måndag 18 januari 2010

Lite mycket nu

Ojojoj, om veckorna går fort så passerar helgerna med ljusets hastighet. Hade tänkt jobba igår kväll, men av det blev det inget. Så nu blir det ASMYCKET att köra igång med denna vecka. Var tvungen att lämna Minstingen på dagis trots skolledigt idag. Det är Marthin Luther King Jr Day idag, som firas till minne av hans födelsedag, 15 januari. Helgdagen är den tredje måndagen i månaden. Minstingen tyckte det var konstigt att "fira" hans födelsedag när han är död och ändå inte kan vara med!

I fredags hann jag inte med temat alls. Trodde det skulle bli tid till det senare men jag får helt enkelt skippa det denna gång. Eller så kommer det senare. Fredagen var här som en vårdag med flera plusgrader och solsken. Jag hade en tid hos Dr Underifrån och blev SÅ förvånad att jag bara behövde klä av mig "nedtill" denna gång. Skönt. När jag låg där, funderade jag ett tag på om jag hade hamnat hos en konditor. De brukar ju använda elvispar, eller hur? Precis så kändes det. Ja inte för att jag brukar göra det, men tanken slog mig att så känns det nog. Typ. No more details här.

Helgen fylldes av det sista rycket att plocka bort julsaker, som dyker upp lite här och där. Skidåkning, simning, ridning samt middag med våra goda vänner R och S från Avon. Kvällen avslutades hemma hos dem, sittandes i soffan och pimpla vin och prata om allt mellan himmel och jord. Det kändes dagen efter kan jag upplysa er om.

Jag har hunnit med ett par löppass också och nu måste jag erkänna en sak. Schhhh, så inte Maken hör/läser det här. Jag lånade hans pulsklocka!!! Kan ni fatta?? Jag som har retat honom för den där tingesten så in i bomben. Nu drog jag inte på mig själva pulsgrejen, den där som ska spännas fast vid bröstkorgen utan bara klockan, som ger dig hastigheten, sträckan och tiden. Okeeeeeeeeeeej, jag erkänner "Det var kul". Glömde bort att jag sprang och ville kolla om jag höll samma hastighet hela tiden. Det blev 5.23 minuter/kilometer på en kort sträcka som 7.61 km. Så nu vet jag det. Det är alltså i den hastigheten jag springer. Men blir det längre sträckor så som 20 km så blir det betydligt längre kilometertid, antar jag. Får väl smyglåna klockan igen.

Nu avslutar jag med att säga ett STORT TACK till en bloggkollega för ett paket som kom härom dagen. Den blev mycket uppskattad! Jag blev så rörd av detta, hur någon, som jag aldrig träffat, skickar ett gulligt paket pga den tuffa tid vi genomgått/genomgår. Så tack, snälla söta du!

Jo, en sak till, mötet i fredags gick jättebra! Så nu kör jag så det ryker igen. Det finns miljoner saker till som jag skulle vilja skriva om, men tiden räcker inte till, eller ska vi säga, jag måste prioritera annat just nu.

Kör på Taina. Kör på!

18 kommentarer:

Petra H sa...

Ha ha, elvisp?? Ja, det är alltid en upplevelse att gå till en sådan doktor i ett nytt land, man vet aldrig liksom hur man ska uppföra sig - hur mycket ska man klä av sig, konstiga stolar etc ;-)
Hi hi, så du smyger med makens pulsklocka, men jag kan tänka mig att det faktiskt är ganska kul att veta exakt hur långt man har sprungit och i vilken fart.
Kram och hoppas att veckan blir lugnare!
PS Minstingen är så klok!

Peter sa...

"Lite mycket nu"... Tycker att det är alltid är mycket nu hos dig. Jag är full av beundran över hur du överhuvudtaget klarar av det där tempot som du håller. I dag planerar jag att gå och spela basket med kidsen. Och gå och handla. Om jag hinner.

anna of sweden sa...

Konditori!? Å nå. Och jag som ska på check-up om ett par veckor ... Nu blev jag inte lugnare precis ...

Men det gick väl snabbt och smärtfritt? Snälla säg ja! ;)

Kramelikram!

Anna, Fair and True sa...

Det är ganska trist när jag går till Dr Underifrån i jämförelse! :)

Vilken fin gest av bloggaren!

Taina sa...

Petra;
Inte nog med det, jag kan ju inte alla termer "där nere" på engelska heller!!! DET gör ju inte saken lättare. Skulle bland annat fylla i ett papper (igen) med en massa frågor. Drog ett långt sträck över kolumnen med No!

Ja det var kul med pulsklocka. Idag när jag ska springa ska jag nog smyglåna den igen...farligt, farligt.

Tänk hur små barnen tänker egentligen. Samtidigt var hon upprörd över hans död! De lär sig så mycket i skolan nu för tiden.

Kram

Peter:
Hahahaha! Om jag har det för lugnt, somnar jag! Men jag tror Maken har fler järn i elden än en annan.
Basket och handla kan vara jobbigt det med. Tar tid gör det i alla fal!
Kram

Anna:
JAAAA, i alla fall smärtfritt, men snabbt? Njaeee. Jag tycker det mesta här tar tid faktiskt. Allt är relativt dock. Men det går nog bra ska du se :D

Kramelikram

Anna, Fair and True:
Du vill ha lite action med andra ord. Ja ser man från den synvinkeln så kanske jag skulle ha skrattat åt det hela. Det konstiga var att han satt och "pysslade" med något, typ öppnade förpackningar och dylikt.

Kramen

Anne sa...

Hehe, så pulsklockan lånades....du kommer inte kunna hålla dig från att låna den igen!
Den är beroendeframkallande, vänta bara tills du använder "riktiga" pulsklockan och spänner på dig den där remmen.
Personligen så hör jag till dem som är fast, beroende av pulsklockan. Har jag inte den på mig kan jag inte träna mer, det är inget roligt och jag tappar totalt energin och orken.
Du som verkar ha mycket tävlingsinstikt i dig, pulsklockan på ger verkligen massor med inspiration och info som sporrar en.
Ha en riktigt bra vecka!!!
KRAM

Taina sa...

Anne:
Så du kör med pulsklocka också? Springer du mycket?

Maken tar med sig den under veckorna, tyvärr. Han springer på gym halv 6 varje morgon och kommer sedan hem ganska sent. Kanske jag ska ta och skaffa mig en egen. I smyg? Det här trodde jag ALDRIG att jag skulle skriva. NEVER. Men det kliar, det gör det...

KRAMAR!!

HeLena sa...

Pulsklocka!! För mig räcker det med dånet i öronen, flåsandet efter luft samt smaken av järn för att jag ska veta att jag sprungit.... tur att vi är olika där va;D
... har kanske nåt med kondis att göra...?

Vilken härlig helg även om det var fullt upp!
Dr Underifrån är aldrig kul, elvisp har jag inte hört förut.... hahahahaha!

Paket kan man aldrig få för många! Kul och gullig gest!

Kraam kraam!

Annika sa...

Oh dear!
FULLT upp hos dig som alltid. Ingen rast och ingen ro inte ens på MLKJD!
Kul med pulsklockan, och perfekt att smygta makens ;-)
Skulle jag också göra om Peter hade en ;-)
Blir nyfiken som 17 på en dylik tingest efter vad Anne skriver...
Ska skaffa. Jag kan inte träna utan stegmätaren...
KRAM på're!!!

Taina sa...

HeLena:
Hahahaha, ja vi alla är olika. Det var faktiskt en kille (!) som berättade att han använde inte heller pulsklockan utan var glad för att hjärtat slog överhuvudtaget!

Man vet inte riktigt vilken typ av instrument de använder sig av. För man ser ju inget, som tur är!

Kramen!

Annika:
Ytterligare en bekännelse...jag beställde åt mig själv idag! Har INTE talat om det för maken än. Är lite ivrig faktiskt och detta trodde jag ALDRIG om mig själv. Suck. Nu får man väl bita i det sura äpplet och erkänna för honom att den kanske inte är SÅ dum iaf. Hahahaha!

Kramisar!!!

Saltistjejen sa...

Haha jag skrattar åt att du använde pulsklockan!!! :-)
Men gissar att du ändå springer för att du vill springa och inte för att du vill kolla dina diagram...!
Jag har ju också en grej jag skulle skicka jag med. Innan jul Men det har ännu blivit av än. Men det kommer. Lovar!
Kram!

Mia sa...

Visst är det beroende framkallande med en sån klocka! Jag använder inte pulsfunktionen heller men känner mig nästan naken om jag inte kan hålla koll på tiden när jag springer. =) Ibland behöver man sitta och pimpla vin in på småtimmarna (även om man ångrar det lite dagen efter!). Kram!

alegni sa...

elvisp, fniss... jag var nyligen på en likadan undersökning, och nog är det ju märkligt att man ska spänna sig så i förväg när det ändå är över på några sekunder... i förhållande till ett helt liv alltså ;)
kan du inte börja sakta ner på farten lite, taina? världen blir ändå aldrig färdig, förstår du.
jag tror du borde använda pulsmätaren dygnet runt för att inse att du har för hög fart!
kramkram

Emmama sa...

Så fint med en present, det var ni väl värda! Jag har testat pulsklocka men behöver mycket mer övning för att få rätt på det.

Stor kram!

Taina sa...

Saltis:
Jag fick mitt skratt i halsen när jag upptäckte hur kul det var att följa under själva loppet, dvs hastigheten. Inte att sitta och glo på diagram efetråt. Inte än i alla fall. Hahahaha!

KRAMAR!!

Mia:
Jag har insett att det är ju jättemånga som har en sådan klocka! Jag måste ju vara en stenåldersmänniska, typ!

Visst behövs det sådana kvällar, med vin och prat. Alltid välkommet om det är trevligt sällskap :D
Kram

Ingela:
Vet du? Den här undersökningen var inte över på en sekund. Den tog en EVIGHET! Kändes det som iaf.

Nu snurrar det lite fort. Mycket arbete bland annat...men tack för omtanken ;)

Kram

Emmama:
Visst var det gulligt?

Pulsklockan med bara klockan var riktigt kul. Själva pulsen "känner" man ju och den behöver jag väl inte veta hur snabb den är. Eller?

Kramar!!

Leles värld sa...

Hihi, låter som att du behöver göra en liten investering i en alldeles egen pulsklocka :).

Kramis

Anne sa...

Jo, jag har börjat springa. Heja mig :) Jag flåsar, svettas som en gris och är nära kollaps stundtals. Men jag kämpar, står i och fortsätter springa. Har en del mål jag skulle vilja uppnå, vågar inte skriva om dem än...
Jag tycker pulsklockan är guld, det är suveränt också om man vill springa intervaller och maxa sig själv med pulsklockans hjälp.
Ja, samma om man går power walks, om man vill maxa lite där så kan man enkelt se var pulsen ligger.

Jag som vill gå ner i vikt gillar också att man får en skräddarsydd kaloriförbrukning som baserar sig helt på min egen prestation (ingen uppskattning från nån internetsida vad si och så mycket löpning/gång ger i kaloriförbrukning utan korrekta uppgifter baserade direkt på just mig från pulsklockan).
Jag har den även när jag cyklar (spinning) och tränar den vägen, den hjälper mig att ta i extra. Styrketräning, japp, funkar bra då med.
Oerhört individuellt vad man tycker och går igång på så klart, men för mig känns pulsklockan som en liten egen personlig tränare som sitter där på handleden. Med siffrorna och infon där kan jag pressa mig lite extra, sätta upp nya mål med mera.
De finns ju i alla möjliga prisklasser och science fiction utseende. Jag har en av de enklare modellerna från Polar, den kostade runt 100 (vill jag minnas, 100-120) och den är superbra. Så man behöver absolut inte gå loss på de här värstinggrejerna som kan kosta flera hundra.

Är man nybörjare med träning får man en gång av pulsklockan. Är man en gammal räv som du, då tror jag en pulsklocka kan massor med ny inspiration och kickar.

Taina sa...

Leles värld:
Tycker du :D ??? Man vet aldrig....

Kramar

Anne:
Hahahahaha! Du har så rätt. Ibland kanske man behöver någon som sparkar i baken på en. Men som du skrev så har jag tränat i så många år att jag är "beroende". Inte hysteriskt, eftersom jag har aldrig satsat på någon hög nivå utan hållit mig på en komfortabel nivå och det har räckt för mig. Men visst är klockan kul och jag ser att den har verkligen gjort skillnad för maken.

Kramar!