måndag 16 augusti 2010

Helgerna till för vila?

Inte i den här familjen verkar det som. Vi drar liksom igång varandra. Om den ena av oss skulle vilja ta det lugnt och sätter sig pladask ned på rumpan, så nog fasiken har den andra ett förslag på en aktivitet! Både lördag och söndag tillbringades utanför hemmet.

Prognos för lördagen var strålande sol och då kunde man ju inte vara inne, tyckte vi, och så bar det iväg till Twin Lakes här i Connecticut, på en båttur med bästa grannarna Bob och Darlene. Eftersom Tonårsdottern skulle jobba, kunde hon tyvärr inte följa med.

På Bob och Darlenes båt finns allt och Minstingen provade på tubing för första gången. Vad heter det på svenska förresten? Jag vill inte låta som Victoria Silvstedt efter 3 veckor utomlands och jag visste inte riktigt vad jag skulle googla på heller. Ringåkning? I alla fall så kan jag meddela att den här Minstingen är inte rädd för hin håle själv och hoppar på det mesta. Hon är ju bara 6 år och där lade hon sig på ringen, själv, och höll i handtagen för kung och fosterland och skrek "Faster!".

Under söndagen visade hon samma tendenser, när vi åkte till Six Flags i Massachusetts. Då ville hon åka alla mackapärer som fanns, men längden satte stopp för många. Inte så hon blev ledsen utan förbannad och sa "Mom, buy a gun and shoot them!" Har vi bott här för länge när hon säger så?

Axplock från lördagens aktiviteter:

Våra kära grannar, Bob och Darlene!

Maken njuter.

Och Minstingen är förväntansfull.

En ruin av något slag. Såg inte bebodd ut i alla fall.

Gud så skönt man har det här då!

Minstingen spanar efter hajar!

Sedan blev det dags för tubing, men först ska man ju i ringen också...

...vilket är lättare sagt än gjort.

Men till slut så! Här ligger hon, Minstingen, och väntar på att få åka!

Oj vad kul det här var. Kom ihåg att hon är ju bara 6 år. En tuff sådan.

Darlene är beredd.

Ja inte kan vi klaga på vädret eller sällskapet eller aktiviteten denna dag. Ljuvligt helt enkelt.


Och söndagsaktiviteten följer här:

Närmaste Six Flags för oss ligger i Agawam, MA och dit tar det bara ca 35 minuter att köra. Ja jag vet, CT är en liten delstat, men den är tätbefolkad! Så något kan jag ju alltid skryta med.

Vi mjukstartade med "baby rides" som Minstingen kallade dem för.

Ingen av dem såg så där jätteupphetsade ut efter den åkturen.

New Englands Six Flags har inte bara åkattraktioner utan också en del shopping, spel och underhållning.

Efter en stund hade båda flickorna tjatat hål i mitt huvud och jag gick med på att åka en sådan där mackapär som går upp och ner och snurr hit och dit i 180 knyck, typ. Trodde huvudet skulle flyga av ett tag. De tittade på mig lite konstigt när jag klev av. Läpparna (på munnen alltså) hade liksom fastnat i tandköttet av det hysteriska skrikandet.

Det är mycket snack om hajar nuförtiden.

Visst skulle Water Rides också testas. Maken och Minstingen in action.

Så här glad var hon efter den åkturen. Maken syns i bakgrunden. Hans glasögon flög nämligen av när de passerade bron samtidigt som det kom en båt och drog med sig världens tsunami, som fick alla "lösa" föremål att flyga all världens väg. Tur att man inte har löständer och gapflabbar en sådan gång!

Ny vecka. Nya utmaningar så som strul med vårt förlängda visa. Orkar inte ens skriva om det just nu. Det brinner i huvudet tillräckligt mycket ändå och att diskutera med amerikanska advokater som skulle ha gjort sin del är inget att leka med. Nog för att min käft är stor men här har jag mött min överman!

Hepp!

14 kommentarer:

Peter sa...

Tack för bilderna från Six Flags. Vi räknar med att åka till "vårt" S F på fredag...

Desiree sa...

Full rulle kan man verkligen säga men kul! Klart man ska hänga med på en nice båttur om man får chansen. Ha ha jag tycker din dotter är härlig i sina kommentarer (men nog har hon hunnit bli lite präglad av att bo här kan man säga). Själv är jag super feg då det gäller att åka olika attraktioner på nöjesparker som Six Flags. Det är toppen att du ändå vågar/vill hänga på allt som hon kan åka. Många härliga bilder. Nog lever ni livet fullt ut. Tubing verkar coolt och ser riktigt skoj ut. Det skulle jag gärna prova någon gång. Provade du också?

Kram!

Melting Pot sa...

Oj vilken aktiv härlig helg:) Tuff liten tjej ni har. Hon verkar inte rädas nåt!

Anna, Fair and True sa...

Ser ut som en rolig och fartfylld (bokstavligen) helg! Kallar man inte "tubing" för åka gummiring, tror det i alla fall.

Jag skrattade åt din beskrivning av hur du såg ut efter bergodalbanan! :) Själv är jag ganska modig vad gäller svenska nöjesparker (dvs allt förutom Fritt Fall) men i USA brukar de ha en del som är för mycket för mig!

Fick maken tillbaka glasögonen?

Hoppas det ordnar sig med visumet!

Taina sa...

Peter:
Kul! Men synd att ni inte hinner med New England...

Deisree: Om jag provade på tubing? Fick inte tid till det för Liisa skulle ha den i stort sett hela tiden! Hahahah!
Kramar

Melting Pot:
Har bestämt mig för att kommande helg slå lock för öronen och ta det piano...Ja den minsta måste aktiveras. Alltid. Nu är det twirl som gäller.

Heather sa...

Vilken rolig helg! =)

Kram

Mrs Clapper sa...

Vilka underbara bilder! Blir mycket avundssjuk! (Dock inte på en sån åktur, eller ja ingen av dem! Jag skulle hellre sova en natt med sängen full av sniglar än att tvingas åka nått så läskigt! Hu! Mycket modigt av er...)


Tack för din fina, fina kommentar!
Kramar

Ingmarie sa...

Haha! Låter som en helg i min stil! Härligt! Jag skrattar med så där mycket när jag åker karusell. Det är så galet KUL!

Det där med att inte hitta svenska ord känner jag igen och det är ju inte så himla konstigt egentligen. Engelskan har ju massor av fler ord att välja mellan! Och ibland passar det bättre. Som t.ex. "trail". "Stig" låter så... fjuttigt! Så blanda du! Hej vilt! Vi vet att du inte är som Victoria. :-)

Camilla sa...

Full rulle och en tjej med supermyror i benen verkar det som:)
Men vad i all världen är twirl?

Hoppas nu att ni får ordning på det där förlängda visumet.

Kram

HeLena sa...

Såååå härligt! Såååå roligt! Jättemysig helg ser det ut som ni hade:D! Jag brukade älska att åka farligt och fort men, det gick över;)
kramar

Annika sa...

FULL RULLE hos Taina-babe som alltid!!
Men så är det ju i ditt liv!
SÅÅÅÅÅ otroligt KUL det var att ses i Malax!!
Ser fram emot nästa träff redan nu.
BACK in the US again, och nu är jag ute på bloggrunda igen. den första på två månader och det här är det första stoppet...
MASSOR med kramar till DIG och till dina fina flickor!!

Taina sa...

Anna:
Fritt fall är inget för mig heller. Hellre hoppar jag bungy jump!

Maken hittade inte på sina glasögon tyvärr. De hamnade nog på botten bland allt slam och gegga.Tyvärr.

Usch för visumstrulet! Inte klart än...fortsättning följer.

Heather:
Rolig och hektisk!

Kram

mrs Clapper:
Hahahaha, sängen full av sniglar! Njae, det är nog inget för mig i alla fall. Kul hade vi även om det snurrar till i kolan under åkturerna.

Kramar

Ingmarie:
Jag skrattar inte bara. Jag skriker som en stucken gris. Typ hela tiden. Flickorna tycker nog jag är lite pinsam...

Kram

Camilla:
Twirl är Spinning, du vet de som går i början av parader och snurrar och kastar sina pinnar/batonger. Supergulligt är det i alla fall.

Visumhistorien är inte klar än...bläääääää.

Kramar

HeLena:
Jag tror att man blir lite försiktigare med åren. Jag var också väldigt vild och galen som liten och njöööööööt. Nu åker jag men kan inte påstå att njutningen sitter där precis.

Kramar

Annika:
VÄLKOMMEN in i blogosfären igen. Du har varit efterlängtad ska du veta.
Ja det var ju hur kul som helst att träffas i Malax av alla ställen.

Landa mjukt nu så höres vi!

Kramar!!!

Jenny sa...

Haha - Om du rädd för att låta som Victoria Silvstedt, så kan jag meddela att jag nog liknar nån "Inga from Sveeeden" efter sex veckor i fosterlandet. Jag läste om stycket om tubing typ tre gånger innan jag förstod att minstingen ville åka fortare och inte satt där bak och ropade på sin faster :-D. Jag tror att jag höll på att fnissa ihjäl mig när jagkom på det. Seriously, and I call my self americanized ;-)? Kram!!

Anonym sa...

Jaaa-aaa...en fartfylld helg igen, härliga bider på er alla :D
Saknade bilden av dig efter "åket"...skulle gärna ha sett läppen fastklistrad på tandköttet :)
Kram till er alla <3