fredag 29 januari 2010

Show & Tell: Te

It's FRIDAY!!!!! Så himla skönt så det går inte att beskriva. Veckan har varit himla stressig på alla fronter. Vilken vecka är inte det? Det har varit enormt mycket jobb, både för Maken och mig. Men till slut kommer den, fredagen. Ah. Så välkommen. I alla fall i detta hus.

Fredagarna inleds med fredagstemat såklart och detta är Sparklings sista tema. Idag ska det handla om te, snarare sagt ditt drömte. När jag skriver ordet skulle jag vilja ha en särskrivning här...JA JAG VET! Och skulle jag göra det skulle det drösa in miljoner av kommentarer om min svenska. Kan ju alltid ursäkta mig med att "Jak e fhinne, så te så"!

När jag först såg temat tänkte jag direkt på en massa gamla kärringar på en tebjudning någonstans i England. De sitter där med sina fåniga hattar, frisyrer som Susan Boyle och en kopp i ena handen. Tjattrar och skvallrar. Vill jag ingå i en sådan kategori? Nääääääääää!

Så, vad är min relation till te? Jo det handlar om hälsa. Ren och skär hälsa. Jag dricker sällan te under fikat. Är ju en kaffetratt. Men te har blivit min nya sportdryck. Alla experter, skit i kommentarer om "ja men vad skulle det tillföra, bla, bla". Det enda jag kan säga är att det är en vätska och DET behöver jag när jag tränar. Som igår kväll till exempel, när jag tränade på löpbandet på gymmet med efterföljande styrketräning. Innan passet hade jag hällt i mig x antal dl av ett iste som jag blivit beroende av. Nämligen:

Turkey Hills iste, mmmmmmmmmmm.

Jag tror att jag blir pigg av det. Det finns ingen vetenskaplig undersökning på det och det skiter jag blanka fan i. Hudsaken är hur jag känner mig. Och igår behövde jag vara pigg och glad på gymmet. Jag råkade ut för samma sak som Sporty Spice häromdagen. En som pratade oavbrutet, där hon stod och trampade på den där löjliga trampmaskinen, bläddrandes i tidningar samtidigt som hon stirrade på TVÅ TV program. Det upplyste hon oss andra om! Så där skulle ingen byta kanal minsann! Tur att jag hade lite uppiggande te i mig då. Inte nog med den irriterande damen, så hade Taina tagit på sig en av de värsta trosorna i världshistorien! Okey, i början av passet kan du göra en diskret rörelse för att "plocka ut" tyget som letat sig mellan skinkorna. Men efter ett tag, när svetten börjat lacka, ja jag svettas som en hel karl, sitter trosorna som en enda stor kletig deg i mitten. I skåran. JA, DET SKAVER I RÖVEN då kan jag upplysa er om. De diskreta rörelserna förvandlades då till rejäla grepp för att ta ut eländet till tyg, samtidigt som du försöker hålla dig på mattan, som du ökat till en hastighet så du nästan flyger av. Det är sådana gånger det är bra med mitt te. Bara så ni vet.

När det gäller varmt te, så blir det enbart när jag detoxar eller är sjuk.

Det är självklart grönt te som gäller för mig. I påsar.

De förvaras i burkar, men längst fram har jag kaffe såklart. Det är min dryck det!

Åh, hur det gick för Maken igår...DET BLIR FÖRLÄNGT MED ETT ÅR! Så nu amrisar, får ni stå ut med familjen Olsson till september 2011! Jihaaa!

29 kommentarer:

mammigranten sa...

Woho!!!!
Grattis vad kul!!!

Jag brukar också dricka Yogi tea detox, men mest för smaken faktiskt. De har en fastening tea också som är sååå gott!
JAg dricker ju inte kaffe jag, men tea dricker jag mycket.
Dock saknar jag de här fina teerna som finns i sverige, de med blomblad och annat i. De är ju goda för ögat med.
Däremot dricker jag aldrig färdiga isteer då jag inte lyckats hitta helt osötade. Jag vill varken ha sötningsmedel, honung eller socker i mitt te.

Grattis ännu en gång!!
Kram

anna of sweden sa...

Tjoho! Ett år till! Grattis!

Annika sa...

Hahaha! När vi var yngre hade jag och mina tjejkompisar ett kodord: TIR (Trosorna I Röven). Det är väldigt irriterande! :-)

kalaslotta sa...

GRATTIS!!

Kul att ni stannar ett år till...det behöver vi här, dina inlägg (som det ovan...framförallt trosdelen) behövs.

Du är mitt fredagstema.

Du får mig alltid på gott humör när du skriver om dina bravader..haha

Ha en skön helg och njut!!

Skidåkning kanske?

Drar ni till Butternut så leta efter en liten sessa i knallrosa hjälm!

Tjing!

Annika sa...

Nej Tu, jak skuollee aldrik kommenteeraaa en sääääärskivnink, inte ens till en finne-pinne;-)
(men jak skuollee reeta mig i smyyyyyyk)

HURRA, ett år till med KULTA T i staterna!! GUD vad roligt!!
Jag är jätteglad. DÅ ska vi ge varandra löftet att vi ska SES!!
Ska du inte ner till DC igen?
Vi kommer nog upp till NYC, om inte förr så i höst igen..
men förhoppningsvis innan dess.

Du är alltid lika skön Taina...fel trosor på gymmet och till råga på allt en jobbig person bredvid dig...ingen höjdare.

Nu önskar jag dig en LUGN och trevlig helg!!
stora kramar från staden ngra städer söderut!

Sparkling sa...

Iste är mums! Givetvis ska du lyssna på din kropp och skita i experter;) tack för bloggtipset, ska kika in hennes blogg!

Suzesan sa...

Hahaha Du skriver så spontant och roligt. Me like. Haha skrattar åt Annikas kommentar. Roligt


GRATTTTTTTTIIIIISSS till kontraktet. Bra så nu kan ni koppla av och planera bättre.

JAG är en tvättäkta kaffekäring.

Kram
/Susanne

Pia sa...

Hej
Där fick man sig ett gott skratt. Jag riktigt såg hur du plockade ut "tyget". :)
Var själv på ett sånt där löpband häromdagen. Jag har inte kommit så långt att jag törs springa. Livrädd att åka in i väggen bakomm Det har varit ett hål där redan. JAG tänker inte göra ett oxå. Så jag går fort inihelv... fort. Tänkte att om man ökar farten tillräckligt så kanske benen börja springa av sig själv??!!

Men en vacker dag ska jag vinna kampen med löpbandet.
Ps. Jag som är så otecknisk o så, har pulsklocka. Den får en att glömma hur trött man egentligen är. Ha en trevlig helg/Pia

Grekland nu sa...

Vadå, får man inte sätta bindestreck nuförtiden heller??? Det gjorde jag, till och med i rubriken. Just ordet te kan bli lite konstigt annars ju, ordet drömte låter ungefär som tomte eller nåt. Så särskriv när du vill Taina! Och grattis till förlängningen, vad härligt för er att veta att ni ska bo kvar. Sen känner jag inte till en enda tesort du visar bild på, finns nog inte här.

Saltistjejen sa...

HÄRLIGT!!! inte med teet kanske. Eller trosorna eller den pladdrande damen på gymmet. MEN med er förlängning!!!! å vad roligt! Ni blir kvar ett år till!!! Då måste vi vekligen få till minst en träff!!!! Hlelst mer, men jag vet att det är svårt att få in i fullspäckade schemat.
Ha nu en superbra helg!
KRAM!!

Anne sa...

Men ååååh vilken härlig tjej. Inlägget nedan om Minstingens saga och läsning. Jag blev helt tagen av det, vilken gullunge!!! Jag kunde inte såna där saker när jag var i hennes ålder, grymt imponerande.

Rätt attityd, man kör med det som funkar för en och gör det som går hem. Oavsett vad alla säger, tycker eller kan bevisas. Man gör det som funkar, det som känns bra för en. Jag föredrar också kalla drycker, därav kallt iste mycket godare än de varma sorterna.

Och du, vad kul och härligt med förnyat kontrakt nu. Bort med den stressen och funderingar. Grattis!

Vågar man fråga vad som kanske händer sen..tror du att det kan bli förlängt igen efter september 2011 eller blir det med nästan säkerhet nåt annat för er då?

Låter som en intensiv och full vecka, njut av helgen!

olgakatt sa...

Aha! Engelska tetanter i fjanthattar!
Då skulle du se mina! Inget fjant, bara snyggt!

Illasittande trosor är bland det värsta som finns! Vad du måtte sett desperat ut!

Taina sa...

mammigranten;
Tackar och det känns SÅ skönt.

Iste är gott och jag har inte kollat på sötningsmedel, men dessa är kalorifria. Vad det nu ska betyda...

Trevlig helg!

Kram

Anna:
TACK! Tjohoo!

Kramelikram

Annika:
Det ska jag komma ihåg, TIR. Hahahahaha!
Trevlig helg!

KalasLotta:
Tackar!!! Jag är SÅ glad så i helgen firar vi såklart. Med skumpa ;)

Få se om Maken åker imorgon med Minstingen. Jag borde åka jag med och ligga i träning inför Tremblant...urk.

Trevlig helg på dig och kör försiktigt!

Emmama sa...

Vad KUL med ett år till! :) :) Gillade ditt inlägg om teer och speciellt meningen på svenskfinska i början. Du är humor du. Har aldrig testat blåbärste men vad GOTT det låter! :) Kram kompis!

Taina sa...

Annika:
Hahahaha, vad du kan!! I smuuuk (finnarna kan inte uttala y). När mamma skulle säga fyra blev det alltid fura...

Tackar, visst är det kul och nu måste vi få till en träff. Vi har inte planerat någon tripp till DC utan bara pratat om det. Det finns ju så mycket att se där!

Vaddå lugn helg??? Vad är DET? Full rulle ska det vara :D

Kram på dig!

Sparkling:
Precis. Jag lyssnar på mig själv. Får de bästa svaren då :D

Suz:
Då är vi två kaffekärringar! Hahaha.

Tackar, tackar och visst är det en lättnad att veta vad som händer ett tag framåt i tiden.

Ha en fin helg nu och njut av snön. Det ska jag!

Kram

Pia:
Hahaha, ett hål i väggen! Någon som flugit bakåt?

Klart du ska öka på farten och pulsklockan det är som en PT. Löpband är ganska trist annars. Jag föredrar utomhuslöpning.

Trevlig helg på dig med!

Grekland nu:
Tackar. Otrolig skön känsla!

Tänkte som du där att drömte blir som tomte.

Jag kan inte så mycket om tesorter utan dessa har jag bara råkat hitta och sedan tyckt att de duger vid förkylningstider.

Saltis:
Tackar!!! Guuuuuuud så skönt det känns! J var ganska så avslappnad igår. Mycket att tänka på såklart. Nu siktar vi på ett bra 1,5 år som vi har kvar här. Klart vi ska träffas igen. ALLA GÅNGER!!!

KRAMAR i massor!

Anne:
Tackar och stressen är borta för ett tag nu i alla fall. Vad som händer efter det vet jag inte. Jag tror dock att de vill ha en ny person här. De vill ju inte att expats stannar för länge på ett ställe. Tiden får utvisa var vi hamnar. Spännande känsla.

Minstingen har utvecklats enormt den senaste tiden. Hon sitter väl inte alltid så still i skolan och får sina time outs, precis som jag när jag var liten. Men hon tycks ta in en del ändå.

Helgen tar vi emot med öppna armar och njuter i fulla drag!

Kram

olgakatt:
Ja nu förstår du varför, hahaha. Här hade jag skrivit om dessa hattar och sedan läser jag ditt inlägg. Men så finns det ju hattar och så finns det hattar. Eller hur?

Desperat är nog bara förnamnet...

Taina sa...

Emma:
Kul att du gillade det. Blåbärsteet är inte så tokigt faktiskt. Det blir nog en kopp av det idag eftersom jag har lite känningar i halsen :(

Ha en fin helg!

KRAMAR!

alegni sa...

never did and never will understand how people can like tea. and that's all i have to say about that ;)
ha en trevlig fortsättning på helgen! kram

underytanjag sa...

Grattis till ert nya år!

Heather Lundquist sa...

Kul att ni far vara kvar i ett ar till! =) Vi kanske hinna traffa da! hehe

Kram fran Buffalo, NY dar det ar kallt som f a n!

HeLena sa...

Jag gillar också kaffe men har slutat att dricka det för jag mår inte bra av kaffe:(. Så i brist på kaffe dricker jag te alla möjliga smaker! När vi var i Vancouver, Canada så köpte jag iste på Starbucks kommer inte ihåg vilken smak nu men ooooooooooooooo så gott!! Skön söndag!
kram kram

Anonym sa...

Haha.. vilket härligt inlägg. Jag kunde riktigt känna hur det var där på löpbandet.. haha..
kram

Petchie75 sa...

Ha ha, du är bara SÅÅÅÅ ROLIG, Taina! Jag älskar dina inlägg, de är alltid mitt i prick!
Och STORT GRATTIS till förlängningen, om ni är nöjda med beslutet? Härligt iaf att ha framtiden bestämd något år till. Det känns som man kan börja leva igen när man får ett sådant besked, pausknappen kan knäppas bort...
Kram!

Lenita sa...

Grattis till kontraktet. Vinst för USA och förlust för Sverige:)

Vem känner inte igen detta med trosorna. Man försöker som du säger att få ut dem lite diskret. Tror du stor blöja funkar? Det borde ju hålla ut lite, eller långkalsonger kanske?

alegni sa...

jag glömde ju gratta till ert förlängda kontrakt - so here it comes: GRATTIS!

Anna, Fair and True sa...

Grattis till ett år till!

Grönt te med blåbär låter gott! Måste se om jag hittar det här. Men jag har alltid undrat om sådana där detox-teer verkligen fungerar. Vad tycker du??

Iste glömde jag nämna helt i mitt inlägg men så dricker jag inte det så ofta heller. Tycker de är så söta eller tvärtom, smakar bara kallt tråkigt svart te. Men har ju iofs inte provat din favorit :)

Tur att du hindrades att särskriva, usch usch! Nu skriver ju jag på engelska men om jag hade skrivit på svenska hade jag bara valt "te" också för det blev ändå inte mycket om mitt drömte i mitt inlägg.

Kram!

Taina sa...

Ingela:
Hahahaha! I hear ya! och tack för gratulationerna!

Kram

underytanjag:
Tackar!! Känns BRA!

Heather:
Tackar! Jag såg att ni också har haft kallt! Brrrrrrrr eller ahh?

HeLena:
Mår du inte bra av kaffe??? Tröööökigt om jag skulle bli det för jag ÄLSKAR kaffe! Isteet här är supergott, men jag har inte provat Starbucks te än. Måste kolla på det.

Kramar

maisoui:
Tack, men det såg nog för jävligt ut där jag stod och grävde...

Petra:
Tackar! Ja, vi diggar beslutet och nu kan man släppa de tankarna ett tag i alla fall. Det blir ju lite stopp annars. Funderingar kring vad som blir nästa steg osv. Fixa boende, nya jobb och blabla. Nä nu ska vi njuta av den här tiden!

Kramar!!

Lenita:
Tackar!

Hahahaha, ska nog testa blöja med risk att den glider fram och tillbaka och kanske "tittar ut" antingen där bak eller fram...

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Det är ganska gott med det där blåbärsteet faktiskt. Om detoxteet fungerar vet jag inte, men jag använder det i alla fall. Ger en viss mättnadskänsla, men vilken dryck gör inte det?

Iste är gott och det här jag dricker känns inte så sött. Om det sedan är nyttigt vet jag inte. Är inte så nojig på innehållet så länge det säljs inne på matvaruaffärer och inte i en bilverkstad! Hahahaha!

Tack för gratulationerna!

Kram

Marianne sa...

GRATTIS!!! Åh, så skönt, nu kan du leva på ett tag till utan att fundera och planera och undra.

KRAAAM!

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar