fredag 8 januari 2010

Show & Tell: Frukt

Banan! Det är vad jag längtar efter när jag sprungit Lidingöloppets tremilalopp, där Lidingö stundtals känns som om det har ställts på högkant. För fy fan vad kuperat det är, och trots att det är kuperat, så känns det som om det bara går uppför. Speciellt sista milen. För om det är kuperat, som de påstår, betyder det väl att det går både upp och ner, eller? Ibland har jag inbillat mig att jag kommer att möta Sankte Per, för så jävla mycket uppför springer man. Springer och springer, nu tog jag väl i, men meningen är att vi ska springa, även om du knappt orkar gå.

När jag äntligen kommit i mål, så finns det bara en sak jag har i huvudet och det är att få tag i den där BANANEN! Frukten alltså. För sugen på något annat, era snuskhumrar, är jag inte. Inte just då i alla fall.

Det fungerar inte med apelsin i målgången, för det vill jag ha under själva loppet. Äpple går inte alls, för till och med käkarna är så jävla trötta, så tanken på att behöva tugga, finns inte. Nä, en banan ska det vara. En lagom mogen banan. Stor? Njae, storleken spelar ju ingen roll i det här fallet heller. Den trycks i oavsett storlek - liten, tjock eller smal. Grön får den absolut INTE vara. Tvi, tvi.

Om det förmodan skulle vara slut på bananer när en annan kommer i mål så har jag ju med mig denna lilla skapelse:

Nääääääää, det inte den lilla (eller stora) grejen vi har i byrålådan, tjejer!!!!

Utan det är TADAAAAAAA:

Det är ju mitt bananfodral så jag slipper ha bananmos i väskan!

Visst kan jag äta banan utan att springa, men ärligt talat så känns det lite fel. Den frukten är förknippat med löpning för mig. Annars har jag ingen direkt favoritfrukt. Det mesta slinker ner förutom den där bajsfrukten dorian eller durian. Jag vet inte exakt hur det stavas och nu är ju inte detta en tävling i stavning, så strunta i att skicka kommentarer om det. Tack. Frukten luktar i alla fall bajs, med ett u eller med ett o! Ja, den LUKTAR och om den luktar så jävligt, så varför skulle jag då äta den? Maken ska ju vara "kärring mot strömmen" ibland och givetvis älskar han just DEN frukten. Bajsfrukten.

Men frukt är bra, så tack för temat denna fredag, Sparkling!

30 kommentarer:

underytanjag sa...

:D Maken är expert på att göra bananmos i olika väskor. Nu har jag köpt ett såntdär, men det används aldrig...

Ebba sa...

Vilket härligt inläggg. Det där med bananskal är praktiskt. Har jag aldrig sett förut. Må så gott

Taina sa...

underytanjag:
Det bliiiir mos om dessa små oskyldiga frukter inte har ett skydd. Jag tycker det är en suverän liten uppfinning faktiskt. Kanske maken inte har upptäckt den än?

Kramar

Ebba:
Tackar! Det är mycket praktiskt. Inte bara för mig utan för barnen när de ska ha frukt med sig på utflykter.

Trevlig helg!

Nilla sa...

Den där reklamen var ju för rolig! Ica har många bra!
Vilken bra inlägg du har gjort, en bananhyllning :-)

Annika sa...

När spelar storleken roll då? ;-) Kastrullen Bert hade på huvudet var i alla fall stor. Haha! Han har tyvärr inte återkommit till mina drömmar...

anna of sweden sa...

Haha! Har alltid undrat om någon verkligen använder de där fodralen. Och det verkar det ju vara "någon" som gör.

Kramelikram och trevelitrevlig helg!

Taina sa...

Nilla:
Eller hur? Jag bara älskar ICA reklamen!

Bananhyllning, hahahaha!

Annika;
Den spelar nog aldrig någon roll. Eller???

Stackars Bert. Jag önskar han kom tillbaka för jag är SÅ nyfiken på hur det gick med hjälmarna :D

anna of sweden sa...

Och den där filmen har jag inte sett förut.
Kuuuul! Oj, vad ICA lyckats med sin marknadsföring!

Har du sett den nya med videobloggen? Fiss länk på Söta Ks blogg.

Kramelikram igen!

Annika sa...

Taina!! Våra inlägg idag är olika, hahaha!!
men jag kan verkligen förstå att det är banan man längtar efter då man sprungit ett lopp. De är ju så nyttiga och de ger mättnad!
Bananfodralet har en kompis till mig här också. HAHA, nog fyller det sin funktion alltid.
Kram på dig, banana-lover, och ha en superfin helg!!!

Taina sa...

Anna:
Någon är JAG i det här fallet! Det är en bra uppfinning. Prova med och sedan utan så får du se skillnaden. Inget mos i väskan här inte :D

Jag måste kolla in videon!

Kramelikram

Annika:
Jag är en banan lover! Efter ett löppass vill säga. Men jag skivar gärna ner dem i flingtallriken också. Nam nam.

Jag skrattar för mig själv, först igår angående Sonys e reader som jag köpte till Maken i julklapp och som han tycker är SUVERÄN (men du tycker inte det...) och nu det här med bananer...Hahahahaha!

Kramen!!!

Annika sa...

Nä, NOOK ska det vara ;-)
Och äpplen :-)
Heck, när blev vi så olika...???

;-)
Kram

Leles värld sa...

Banan är gott! Går åt många i det här huset. Under mina graviditetsillamåenden åt jag banan innan jag gick upp ur sängen på mornarna. Var lite less ett tag efter men nu är jag på igen.

Trevlig helg!

StrandMamman sa...

Banan på dig du, tjejen!! Hoppas du får många fina bananer i helgen ;))

Taina sa...

Annika;
Säger du NU! Jaja, jag får väl skaffa en sådan åt mig själv då rå :D

Men jag gillar äpplen OCKSÅ! Så vi är inte SÅ olika, hihi

Kramen

Lele:
Visst ÄR det gott med banan. Speciellt när man är helt slut. Det går åt en del här med men inte hos barnen utan det är maken och jag. Och hunden! Hahaha!

Strandmamman:
Jag ska försöka :D
Banan på dig med!

HeLena sa...

Hahahahahaha!! Du är sååååå rolig! Bajsfrukt! Hahahahaha! Jag skrattade högt så maken undrade vad jag skrattade åt.... jag läste högt... han undrar vad vi håller på med.... HAHAHAHAHAHA det är ju ännu roligare! Mogen banan är alltid gott, mums!
kram och najsig helg!

Taina sa...

HeLena:
Har du kännt lukten av den någongång?? För jävlig helt enkelt. Jag får ju kväljningar bara jag ser den. Mogna bananer ska det vara ;)

Kram kram!

Suzesan sa...

Hahah så roligt inlägg. Bajsfrukt.
Banan är gott om man kosar den om man friterar den och om den är legojm över mogen och vilken bra bananresväska du har bild på. Banan är gott i Gino och i fruktsallad. Banankaka är gott.

Banan är snabbt socker för dig när du sprungit och lätt ätet:)
Sen när jag läst båda dina inlägg så säger jag HATA MONSTER. Knäck mostrena ut med dem bort med dem. Kämpa Taina. Bra jobbat!

TREVLIG HELG:)

Kram
/Susanne

Taina sa...

Susanne:
Banan i alla dess former!! Jihaaaaa, jag gillar :D

Det där fodralet ÄR riktigt bra faktiskt. Ingen mos i väskan kan jag säga dig. Jag fick den i present och fattade ingenting först! Det syntes och därför fick jag snabbt en förklaring vad det var för något...

Låt oss knäcka de där jävla monstren!

Trevlig helg på dig med!

Kramar

Fritt ur hjärtat sa...

Jag har alltid skrattat åt dedär bananfodralen. SKrattar inte lika mycket åt mos i väskan.....

Grekland nu sa...

Jag springer aldrig några lopp, kan det vara därför jag aldrig längtar efter banan?? Men när barnen var små blev det mycket banan och då hade det varit bra med ett sånt där fodral - för jag minns många kletiga väskor...Och den där andra illaluktande frukten känner jag inte till, men låter inget vidare i din beskrivning. Trevlig helg!

Taina sa...

Fritt ur hjärtat:
Precis! Mos i skolväskor är INTE kul. Speciellt om det ligger tillsammans med böcker och våta vantar som i dessa tider...

Ha en skön helg!

Grekland nu:
Hahahaha, det var faktiskt en som frågade om jag verkligen behövde springa tre mil för att få en banan, när de finns så lättillgängliga på närmaste affär!

Slå upp Dorian/Durian frukt så ser du i alla fall hur den ser ut och får en beskrivning av den. Tur att cybern inte förmedlar lukter. Inte än i alla fall :D

Ha en riktigt trevlig helg!

Suzesan sa...

Banan är gott om" man mosar den" inte kosar...haha alltså på tallrik menar jag JU. Är det nåt konstigt ord när jag skriver så prova med bokstäverna bredvid tills det blir ett sammanhang. Haha. Mosa monster som med banan.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Du skulle ha varit med när jag åkte nattbuss på Java, just när durianfrukten (stavas med u på indonesiska i alla fall) var mogen. De sålde durian i byarna man åkte igenom, och det luktade mycket riktigt rutten skit. Inget kul!

Kram!

Taina sa...

Suz:
Jag hade räknat ut det redan :D

Kram kram

Marianne:
RUTTEN skit till och med? Ja fy f*n säger jag bara. Och maken ÄTER den till och med. Han var nog för många år i Malaysia...

Kramar!!

alegni sa...

när jag var liten var banan min absoluta favoritfrukt! i vår närbutik fick jag övermogna bananer helt gratis, för de kunde ju inte längre sälja sådana och jag älskade dem! numera kan jag inte ens tänka mig att äta bananer som ens blivit lite prickiga i skalet.
ha en bra start på veckan, och beware, snart är det tisdag igen! kram

Taina sa...

Ingela:
Det ÄR gott med banan. Fortfarande tycker jag. Maken skickade med Minstingen en banan en gång till dagis som var mer än bara prickig med kommentaren från Minstingen "Det fanns inte en gul fläck på den ens!"
Hahahaha!

Ja du, den närmar sig med stormsteg som vanligt :)

Kramar

Anna, Fair and True sa...

Banan är gott men inte om den är FÖR mogen. Jag gillar inte omogen, grön heller, så den måste vara absolut rätt! Annars får den ligga och bli svart så att jag kan baka banankaka! Det är så bra med banan i sockerkaka för då behövs inget matfett.

Men banan äter jag inte om jag bara är sugen på frukt utan jag måste vara hungrig. Den har ju ganska många kalorier och är mättande.

Jemayá sa...

heheh, bara du kan göra ett så skojigt inlägg om banan!! Jag visste inte att det fanns bananfodral!! Nu har jag blivit allmänbildad dessutom - tack för det! kramar!!

Taina sa...

Anna, Fair and True;
Kan man byta ut matfettet mot en övermogen banan? Det visste jag inte. Nu bakar jag sällan men Tonårsdottern bakar en del så jag ska i så fall ge henne tipset.

Banan äter jag när jag behöver energi, typ :D

Jemaya:
Visst är det bra med bloggar så man får lära sig "viktiga" saker som bananfodral? Hahahaha! Men den är riktig praktisk och speciellt om man har barn som gillar banan och vill ha det med sig på utflykter ;)

Kram

Anna, Fair and True sa...

Sent svar på din fråga men ja, man kan använda banan istället för fett. Mitt ursprungsrecept på banankaka hade både ock men tyckte att det blev lite för blött och så tänkte jag att man borde kunna skippa fettet eftersom banan ändå har mycket vätska. Blir superbra!