fredag 24 september 2010

Sköna fredag

Då var du här igen då, sköna fredag. Veckorna rusar iväg. Här sitter jag med mitt morgonkaffe och försöker få ordning på kalendern och allt som ska hinnas med idag. Har ett viktigt möte klockan 8 och det mötet ligger en bit härifrån så jag måste dra innan skolbussen kommer. Det innebär att Minstingen får springa över till våra fina grannar, som sedan följer henne till bussen. Kanon med sådana grannar!

Imorgon har vi vår lilla höstfest och just nu vet jag faktiskt inte riktigt hur många som kommer. Maken har en förmåga att i "förbifarten" säga till allt och alla att de är välkomna på lördag. Ja men hallåååååå där! Hur ska man då kunna planera mat- och dryckesmängder? Nu blir det knytis, men det är jag inte säker på att alla uppfattat. Det gäller således att bunkra upp. Och det blir ingen formell middag runt ett bord utan mingel och plockmat, som de flesta amrisar (i alla fall här jag bor) tycks föredra. Eller så är de mer vana vid det, vad vet jag. Jag tycker i alla fall att det är skönt att mingla. Ni vet, gå omkring med ett glas i handen och spreta lite lillfingret. För det har jag sett på TV. Gäller bara att inte vifta samtidigt och peta ut någons ögon bara.

Nä nu har jag inte tid med det här. Nu är det dusch, väcka barn, packa ihop alla pryttlar som jag ska ha med mig, ge hunden mat, fixa frukost, rasta hunden, tömma tvättmaskin, kanske även diskmaskin, bädda och ja visst ja, klä på sig också. En vanlig morgon i det Olssonska huset.

Godmorgon och Happy Friday!


5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Mingel är himla kul tycker jag! Hoppas ni får en riktigt bra fest och sedan villl vi gärna se smarriga bilder!!!! ;-)
Stor kram och njut av att det snart är helg! Det gör jag.

Annika sa...

HA så KUL!!!
Om det är mkt folk är det klart bäst med mingelfester!
Jag har nästan bara sådana när jag ordnar fest. Ytterst sällan middagar. det är lite synd, så det borde man också fixa oftare.
men me likey mingel, too!!
Perfekt med knytis!!
HA SÅ KUL!! Fast ngt höstväder är det väl synd att skryta med, eller?? SÅ satans hett här att jag vill skriiiiika!!!!
KRAAAM!!!

Ingmarie sa...

Nu för tiden tycker jag veckorna bara består av två dagar. Måndag och fredag. ;-) Höstfest låter skitskoj! Jag tippar på att du kommer att få massor av mat över!

HeLena sa...

Nya entrén är jättefin!! Och kryssen lyser upp bra till ett bra pris!! Här kostar en sådan kryss från 49 kronor styck... ja, ja..

Mingelfester är trevliga, jag hoppas du hinner njuta av festen du också och inte bara springer runt som en yr höna;)

Fortsatt trevlig helg!!
Kramar!

Taina sa...

Saltis:
Mingel är mycket roligare i längden än en sittmiddag tycker jag.

Lyckad fest!!!

Kramar

Annika:
Jag föredrar mingel. Att sitta vid ett bord kan bli lite stelt ibland. Unde rmingel gör alla lite som de vill och det blir mer en avslappnad stämning tycker jag. Gjorde jämförelse med när man grillar på smmaren i Sverige och att man sedan ska sätta sig till bords, tillsammans. Ibland avbryter man folks ha-kommit-igång-snack bara för att nu ska vi sitta och äta tillsammans...

KRAMAR!!!

ingmarie:
Eller hur? Måndagar och fredagar. Men det är ju bra dagar det med! Det blev MASSOR av mat över.

Kram

Helena:
Något dyrare i Svedala med andra ord. Här beror det ju på var jag handlar och ett vanligt pris ar ca 5 dollar per styck i vanliga fall.

Oh ja, jag hann njuta av festen :D

Kram