onsdag 13 januari 2010

Ett år!

Tänk att det är precis ett år sedan jag skrev mitt första trevande inlägg. Ett helt år, 365 dagar! Jag har skrivit 217 inlägg, inklusive detta. Rättare sagt jag har publicerat 217 inlägg. Det är skillnad på att ha skrivit och sedan publicerat det än att bara ha skrivit det. Vissa inlägg kom aldrig så långt. För trööökiga, konstiga, mystiska eller vad det nu kan ha varit för anledning att de bara blev sk utkast.

Jag tänker inte återberätta vad jag har skrivit om under året eller varför min layout ser ut som den gör. Den duger, tycker jag. Visst beundrar jag många bloggares fina och kreativa sidor och kan ibland "stjäla" en idé till en gadget i sidospalten. That´s it.

Vad finner jag i andras bloggar då? Allt möjligt och det är det som gör det så roligt och intressant med denna enorma variation av läsning! Jag har en del favoriter såklart. Nu tänker jag nämna några av dem här och hoppas att de inte misstycker. Jag är ingen recensent utan detta är vad JAG finner i nedan nämnda bloggar:

Life in the Suburb av Annika är en blogg som är så varierande! Den har ALLT jag kan önska mig som läsare. Annika har ju bott i USA ett antal år redan och hon vet och känner till massor vid det här laget. Alla högtider här har ju fått en helt annan innebörd för mig, tack vare Annika.

Hon illustrear gärna med bilder. BRA bilder dessutom! Hon har delvis finska rötter och finne som jag är, så är jag än mer inne i det hon skriver. Hahahaha!

I Annika har jag hittat en riktig cybervän, trots att vi aldrig har träffats på riktigt. Jag läser hennes blogg varje dag! Kommenterar gärna. Och är det något hon är bra på, så är det att hon svarar ju på alla kommentarer också!!! Som en gammal hederlig brevvän!

Andra Sidan av Peter är en av de första bloggar jag började läsa. Han är också utlandssvensk. Får jag kalla dig det, Peter? Nu har inte Peter bara en blogg, utan två, Amerikareportage, som också är en suverän blogg att läsa, om du vill ha lite fakta härifrån staterna.

Jag tycker Andra Sidan är så himla välskriven, humoristisk och intressant blogg, som jag måste kika in i varje dag. Jag avundas hans skrivsätt som är så professionellt. Men så är han ju journalist också (tror jag, för han kallar sig för frilansare)! Han tycks vara en sann GAISare och skriver gärna om det. Ibland kan han vara lite sarkastisk och det tycker jag är himla kul. Finns säkert alltid någon "där ute" som retar sig på det.

Sedan är det givetvis kul att följa hans träningsryck, som dyker upp lite då och då. Inte nog med det - jag har ju träffat Peter också! Det ni!

Saltistjejen- Tankar och funderingar är en underbar blogg av en storstadstjej mitt i NYC! Ytterligare en utlandssvensk over here och av Saltis får jag massor av tips ideér om vad som står till buds i New York. Som en resekatalog men tusen gånger bättre, för hon skriver ju om sina egna upplevelser. Fascinerande med Saltis`blogg är hur hon lyckas trixa med allt vad det innebär med att ha småbarn och samtidigt jobba heltid. I NYC. Både hon och hennes man. Hur de lyckas hitta egentiden för varandra, umgås med alla vänner samt göra dessa underbara utflykter till Central Park och gå på coola restauranger.

Jag har haft förmånen att träffa Saltis ett par gånger och på det sättet har det blivit än mer intressant att följa hennes vardag, som trots allt är annorlunda än många andras. För vem bor på Manhattan, har småbarn, jobbar heltid och dessutom har tid att upprätthålla en underbar blogg?

Anna of Sweden, den harmoniska, den lugna, men den otroligt humoristiska bloggen är också ett måste för mig. Vill jag se vackra foton, går jag in där. Vill jag få mig ett skratt, tittar jag in där. Vill jag ta del av hur hennes barn har det i skolan, går jag in där. Det ligger ett täcke av lugn i denna blogg. Som jag kan föreställa mig att personen Anna är. En lugn person med en stor portion humor. Det är i alla fall min uppfattning.

Anna delar med sig av små vardagshändelser. Ibland är inläggen korta. Väldigt korta. Men de är alltid så suveräna. Det är roligt att följa med Anna till affären där hon ibland avslutar med Ajm fråm Swiden och på så sätt kommer undan missförstånd. Eller när sonen ska spela match under påsk och hon frågade om Eastern games. Men Anna är ju fråm Swiden och då blir det fel ibland.

Nya äventyr med Marianne- en stor, stor favorit! Och annorlunda, för hon är inte i Amerikat utan i Egypten. Närmare bestämt i Kairo. Och det är nog det som gör den annorlunda, för hon berättar ju om helt annat liv än vad jag har här. Värmen, dammet, pyramider och kameler. Det är inget jag har här precis.

Marianne skriver också, så som Peter, väldigt korrekt svenska (vad vet jag om det egentligen). Hon delar med sig av sina erfarenheter som utlandssvensk och det har ju blivit några är nu.

Sedan har jag flera andra favoriter också och dessa har jag lagt upp på länklistan. Allt från träningsbloggar till vardagsbetraktelser.

Det är kul att blogga, men det tar tid ibland! Så varför sitter jag här och svamlar nu när barn ska väckas, hunden ska rastas, tänderna borstas och wrooooooom iväg. Arbetet väntar.

20 kommentarer:

Annika sa...

Men tack!! ÄLSKADE cybervän!! Jag minns när du kom till min blogg! Skickad av Peter, som jag INTE visste vem det var. NU vet jag, och har upptäckt Peters BRAIGA blogg också. TACK Peter för att du skickade Taina till mig, och för att jag på det sättet fann en DC-bloggis!!

Jag minns då du började kommentera hos mig, och sen kom jag hit!
OCH det var bland den bästa bloggkontakt jag har fått!!
FAST vi är olika i mångt och mkt (äpplen vs bananer. ereader vs nook, mac vs pc, auditions vs hollywwod ;-) ) så har vi massor gemensamt.
OCH så många spontana skratt som jag får här när jag läser får jag ingen annanstans.
NU hoppas jag, av hela mitt hjärta, att vi ska SES IRL!!!!
Jag vill det!!

TACK för att du hittade mig så att jag hittade DIG!!

OCH tack för dina otroligt VACKRA ord om min blogg.
Jag känner mig nästan lite generad.

Varmaste och största kramarna!!!!

Anna, Fair and True sa...

Grattis på 1-årsdagen!

Jag har kollat in Anna of Sweden och Andra sidan någon gång då och då men nu var det ett tag sedan. Men ska kanske kika in igen. Övriga läser jag ju redan regelbundet.

Ha en bra bemärkelsedag!

alegni sa...

grattis på ettårsdagen, taina! du har hunnit skriva en massa intressanta inlägg på kort tid!
jaa, visst finns det mängder med intressanta bloggar i sajbervärlden. jag kunde gott sluta jobba och i stället läsa bloggar dagarna i ända. jag tillbringar mera tid med mina sajbervänner än med mina irl-vänner numera...
kram!

Taina sa...

Annika:
Du är värd all beröm! Och det MÅSTE till en bloggträff! På något sätt, om vi så ska behöva trolla med knäna. Trots "olikheterna" med bananer och e-readers så finns det säkert MASSOR av gemensamma nämnare i våra liv!
Ärligt talat så har jag lärt mig mycket genom att ha läst din blogg. Allt från vad man kan handla, VAR man kan handla, hur de gör vid olika högtider och mycket, mycket mer. Nu väntar jag med spänning på alla svar på alla frågor du fått den senaste tiden!!!

STORA KRAMAR!!

Anna, Fair and True;
Tackar!!!
Det blir en "inre cirkel" och jag märker att våra länkar börjar se ganska så lika ut. Kanske det har med Fredagstemat att göra och sedan de som är utlandssvenskar läser ju gärna varandras också. Din blogg gillar jag skarpt för den är dels faktabaserad vad gäller miljöfrågor som jag tycker är riktigt intressant. Men sedan har du även massor av "vanliga" inlägg som en annan, dvs vår vardag.
Andra sidan är en stor favorit och även Sassabrassarna av Hanna!

Kramar

Ingela:
Tackar!!
Det finns HUR mycket som helst och det TAR tid! Jag funderade på att kategorisera min länklista men så ångrade jag mig för alla lägger ju in vardagsbetraktelser. Men en del är mer mot träning, andra inredning, vissa om att vara utlandssvensk och majoriteten om sin vardag. ALLT är intressant.
Din blogg är ju så FIN och ELEGANT! Du verkar ju också vara en riktig kreativ person. Sånt gillar jag!

Kramar!!

Peter sa...

Tack för fantastiskt snälla ord och grattis till ett år som bloggare! Jag kan bara kvittera berömmet - jag kikar in på din blogg varenda dag och jag har sagt det till dig tidigare: Du skriver fantastiskt bra och har alltid något roligt, intressant och tankeväckande att berätta. Både min hustru (som tipsade mig om Annikas blogg redan innan vi flyttade hit) och jag är engagerade i ditt bloggliv, oavsett om det handlar om grillfester med grannarna, operationer eller ett eller annat monster som dyker upp. Och att känna engagemang är ett säkert tecken på kvalitet.
Keep on! (Och hoppas att ni får besked om familjens framtid så ni slipper leva i ovisshet). Kram /Peter

Petra H sa...

Jättekul att läsa vad du gillar med några av bloggarna, som även är mina favoriter (även om jag inte läst Peters blogg mer än ngra enstaka ggr). Du har verkligen varit produktiv, 217 inlägg på ett år är jättebra!! Och de är roliga, sarkastiska, intressanta och tänkvärda - ser framemot fler bra inlägg under 2010!
Kram

Saltistjejen sa...

Men GULLE-DU!!!!
Vad fint du skrivit om min blogg. Och om mig. Hm, lite röd på kinderna blev man ju nu.
Haha, jag tänkte på dig häromdagen och på hur GÄRNA jag skulle vilja ses igen! Ta med mig E och hälsa på eller så. Träffa Minstingen! Tror att de två skulle kunna ha ännu roligare ihp nu än förra gången. Nu när E är så mobil, för DET är hon verklligen haha!
och självklart att få prata med dig igen. Hahahaha! kanske ska be M ta med sådana där brusreducerande hörlurar som han och J ka använda för att få lugn o ro från vårt tjatter...! ;-)
Många kramar nu så hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan vi kan ses!

underytanjag sa...

Grattis!

Suzesan sa...

GRATTIS Taina. STORT GRATTIS. Jag tycker du bloggar mycket med tanke på att du alltid är i farten. Tack för du finns för DU är en av mina favvisar. Din blogg är bra och rolig och mycket tänkvärt får du med i dina inlägg och så har du en sån snygg familj inkluderad dig själv. Jag är glad jag hittade hit. Jag hoppas vi träffas IRL nån gång i framtiden.NÅN GÅNG. Innan vi är hundra år;)

Åhh jag skulle läsa ännu mer bloggar om tiden bara räckte till. Det är kul att blogga men även läsa. Lärorikt. Men även så roligt att läsa kommentarna. Tack till alla.

Kramar
/Susanne

Taina sa...

Peter:
Oh man tackar!
Men herregud så fort ett år har gått. Råkade bläddra tillbaka häromdagen och insåg då att det har blivit ett år sedan första inlägget. Visst, det har skrivits en del, men att jag har hunnit med drygt 200 trodde jag inte. Maken köpte till och med en ny lap top för att jag skulle kunna blogga "effektivare", dvs snabbare dator.
Jag kommer att fortsätta så länge jag känner den här inspirationen, för det ÄR kul!
Kramar!

Petra:
Tackar! Jag tror vi är många som har samma favoriter och länkar. Nu börjar vi ju känna till varandra ganska bra och jag blir lite avundsjuk när jag missar bloggträffar!
Javisst fortsätter vi att skriva under 2010 och jag följer ju din regelbundet och det ska bli så spännande med er närstående flytt!!!
Kram!!

Saltis:
Hahaha! Du är värd all beröm! Och jag har ju bilderna kvar från vår träff sist. De där som aldrig blev publicerade under vår nattsudd. De är BILDER det!
L pratar om E men har svårt att förstå att hon kan gå så jag måste visa henne ett av dina videosnuttar. Hon kommer att bli så imponerad. Jag kan redan se framför mig där hon går och håller E i handen :D
Ni är så välkomna så! När ni vill och du vet att det finns plats.

KRAMAR!!

underytanjag:
Tackar!! Hoppas du har det bra på er semester!
Kramar

Suz:
Nu fick du mig att rodna!! Tack för alla komplimanger!!! Om det är någon som skriver mycket så är det DU! Ibland flera om dagen och hur hinner du med det??? Men du sover ju aldrig å andra sidan...vi forstätter att träffas i cyber tills vi träffas IRL! KUL!

Stor kram på dig Susinsane , hihi

Grekland nu sa...

Grattis kära Taina på ett-årsdagen! Keep going, eller rättare sagt, keep writing!Ser fram emot MÅNGA nya inlägg.

Mia sa...

Grattis på 1-årsdagen! =) Och tack för att DU har en så bra och inspirerande blogg. Det är alltid lika roligt att kika in här och läsa dina inlägg. Stor kram!

Suzesan sa...

Jag sover visst så det sååå!!!;)JOHOOO!
Hahaha
Kram
/Susinsane

HeLena sa...

Stort Grattis på 1-års-bloggar-dagen!!

Jag har ju hittat hit rätt nyligen men jag tycker mycket om att läsa det du skriver och jag läser nästan varje dag även om jag inte alltid kommenterar. Du skriver levande, intressant och underfundigt och roligt. Kör hårt! Som du säger, det tar tid och det är inte för att jag inte vill titta in utan för att min natt måste vara minst 6 timmar, jag håller inte ihop annars...
Så nu ser jag fram emot fler inlägg i framtiden!
kramen!

Anette sa...

Grattis på 1årsdagen till dig som bloggare!!! Tycker din blogg är jättetrevlig och tycker du varit bra duktig som skrivit över 200 inlägg på ett år!
Tycker du ska fira med lite tårta en sån här dag... :)

Taina sa...

Grekland nu;
Tackar och jag ska försöka fortsätta att skriva och läsa andras. Så som din bland annat!! Att det skulle vara så här kul trodde jag aldrig :D

Mia:
Vad gulligt du är och stort tack till dig! Hoppas du lyckades få lite sömn igår. Det verkade som om du jobbade sent...
Kramar!

Suz:
Hahahahaha! Tokstolla där :D, men så heter du ju Susinsane också. I alla fall ibland.

Kramen

HeLena:
TUSEN tack för det du! Oj jag blir lite rörd här.
Ja MINST 6 timmar behöver jag med men lyckas tyvärr inte alltid skrapa ihop dem. Försöker ta igen det en natt i veckan dock.
Vi fortsätter att träffas här "ute"!
Kramar!!

Anette:
Tackar!! Jasså, tårta tycker du? Hm eller ska jag be gubben bjuda ut mig på middag istället? Jag tror på det sistnämnda, hihi :D

anna of sweden sa...

Hallå där!

Jag läser din blogg i princip varje dag. Men inte igår av någon deppelidepp- och shoppelishop-anledning.

Åh, så typisk. För om jag hade gjort det så hade jag inte behövt ge mig ut på desperatshopping för att bli glad. Tack snälla. snälla Taina.

Och du grattis på födelsedagen.Gillar din blogg och blir alltid glad av att läsa dina inlägg. Även om de inte handlar om mig. ;)

Kramelikramar i massor!

Taina sa...

Anna:
Vad synd då! Då hade du ju sparat några slantar :D

KRAMELIKRAM (hoppas du känner dig piggare idag...)

Marianne sa...

GRATTIS till ett år!

Och TACK! Jag blir alldeles rörd och generad! Och väldigt, väldigt glad!

Du tillhör ju mina favoriter också, för vill jag få mig ett skratt så kan jag lita på att Taina har fått till en knorr på sin vardag och beskriver det på ett minst sagt målande sätt!

Annika, Saltis och Anna känner jag ju, får kolla in "den där" Peter också!

STORA KRAMAR!

Taina sa...

Marianne:
You're welcome!

Spana in Peter du! Han ÄR bra. Hans fru, Ginna, är utrikeskorre i Washington. Mycket trevligt par.

Kram på dig!