onsdag 11 augusti 2010

Värmeslag

Är hon född sådan eller har hon drabbats av värmeslag? Minstingen alltså. Vi vet att många tycker hon är väldigt aktiv och pratig och social. Ibland blir det bara för mycket, som idag när jag hämtade henne från camp och det visade sig att de hade haft simtest och Minstingen klarade inte av det! Hon KAN ju simma. Det har jag ju filmbevis på, så jag frågade om de verkligen hade talat om för henne vad som gällde och att det ibland krävs en upprepning. Hon är ju trots allt bara 6 år. En aktiv sådan, men ändå. Det slutade i alla fall att hon måste ha flytväst på sig i poolen framöver och blir utan det där "gröna armbandet" som är ett bevis på att de kan simma. Inte ens om föräldrarna åker med barnen till poolen får de bada utan flytväst. Nya regler. Men DÅ fick Taina fnatt och blev skogstokig! Jag blir så urbota trött på alla gym där barn inte får vistas i damernas eller herrarnas omklädningsrum (måste använda "family room), barn får under inga omständigheter gå in i en bastu (fan vi föds ju nästan i bastun i Finland) och nu får de alltså inte vistas i poolen med sina föräldrar utan en &%€€&(/&%€#€ FLYTVÄST! Jag frågade givetvis Minstingen om vad som hade hänt och hon fattade noll av vad jag pratade om. " We just played, Mom". Typ.

Hem och coola av mig i denna fortfarande 30-gradiga värme. Jag bad Minstingen hämta posten och plötsligt var hon borta. Efter en stund kommer vår käre granne Bob med Minstingen. Och vår post. Tittade på Minstingen och såg att håret var blött. Hon hade gått över till Bob och passade då på att doppa huvudet i deras pool. Posten hade hon bara slängt åt sidan. Snälle Bob tog med sig henne hem och så tittade han på henne och sa att "Rule number 1, do not pass the gate until your Mom says ok. Rule number 2, do not pass the gate until Bob says ok. Rule number 3 is to remember rule number 1 and 2. So what are they?" Då svarar Minstingen med "Rule number 4 is not to bite my butt!"

Hon ser inte direkt oskyldig ut:

Vår lilla Minsting

I need a drink!

13 kommentarer:

kalaslotta sa...

hahaha hon är så skön!!

Ulrika sa...

Utifrån min synvinkel (bloggsynvinkeln) så är ni en av de absolut roligaste familjer som finns! Jag skrattar HÖGT när jag läser alla bravader. Helt underbart!

alegni sa...

LOOOOOL!
hon är för skön, er liisa :D
jag förstår att du höll på att "repiä pelihousut" med de korkade simreglerna. herreguuuud, alltså...
kram!

Pettas sa...

Osökt går tankarna till det här med äpplet som inte faller så långt från trädet. Undrar hur det kommer sig:D?
Håll sisun på topp; hur som helst kan ju inte amerikanarna få bete sig. Flytväst!!!

Mrs Clapper sa...

Hahahaha! Vilken snabbtänkt liten tjej! :D Underbart!!

Och vi är inte så onormala att vi äter semlor i sommaren helt utan anledning (oftast) men vi har familjen från Californien här som vill ha all svensk mat på en 12 dagars tid...

S w e F l o sa...

Tack för den, den värmde gott i hjärtat! Hon är för härlig!!! :-)

Desiree sa...

Ha ha ja det är allt en liten busig dotter du har där.
Men ack så full av charm.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hon är bara sex år, då ska man vara så!

HeLena sa...

Take two drinks!!
Hmm, hon gillar inte att bli tillsagd what to do, does she?? Flytväst, praktiskt hon behöver inte bli trött som de andra...
Kramisar

Malin sa...

ojojoj ;)

Monika sa...

LOL Smartaste svaret som jag hitintills hört!

Skrattade högt för mig själv! Tror nog att hon liknar mamma litegrann... :)

Marianne sa...

Hahahaha, ja hon brås nog på sin mor, tror jag! : D

Men vad fånigt att hon måste ha flytväst på sig i poolen. ÄVEN om du är med i vattnet?

Kram!

Anonym sa...

Liisa i ett nötskal :)) ...och sååå lik sin envisa och humoristiska mor!!!
Kram till er från Malax