söndag 26 september 2010

BBQ at The Olssons

Det var den helgen det! Fort går de. Helgerna alltså. Ny vecka, ny dag och nya utmaningar. Imorgon bär det iväg på tjänsteresa. Inte så långt denna gång, bara till Armada, MI. Flyger till Detroit, hyr bil och kör sedan i ca 1 timme, om trafiken flyter på bra vill säga och om inte GPS:en får fnatt, vilket den kan få om det är många vägarbeten på gång. Säg vilken flygplats där det inte sker ett vägarbete! Men det är imorgon det. Nu är nu!

Efter en intressant intervju i fredags, så hade jag tid hos endodontisten samma dag. Hon skulle slutföra rotfyllningen. Denna endodontist är "one of a kind". Under tiden jag låg där med en gummiduk, fäst i någon metallkolijox, som i sin tur spändes fast i käften, så pratade endodontisten oavbrutet och ställde dessutom frågor! Där låg jag och visste inte riktigt om hon förväntade sig svar eller inte. Väluppfostrad som jag är (!), så försökte jag, utifrån mina förutsättningar, svara. Spärrade upp ögonen, tummarna åkte upp, jag blinkade, och ibland grymtade jag som en gris då jag plötsligt kom på att det inte gick att prata. Det rann bara en massa fragda ur munnen. Dessutom pratade hon väldigt öppet med sin assistent och speciellt om en annan patient, en manlig en, som varit där innan och som varit så rädd att han ville hålla sin fru i handen. Då hade visst min endodontist blivit lite irriterad och talat om att hon skulle faktiskt inte skära av han "private parts" och att han helt enkelt skulle ta och lugna ner sig. Då höll jag på att svälja hela jävla gummiduken!

Men ojojoj så kul det var i lördags då, på vår sk höstfest. Allt förarbete gav resultat. Maken och jag är supernöjda, och så verkar även våra gäster ha varit. Enligt kalendern är det höst, men jag hade svårt att riktigt fatta att vi är inne i den årstiden när temperaturen nådde 30-strecket. Nu ska jag inte klaga, för bättre väder för en BBQ kunde vi inte ens ha drömt om den 25 september.

Min kära vän R hälsas välkommen med en skål.

Ett bounce house visade sig vara ett lyckat drag.

Gäster med öl i handen. En vanlig syn denna kväll.

Vilken snygg outfit Maken hade denna kväll då...

Kvällens turturduvor.

Hm har de tjuvstartat med ribsen????

Mästerkocken ville gärna provsmaka. I vanliga fall står denne herre för de godaste ribsen, men Maken närmar sig med stormsteg! Gavin tävlar nämligen i matlagning och just i att röka revbensspjäll.

Dags att skära i de nyrökta ribsen och det verkar Rob se fram emot!

Vuxna och barn överallt. 42 stycken totalt denna kväll! Det åts och...

...det dracks.

Amrisar gillar efterrätter och oj vad mycket gott det fanns att smaka på här!

Nä meh! Tingeling kom visst på besök. En annan typ av Tingeling än vad barnen är vana vid. Den här gick ju omkring med en Bud Light i handen.

Kvällens höjdpunkt!

Det tyckte även värdinnan för kvällen.

Ibland är det svårt med balansen.

Fler vuxna som ville leka lite.

Stilarna var olika.

En del mer våghalsiga än andra.

Barnen tar en paus.

Vissa samlades i källaren för lite Wii Rockband spel.

Vissa ägnade sig åt ansiktsmålning.

Glada grannar!

Och här är gänget som hängde kvar ett tag.

Med andra ord, en lyckad kväll.

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vilken UNDERBAR fest!!!!
Och Du de där RIBSEN de VET jag ju hur GODA de är så nu vattnas det i munnen här borta...! ;-)
Jag udnar också varför tandläkare och liknande yrken ska envisas med att prata på ett sätt som får en att känna att man borde svara.... Det GÅR ju inte som sagt! och att prata om andra aptienter låter väldigt oproffsigt måste jag säga... hm!- Hoppas det blev bra det de gjorde i din mun iallafall!
Stor kram!!!

Desiree sa...

Wow vilken grillfest ni fick till. Det ser ut att ha blivit en mycket lyckad kväll för alla. Hoppborgen blev en succeé ser jag, ha ha många roliga kort. TYcker du var riktikt söt i dina Tingeling vingar.
Kram!

Hanna sa...

Gud vad jag skrattade åt din beskrivning av tandläkarbesöket! Men det finns fler tandläkare i samma stil - jag känner väl igen det...
Underbar fest! En hoppborg kanske vore något för nästa fest? Såg rätt kul ut även för de vuxna!

Steve E sa...

Man lär sig nåt nytt varje dag. Ordet endodontist hade jag aldrig tidigare mött, inte heller visste jag att man tävlar i att röka revbenspjäll. Men, vad gör man inte over there.
Jag har också ofta funderat på vilka svar tandläkaren förväntar sig på en fråga när jag har hela hennes verktygslåda i munnen. Yrkesskada? Konverserar tandläkare med sin patient för att lugna sig själva eller för att lugna patienten, flytta fokus från smärta och rädsla? I så fall ingen lyckad strategi då det är minst lika otäck och smärtsamt att försöka prata med verktygslådan i munnen. Trevlig höstfest!

alegni sa...

där hade jag velat vara med på ett hörn. inte nödvändigtvis i hoppborgen, men runt matbordet... ;)
kram!

Anna, Fair and True sa...

Så det är seriöst mellan tonårsdottern och killen nu?!! :)

Vilken tandläkare! Kanske lite kul att lyssna på men samtidigt inte så professionellt och man undrar ju vad hon berättar vidare om dig till andra?! Jag var på årlig koll förra veckan och hade inte några nya hål (har klarat mig flera år) men däremot en lagning som gått sönder lite så det måste fixas. Jag frågade om laserbehandling (appropå Saltis lagning härom veckan) men detta har inte inte riktigt kommit till Sverige än. Några få som har det och det är väl på gång men Sverige ligger lite efter USA. Antar att det kostar en del att köpa in utrustningen och träna alla att hantera den. Jag var iaf väldigt nöjd med tandläkarbesöket. Var lite orolig först då jag fick besked om att jag blivit tilldelat en ny tandläkaren. Min superbra tandis har flyttat till en annan folktandvård och jag kan givetvis byta dit men jag tänkte att jag kan ju prova den nya först och se och har verkar mycket bra också. Ung, trevlig, snygg haha!

Annika sa...

HAHA, när jag var och rotfyllde hos en endodontist här i Reston sa han inte ett ord. Intge för att det gjorde ngt, men han sa knappt hej...
Skulle hellre haft din :-)

Men GUUUUH vilken fekke ni hade då!!!
KUL!
Man rikigt ser hur roligt ni alla hade i den varma och fuktiga höstnatten (MY ASS). Helkul ser ni ut att ha haft det.
OCH ja, jag är mkt nyfiken på de där ribsen. Verkar ju vara så goooda!!!

Kramar!!!

Taina sa...

Saltis:
Ja du vet ju att de är goda och nu är de dessutom ÄNNU godare för han har ju legat i en del sedan ni var här. Kom och smaka igen vet jag!

Lite oproffsigt kanske, men inga namn nämndes så jag hade ju inte en chans i världen att veta vem de pratade om. Kul var hon i alla fall.

Kramar!!!

Desiree.
Det var verkligen lyckat och så hade vi så tur med vädret! Det gjorde mycket, för då kunde vi ju vara ute och hade således mycket mera space.
Hoppborgen var verkligen en succe. För oss alla. Bra träning dessutom efter all den maten, hahahahaha!

Kramar

Hanna:
Den här verkligen bjöd på sig själv må jag säga! Hon är speciell och än så länge känns det bra i tanden så hon är säkert duktig på det hon gör också.

Ja, prova hyra en hoppborg, för alla släppte verkligen loss och barnet i dem kom fram!

Steve:
Jag hade heller aldrig hört talas om endodontist förrän jg blev remitterad dit av min tandläkare. De är alltså specialister på just nerver och det som finns under och runtomkring tanden.

Det här med ribs blev ett stort intresse för maken när vi träffade Gavin. Och det uppskattas av amrisar när det nalkas ribs till middag.

Hahahaha, kanske är det så att tandläkarna försöker lugna sig själva???

Ingela:
Du hade nog tyckt om hoppborgen med. Det var riktigt roligt. Speciellt när barnen försökte få en ur balans genom att hoppa som dårar runtomkring en. Maten var bra den med.

Kramar!

Anna:
Seriös och seriöst, tiden får utvisa.

Mitt tandproblem berodde på att bakterier funnits kvar efter att de bytt ut en gammal lagning och inte gjort rent ordentligt innan den nya fyllningen lades på. Så håll koll!!!

Ja varför byta ;)

Annika:
Jag föredrar också när de pratar och lättar upp stämningen på så vis. Hon var riktigt rolig och sprudlande glad.

Den här festen skulle du ha varit med på. Du och Saltis med familjer få dra er hit nästa sommar och då kan vi ju ha en riktig Svenne BBQ!!!!

Kramar!