onsdag 1 september 2010

Läget då?

Ja, hur är det här hemma hos The Olssons? Just nu, innan avfärd till Svedala. Mycket ska hinnas med och det är inte så lätt att ta itu med allt i denna värme. Flickorna är utslagna när de kommer hem efter skolan, hunden har troligtvis fått värmeslag för han lyfter på benet på första bästa pryl när han kommer ut och ska pinka. Maken lyser med sin frånvaro. Taina håller ihop trådarna. Balanserar mellan dårskap och genialitet. Jobbet ska hinnas med. Alla formulär för visumhandlingarna ska plockas ihop. Några löpsteg måste tas, annars lutar vågskålen mer åt dårskap. Och det går ju inte. Axeln borde fixas, men den får jag prioritera bort just nu. Besök hos sjukgymnasten får det bli efter trippen. Om vi nu blir insläppta igen! Hahahahaha!

Ja just det, vi får ju inte glömma alla tandläkarbesök som jag tycker sker i tid och otid. Nu vill de lägga in sk "tooth sealant" på Minstingens "6 year molars". Ja det här är nya uttryck och metoder för en annan som står där som ett ufo när de förklarar det för en. "Sure", säger jag och ber om att få återkomma efter kontakt med försäkringsbolaget. INGENTING görs utan att kontakta dem först för annars kan det bli dyrt. Molars är de permanenta tänderna längs bak och som kan vara svåra att hålla rent. Tandborstning. Har de hört talas om det???

Det är kul att vara hos tandläkaren!

Förutom allt detta så har vi "A hairy man in the front yard" enligt Minstingen. Husägarna har bestämt sig för att fixa till ingången till huset, vilket var på tiden. Men NU? Ytterdörrarna är som svängdörrar i huset just nu. Hund som ska ut, jag som ska iväg med bilen på olika uppdrag, ni vet handla, gå på posten, handla igen eftersom jag glömde hälften, byta felaktiga inköp, skjutsa ungar (barn i vanliga fall men nu är det UNGAR) osv. Dessutom ska dessa sk handymans alltid vara här när Maken är bortrest. Öh?

Den blivande gångvägen mellan grovingången samt huvudingången (som sällan används).

Hunden ska givetvis trampa där han inte ska trampa. Skitkul att gå fram och tillbaka där och därmed få de smutsigaste tassarna som matte inte har lust att tvätta, typ miljoner gånger per dag.

Jag försöker hålla huvudet kallt och ni som ansökt om visa vet hur online processen går till. Skillnaden denna gång var att foton skulle laddas ner i ett av formulären. Det fanns ingen tid att varken kamma håret eller fundera på någon speciell pose. Men är man 6 år så blir man alltid lika söt. Se bara här:

Tröjan med amerikanska flaggan var inte planerad på något sätt. Hon råkade ha på sig den när mamma grabbade tag i kameran och skulle fota snabbt. Ja ni ser ju frillan. Inte en kam så långt ögat når har passerat denna skalp.

Nu swischar jag vidare i mina sysslor...

15 kommentarer:

Melting Pot sa...

Oj, oj. Min tillvaro ter sig riktigt sömnig i jämförelse med din och jag tycker att jag har fullt upp.
Trevlig resa i alla fall!
Kram

Hanna sa...

Men mitt i röran bjuder du på underhållande läsning för oss som tittar in här - det är inte illa! Dessutom tycker jag personligen att det är rätt skönt att se att jag inte är ensam i den röra jag befinner mig i. Jag kanske kunde länka direkt till ditt inlägg i min blogg och skriva "ungefär så här har jag det", typ. :)

olgakatt sa...

Passa på att vila på planet! Nån annan stans lär det inte bli av, låter det som.
Hoppas det blir en trevlig resa till Sverige och att ni hinner NÅNTING mer än att fixa era visa.

Minstingen får det finaste visumfoto jag sett! Bara LIITET synd att hon inte visar det underbara leendet.

Marianne sa...

Hon är så söt Minstingen! Vilken tiopoängare det blev med t-shirten!

De kunde väl ha väntat med de där gångarna tills ni har åkt ... Ja, ja, sånt är livet.

Hoppas nu du får ihop allt!

KRAM!

alegni sa...

ojvoj, jag blir nästan svettig av din redogörelse. mitt liv ter sig rätt lugnt och stillsamt i jämförelse med ditt. undrar om jag skulle orka en dag som taina om jag blev tvingad till det ;)
minstingen är supersöt!
kram!

Annika sa...

Rörigt babe, rörigt. Men du håller hårt i trådarna och styr familjen på bästa Taina-stuk!
Det där med sealant på tänderna tror jag även man gör hemma numera. Skitbra!
karolina har aldrig haft ett enda hål! SO go for it!!!
Stanna kall ;-)
Kramar!!!!!

Saltistjejen sa...

Stort Lycka till med allt nu Taina! Eftersom du är ett litet kärnkraftvefk så är jag säker på att ni fixar det! Eller att Du fixar det....! ;-)
Tycker dessutom att Minstingens visumbild var super!!! Varför kamma sig? Det hinner knappt jag själv heller.....
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Tröjan kanske är ett plus för visumhandläggarna på ambassaden ;)

HeLena sa...

Åhhh! Taina!!
Hålla huvudet kallt verkar svårt så häll för Guds skull nåt kallt och gott i strupen!! (ja vatten går bra;D) men glöm inte att andas!! Varför startar alltid hösten i racertempo och ökar???!! Har jag undrat länge.. Hoppas er tur hitåt går bra och att allt löser sig! Må så gott!!
Kramar!!!

Jenny sa...

Ta en drink, Taina ;-). Människa, om någon är värd en stadig whiskey så är det du! Hoppas du får sova på planet i alla fall!
Appopå sealants på tänderna så har vi också gjort det (försäkringsbolaget pyntar upp vanligtvis, för det är "preventiv care" och inte så vansinnigt dyrt ändå) för det verkade faktiskt vara något bra; Det är inte istället för tandborstning (fast en del amerisar tar det säkert så, skulle inte förvåna mig) utan det är för att baktänderna är så "gropiga" och räfflade, att även om man borstar så fastnar det lätt rester och bakterier där som blir till hål - baktänderna är de vanligaste tänderna att få hål i, sa vår tandläkare. Så go for it, tycker jag :-).
Och glöm inte bort att andas emellanåt!! Kram :-)!!

underytanjag sa...

OJ. Missat att ni ska hit nu, hoppas allt går bra! Kram

Taina sa...

Melting Pot
Visst, det ÄR fullt upp. Och nu får vi hoppas att orkanen Earl inte ställer sig i vägen för vår resa...
Kram

Hanna:
Ibland är det skönt att skriva av sig. Kan sedan, när det blir lugnare tider, läsa och njuta av hur lugnt det blivit. Jag kan ju alltid hoppas att det blir så i alla fall. Men som sagt var, vi är nog i samma båt.

olgakatt:
Jag tror inte man ska visa tänderna eller ha munnen öppen på dessa foton. Men fotot är lite kul, tycker jag.

På planet ska jag definitivt ta det lugnt. Man går ju inte så långt där.

Marianne:
De där sealants har jag fått en tid för. Detta var undersökningen. Miljonte i ordningen typ.

T-shirten blev bra på bilden!

Kramar

Ingela:
Periodvis blir mina dagar mer än fyllda, men på något sätt jonglerar man genom dem också. Och lyckas stå på benen också.

Minstingen blev verkligen söt/rolig på fotot.

Kramar

Annika:
Än en gång fick jag lära mig att stava rätt. Det heter tooth sealant och ändrade efter att jag läste din kommentar.
Rörigt ja, men det går. Inga stora marginaler dock och jag har absolut inte tid för den där jävla orkanen! De är ju hysteriska. HÄR i CT!!!

Kramar

Taina sa...

Saltis:
Hahahaha, så du hinner inte heller kamma dig? Du får lägga ut en bild på det ;)

Nog fixar jag det här. Bella hjälper ju till så gott det går. Men då får jag köra lite övertalning förstås. Eller visa mina sida av dårskap!!!

Kramar!!

Anna:
Eller hur? Den kan de ju bara inte motstå tycker man!
Kram

HeLena:
Du har rätt. Hösten är rena rallyt, men det är väl för att vi ska få ta det lugnt i vinter, hoppas jag. Och vet du vad? När jag var ute och sprang hällde jag faktiskt vatten på huvudet!

Kramar

Jenny:
Jag ska nog låta dem göra det för jag har pratat med försäkringsbolaget och de pröjsar det, precis som du säger. Det är förebyggande. Ja jag skämtade bara om det där med tandborstning. Men när min son var liten (han är 24 nu) då gjorde man inte sånt här. Det kanske fanns redan då. Men han hade inga hål under sin uppväxt.

Det får bli en drink på planet tror jag. En stor en! Tar du hand om orkanen Earl där nere först?

Kramar

underytanjag:
Det blir nog bra till slut. Det brukar det göra.

Kramar

Ingmarie sa...

Kanske ska du försöka fixa axeln i Svedala? Om du hinner....

Taina sa...

Ingmarie:
Njae det blir nog lite tight om tid till det. Ska nämligen åka och jobba i Gbg när jag ändå är i Sverige. Axeln får jag fixa när jag kommer hem igen.