar. Skönt att höra att det värsta gått över vad gäller armen och smärtan. Jag hoppas att du snart är helt återställd. Hoppas att ortopeden kan ge dig någon behandling. Bra att MRI:n inte visade att det var något mer allvarligt. Usch hoppas du slipper smärta snart. Du har verkligen haft ett par hemska dagar här senaste tiden.
Kram!

Saltistjejen sa...

Men Å vad FIN hon är din Minsting!! Hahaha jag tycker det verkar skitsvårt det där med viftandet!
Hoppas att du snart får en bra behandling också för enarmad ska du inte behöva vara! Bandit går bram, men enarmad sådan är inte kul.... ;-)
Kramar från oss här i regnet!

Pettas sa...

Självklart hittar de Pippi! Vad annars? Ser framemot flere "rapporter" och önskar att du mycket snart är tvåarmad igen!

Marianne sa...

Haha, Minstingen förnekar sig inte där hon sitter och viskar med sin kompis : D Vilket påminner mig om när Emil var liten och började spela fotboll. Då var han så klart tvungen att ha skor och fotbollsstrumpor också. Vad gör ungen när bollen kommer farande? Står och jämför strumpor med kompisen ...

Det är nog superbra för korrdination och balans att träna sådana där stavar. Man utvecklar bergis massor av nyttiga synapser i hjärnan som är bra att ha till annat sedan.

Fina är de de små också.

Trist med din arm, Taina! Hoppas nu att ortopeden har ett bra knep att trolla bort den hela med så att du blir pigg och frisk snabbt igen.

KRAM!

Ingmarie sa...

Kan man säga "lycka till" inför morgondagen? Hur som helst så håller jag tummarna och sänder styrketankar för att det ska gå bra!

Camilla sa...

Stackars dig Taina!
Hoppas att de får ordning på armskrället, för sådär kan du ju inte ha det. Det måste göra fruktansvärt ont. Och att då försöka jobba och fokusera på annat är ju inte det lättaste precis.

Måste säga att minstingen har väldigt coola solbrillor.

Ha det gott & lycka till hos doktorn.

Kram

HeLena sa...

Finns väl stor risk att "Pippi" är på plats i korridoren...:D Här har ju skolorna också börjat, skönt! Då blir det kanske ordning här hemma... jag sa kanske...

Skönt att armen är under observation men trist med inflammation. Krya på!! Och Taina! du vet väl hur man botar överansträngning??
Nehe!! Det börjar med V och slutar med ila... inte ila då utan VILA!! Så tagga ner! Dra ner på kraven på dig själv och lägg bläckfisken i hängmattan! Ge dig själv tid att läka armen!! Inte skynda på och bli sjukare!! Hmmm, hör du??? jag har viss rutin på att inte lyssna på min kropp... slutar bara i katastrof! Ta hand om dig, rör dig försiktigt!
Varm kram!!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas de identifierar rätt behandling för din arm!

Är twirling en sommargrej (läger) bara eller kommer hon fortsätta med det under terminen?

Anne sa...

Jag håller tummarna för att det går bra på torsdagens ortopedmöte och att du en gång för alla skulle bli av med det här nu. Tur att du fått en diagnos på det, borde ju vara ett steg närmare vara närmare en lösning för att bli fri från smärta. Du låter ändå på alert och energi. Twirlinggrejen är säkert det sista din arm skulle vilja försöka sig på nu.... En stor kram!

alegni sa...

vojvoj, det låter ju som om det är du som varit på twirling camp med din överansträngda arm och inte minstingen...
hoppas på dunderkur så du får armen i skick!
duktiga ser de ut att vara de där små töserna trots att uppmärksamheten inte alltid är vad den borde vara ;)
kraaam

Marre sa...

Vilka små gullpluttar de är! Hon verkar ha koll på det här med stavar, tycker det ser svårt ut jag. Jädra arm att trilskas då, kapa av skiten! ;-)

Annika sa...

Alla tummar hålls för dig idag!!
O ja, det ska nog gå bra.
Men vad gulligt med twirlingen (drillandet).
SÅ söta bilder av henne!
OCH snart har du två armar igen, yippey!!!
Kram!!

Lia sa...

Fina duktiga minsting =). Och du bör nog veta att det blir en blogghöst för min del, efter ett år av snurr! KRAM

Petra H sa...

Åh nej, Taina, vad har hänt med din axel / arm? Måste scrolla ner och läsa mer, men stackaren!!
Min svärmor föll på kvällen när vi skulle komma hem till byn och lyckades få axeln "stukad" (min egen diagnos, har ingen aning om vad det heter egentligen men de snackade ju spanska) och hon skulle ha armen i mitella i två veckor. Det var DÄRFÖR jag fick hacka [de tvättade] grönsakerna ;-) och svärfar till slut strök Os kallingar (japp, de kunde ju INTE låta honom gå med skrynkliga boxershorts när hans fru vägrade stryka dem).
Jag håller tummarna att du får bra hjälp av ortopeden!
Stor kram och krya på armen!
PS Gullungen Minstingen är så söt!

olgakatt sa...

Du BLIR bra i din axel! Med eller utan ortoped men vederbörande kan nog påskynda tillfrisknandet! Jag ska hålla en av mina atrtrosiska tummar!

Melting Pot sa...

Tur att minstingen har två friska armar när hon skall göra så svåra övningar. Duktig tjej ni har.

Kram och trevlig helg!

underytanjag sa...

Det får vi väl ändå hoppas att det blir en Pippi med i bil! Undrade ett tag vad twirl var men nu vet jag alltså... Btw så har jag blivit förevigad igen om du kan lista ut var du ska leta ;)Kram!!

Taina sa...

Desiree:
Det är redan MYCKET bättre. Ska skriva ett inlägg om det senare. Nu har jag fått dundergrejjer. Är SÅ glad att det inte var värre och att smärtan är nästan borta! Jihaaaaaa!

Kram

Saltis:
Hahahaha, det tyckte Minstingen också. Viftandet alltså. Men hon tappade aldrig staven under uppträdandet.
Armen är redan MYCKET bättre tack vare en riktigt bra ortoped. Idrottsortoped minsann.

Kramar!!!

Pettas:
Visst hittade de Pippi. Nu blev ju inslaget VÄLDIGT kort men hon syntes (de hade väl hört henne) där hon steg av bussen. Hon var mäkta glad såklart! Och när något är riktigt coolt säger hon "HOT DOG"! Hahahaha
Kram

Taina sa...

Marianne:
Hahahahha! Precis SÅ var min son Albert också. När han spelade fotboll stod han mest och snackade och berättade roliga historier!

De små var ju bara för söta och det där med koordination får de nog träna på ett tag till tror jag.

Armen är redan mycket bättre tack vare en superduperortoped!

Kramar

Ingmarie:
Tackar! Det gick bra och nu får jag träna, nästan som vanligt igen. Ligger lite efter i schemat men det ska nog gå bra. Ibland behöver kroppen vila.

Kramar

Camilla:
Tackar. Nu mår jag miljoner ggr bättre tack vare att smärtan har försvunnit nästan helt. SÅ mycket mer fokuserad på här och nu. Skönt.

Solbrillorn skulle de ha allihop för de var nämligen spioner!

Kram

HeLena:
Jo du, Pippi fick de syn på. De hörde henne säkert och därför vände de sig om och filmade när hon klev av bussen. Så gulligt så.

Jag VET att man ska lyssna på kroppen. Men ibland är det ju så SVÅRT! Men nu har jag ny mumma i mig så nu ska det hålla ett tag ;)

Kramar!!

Anna;
Rätt behandling är på G och det känns SUPER såklart. Tänk vad glad man blir när man upptäcker att man är frisk. Man skulle behöva värdesätta det mer än man gör.

Twirlingen var bara en sommargrej. Få se om hon vill fortsätta i höst. Nu lutar det åt karate!!!

Anne:
Hahahaha, jag höll mig borta från staven! Det hade nog bara blivit för mycket för min arm/axel. Men nu är jag på G igen och är så tacksam för steroider och sjukgymnastik på det! Samt antiinflammatoriska preparat.

Kram

Ingela:
Man skulle kunna tro det va??? Grannen trodde det kom efter min Finlandsresa och att jag skålat för mycket! Hahahahaha!
Nä nu har jag dundergrejer i mig och sjukgymnasten står redo och väntar på mig! Är SÅ glad för detta!

Kramar

Taina sa...

Marre:
Det är finska takter det! Kapa av skiten. Det tyckte jag med när det gjorde som mest ont. Förlossningsvärkar var ju ingenting mot denna smärta! Men nu så är jag på spåret igen och träningen sätts igång på lördag! HÄRLIGT!

Är förresten i Sverige snart och få se om jag hinner komma på något pass. Vore kul ;)

Kramar!

Annika:
Ja du vet ju redan att jag är bättre så två armar har jag nu. Som går att använda till och med!

Jag visste inte att twirl hette drill på svenska. Camilla skrev det tidigare. När jag googlade så såg jag att det finns twirlgrupper i Sverige, inte drillgrupper...

KRAMAR!!!

Lia:
Heeeeeeeeeej och visst är hon fin min lilla Minsting. Ser fram emot din blogg så klart!!!

Kramar!!

Petra!
Jahaaaaaa det var så det var. Men när mitellan är borta kan hon ju hacka sina grönsaker själv ;)
Tur att O har sådan snäll far.

Jag är mycket bättre redan. Älskar min ortoped. He made my day.

Kramar!

olgakatt:
Jag är redan bättre och tack vare MRI så kunde han se var sprutan skulle sättas, dvs där kalkansamlingen var som värst. Sedan fick jag tabletter för att skrämma iväg inflammationen och nu står sjukgymnastik på schemat. Jag är som en ny människa igen! Härligt!

Melting Pot:
Vilken tur eller hur! Hon försöker ju i alla fall och bangar aldrig för något nytt.

Trevlig helg på dig med!

Kramar

underytanjag:
Hon blev med i TV på Fox nyheterna! Väldigt, väldigt kort stund men hon syntes ju. Och hördes säkert, men bakgrundsljudet hade de tagit bort...

Jag såg ;)

Kram på dig