måndag 20 september 2010

Helt otroligt!

Vad hände? Hur kom de in? Det finns inga ord för vad jag känner inför valresultatet. Jag vill inte ens skriva partiets namn. Jag vill inte ta det i min mun än mindre skriva det. Fy fan, säger jag bara. Blir också trött på att lyssna på partiledare som lägger över hela ansvaret på Reinfelt, typ "det är hans problem" och "Reinfelt får lösa det här". Men vad fan! Det är ju ALLAS ansvar. S och MP har ju faktiskt ett antal platser. Ska de bara sitta där och tjura med händerna i kors? Vad i helsike ska de då ha sina platser kvar för???????? Nä ta ert ansvar för det här är ju i alla fall EN punkt alla partier har gemensamt, dvs bort med främlingsfientliga partier!

Förutom valvaka så var vi hos våra goda vänner, Binzers, på en BBQ & Blues Blowout i helgen. Den här familjen kan verkligen ställa till de bästa festerna där alla har något att göra, från barn till vuxna. Det fanns musik, god mat, trevliga människor och massor av god dryck.

Hos familjen Binzers spelar musiken en stor roll. Så stor att familjen bestämde sig för att bygga en egen scen på tomten!

Mingel på altan, barn som springer omkring och musik från scenen. Underbart koncept.

Upps, de här var goda. För goda!

Värden syns till höger. Han är både musiker och en mästerkock!

Två som diggar musiken.

Här dansar Minstingen (i randigt) med sina vänner.

Mycket vanlig syn i trädgården hos amerikanska familjer.

Till slut klev Dana upp för att sjunga och OJ vilken pipa hon har, den kvinnan!

Joanne och Maken ser ut att ha trevligt.

Meh! Här sitter jag mitt i allt!

Och jag igen med mina fina vänner, Jennie och Danielle.

Kanske dags att åka hem för till slut dök prinsessor och älvor fram. Jag är glad att det inte var blåa elefanter i alla fall.

Ny vecka och mycket står på agendan. Så nu drar vi igång!

10 kommentarer:

Annika sa...

Jadu, ingen lätt nöt att lösa det här. Inte alls. och värst blir det för Reinfeldt, men det kanske kan svetsa samman övriga partier nu också? Vi ska hoppas det.
Hörde ngra riktigt dumma kommentarer igår på valvakan då ngn jämförde V med SD, och det var en moderat. Idiotiskt. Vilken blunder. Så hur ska de kunna samarbeta över blocken?
Nej du, det här kan gå från bad to worse, och det blir inget lätt garn att nysta upp.
FÖ tycker jag bilderna är supermysiga. GUD vad mysigt ni måste ha haft det!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Håller med dig helt Taina! Hur kunde så MÅNGA rösta på dem?!? Jag undrar. Usch!
men ni ser ut att ha hunnit med en riktigt häftig fest iallafall!!!!! Oj! Egen scen och allt! :-) Jag är imponerad.
Hoppas ni får en bra vecka nu.
Kram!!

alegni sa...

vilken fest! om amerikanerna är bra på något, så är det att ordna ordentliga bbq:n och garden parties! där hade jag velat vara! om inte för annat, så för att smaka på vuxengodiset, fniss...
kram och lycka till med veckans programpunkter!

Anna, Fair and True sa...

Usch ja, hemsk dag. Många skrev på Facebook "som att vakna upp med en dålig baksmälla". Så känns det verkligen.

Sedan tror jag alla partier, de andra vill säga, kommer ta sitt ansvar. Det är definitivt inte bara Reinfeldts eller regeringens ansvar. Det är allas. Tror det bara är media och en massa andra kommentatorer som skriver så. Sedan är ju frågan delvis i hans händer just nu eftersom han är den som kommer bilda regering. Men sedan vet jag att det pågår en massa förhandlingar bakom kulisserna inom och mellan blocken (dock inte med SD)!

Vi får vara hoppfulla och hoppas att vi blir av med skiten om fyra år även om det känns väldigt långt tills dess :(

Mamma J sa...

Inga vinnare. Bara förlorare.

Tyvärr har det hamnat i knäet på herr Reinfeldt som det är nu. Men, jag hoppas att de andra både förstår sin skuld till att det blivit så här och också axlar sin del av ansvaret.

Ont i magen får jag.

Desiree sa...

Det är helt FRUKTANSVÄRT att SD kommit in i riksdagen. Usch jag fattar knappt att det är sant. Man får bara hoppas på att de inte får allt för stor makt.

Eran fest hos vännerna ser super nice ut! Härligt att kunna ha festen i trädgården och att dessutom få sitta och njuta av live musik. Fattar inte riktigt vad citrusklyftorna var för något. Var det just citrusklyftor som blivit dränkta i något alcoholaktigt? Super härlig stämning ser det ut att ha varit alla gånger.
Nice!
Kram!

kalasLotta sa...

Håller med om att ALLA andra partier har ett ansvar. Men faktum kvarstår, de är inne...hoppas att det blir en kort visit..

Tycker att det är så skrämmande att de fick 10% i skolvalen runt om i landet...det säger en del om utbildningen i Sverige.

"Jag gillar olika" kampanjen som AB startat är kanon...lite sent påtänkt bara.

Annika, hörde också det där med att V och SD är lika..det enda som de är är väl att de är längst ut på respektive kant..kanske var det så han menade...dum jämförelse var det dock.

HeLena sa...

Ja du?? Du vet ju vad jag skrev, SverigeDUMokraterna och det STÅR JAG FÖR!! Så urbota korkat!

Ni har varit på en trevlig fest, det synns! Kul!!
Hoppas tanden är bättre!
KRAMAR!!

Taina sa...

Annika:
Håller med dig. Det här blir svårt. Jag brukar inte ge mig in i politiska debatter, men jag ville bara uttrycka min oro och fasa vad som komma skall och att många i stundens hetta vräker ur sig dumma saker.

Helgens fest hos Binzers var var så mysig. De kan verkligen få gästerna att trivas och man vill aldrig gå därifrån. De var de första att introducera oss i Thanksgivingfirandet. Det tackar vi för.

Kramar!!!

Saltis:
Dessa som röstat verkar vara unga killar om man får dra slutsatser efter att ha tittat på bilder. Inga familjer där inte. Och inte en invandrare heller för den delen.

Den här festen var riktigt häftig. Så relaxad men ändå riktigt bra organiserat med mat och dryck och underhållning. Suveränt värdpar.

Kramar!!

Ingela:
Ja de kan ställa till med den här typen av fester. De är inte så mycket för "middag vid bordet" utan det ska mest minglas och det konceptet gillar jag skarpt. Det blir inte så konstlat. Vuxengodiset var riktigt gott.

Kramar!

Anna:
Fyra år ÄR långt och vi får väl hoppas att de inte får något gehör för sina frågor. Det blir förhoppningsvis en kort period så som med Ian och Bert en gång tiden.
Jag tror att många partier reagerade väldigt starkt och därför ramlade det ur en del grodor från alla. Men nu när de insett allvaret så hoppas jag innerligt att de kan få till en bra lösning. Utan att gå till ett nyval.

Mamma J
Usch ja. Vi är många som har ont i magen av det här. Jag tror att de kommer till sans och försöker hitta en vettig lösning med Reinfelt i spetsen. Jag tror inte man kan skylla på något enskilt parti för att de kom in.
Hoppas din och min magont försvinner snart....

Desiree:
Ja kan du fatta vad hemskt egentligen? Att det finns den här typen av anhängare i Sverige! Lilla trygga Sverige liksom. Ut med dem så fort som möjligt!

Den här festen var en riktig Binzers fest. De är proffs på det här. Vuxengodiset var jello shots och gudomligt goda! Jag ska ta reda på hur de gjorde dem och avslöjar receptet sedan.

Kramar

KalasLotta:
Ja inne är de allt och det var ju onödigt. Sverige har annat att ta hand om än att reda ut detta kaos. Bert och Ian var ju bara småfjärtar i jämförelse och ganska harmlösa. Men de här är ju livsfarliga!

HeLena:
Tanden är riktigt bra. Inte färdigbehandlad än dock. Ska dit på fredag igen.
BRA namn Helena!!! Det borde du skicka in i tidningen. De som röstat på dem bör ha det som sitt mellannamn, dvs DUM!

Kramar!

alegni sa...

jag glömde kommentera det svenska valet igår. här står vi också med förvåningens finger i häpnadens mun, utom vissa provokatörer på dagstidnignarnas webbsidor då förstås. du sa det så bra: vad hände?!?
kram igen