torsdag 21 januari 2010

Liten uppdateringNä nu får det komma mera snö! Pulkorna och släden ser så övergivna ut, där de står och lutar mot husväggen. Minstingen frågar var backen är och jag pekar mot en sluttning, full med buskar, som i år inte har täckts av snö. Är det vinter, så är det, och då ska det vara snö! Nämnde det på dagis varpå en flicka svarade att det var tur att vi inte hade så mycket snö, för då blir man ju bara så blöt! "Leker du aldrig i snön", undrade en annan och till svar fick jag "I only eat it". Okeeeeeeeeey.Men en sak gillar jag och det är ljuset! Det märks tydligt att dagarna har blivit längre. Jag menar ljusare längre. Genast vill jag vara utomhus mer och oj vad mycket energi man får av ljus! Inte undra på att det finns ljusterapi.

Det märks att våren är här om bara ett par månader eller så, för titta vad jag hittade i brevlådan:

Just det! En ny inbjudan till årets Progressive Dinner, grannar emellan. Jihaaaaaaa! Och förra årets hjärnblödning tycks sitta i eftersom jag frivilligt anmälde oss till att vara värd för middagen för 8 personer igen. Genast fick jag förfrågningar om det gick att fuska på lottningen för att komma till oss under middagen. Den svenska familjen med snaps till maten. Och sång! Weird, men in i helvete roligt!

Jag måste börja bearbeta närmaste grannen också. Hon som knappt synts till eftersom hon tror att det är något stort på gång i naturen. I höstas gick hon med luvan uppdragen och såg allmänt skeptisk ut, där hon krattade alla miljontals (enligt henne) ekollon som drösat ner på just hennes tomt. Vi andra hade lika mycket, men det såg hon inte. "Skogen håller på att dö", sa hon. "Something big is going on". Jag vet inte riktigt vad hon menade, men det skulle vara himla kul om hon var med på middagen. En mix av olika människor är alltid intressant. Måste bearbeta henne MYCKET i år.

Nä nu hinner jag inte pladdra mer. ASMYCKET att göra på arbetet! Och det gillar jag. Ju mer jag har att göra, desto effektivare tycks jag bli. Både hemma som på arbetet.

En sista grej bara. Jag läser andras bloggar men är lite dålig på att kommentera just nu....sorry.

12 kommentarer:

Emmama sa...

Jag ahr precis kommit igång igen med att ha tid att kommentera bloggar så det går i perioder och det är ok. Du har fått min tillåtelse att bara läsa! ;) ;) Häftigt med er middag, hoppas det är snart så vi snart får läsa om en god meny och mycket snapsande! :) Kanske skulle du ha lite fredagsmystema? :) Supersvenskt!

anna of sweden sa...

Åh, progressive dinner. Det ser jag fram emot. Ler fortfarande när jag tänker på din rapport förra året.

Visst är det underbart med ljuset. Det är nog det jag kommer att sakna mest den dagen jag flyttar tillbaka till Swiden.

Kramelikram!

Annika sa...

Lustig granne du HAR!! En sån som jag skulle skaka på huvudet åt i smyg. Antar att du gör JUST det!

KUL med era progressiva middgar tycker jag. Det var på G i mitt område också, men folk kände väl att de inte orkade, eller nåt...
Jag gillar ideen.

JAPP, vintern är ingalunda slut! Let it SNOW!
Visst ser pulkor och snöskyfflar så lessna ut nu, buhu!
nej, mer vinter åt folket!!

Jobbar lugnt!!

Kramar!!!

HeLena sa...

Spännande middag! Snaps och visor:D hahahaha är ofta jätte roligt!
Må så gott och jobba inte ihjäl dig!
Kram!!

Jenny sa...

Vilken rolig ide' med sådan middag! Nåt att ta efter här i grannskapet kanske, vi har mycket trevliga grannar också. Och ja, jag håller helt med dig om snön, här hade vi nästan 20 grader igår och fast det var underbart att vara ute, så vill jag gärna ha lite mer vinter än bara halva januari. Gärna en vända snö också, om jag nu får vara lite girig också :-). Kram!!

Taina sa...

Emmama:
Tackar, då känner jag mig lugn ;)

Vad gäller tema på middagen så är det catering. Alla som står för middagen har samma meny och efter middagen salas alla igen i ett hus för dessert. Först träffas alla i ett hus för förrätten, sedan delas vi upp för att avsluta i ett hus tillsammans! Blir så kul!

Kramar!

Anna:
Hahahaha, få se om det blir annat stuk på middagen i år. Nu när man blivit lite varm i kläderna och vi kommer att ha lite mer snaps att bjuda på än förra året. Sånghäften ska också göras iordning.

Kramelikram!!

Annika:
Det är inte så mycket jobb mer än att samla in namn på de som ska komma, få betalt av dem så det täcker middag plus vin. Cateringen sköter resten. Himla trevligt måste jag säga.

Ja gud så trött jag är på detta halvdanna väder! Nu får det bli ordning på torpet! Jag kommer väl att få så jag tiger när vi åker till Tremblant i februari!!!

KRAMAR

HeLena:
Visst är det kul och det blir ofta uppskattat av utländska gäster. Eller så är de bara chockade!
Jobbet är kul även om det är mycket just nu. Men det är ju så ibland...

Kramar!

Jenny:
Dra igång något sådant då! Snacka om att det är gatans höjdpunkt under året. Så kul och så hoppas man ju på smaskiga historier också, hehehe.

Ni brukar inte få så himla kallt där, eller?

Kramar!

alegni sa...

va? jag är säker på att jag skrivit en kommentar till detta inlägg tidigare. jag har tydligen bara klickat ner rutan och vandrat vidare :/
anyway - jag skulle hemskt gärna delta i er progressive dinner. finns inte mycket som jag tycker är så kul som att ÄTA. och det syns :(
kram, nu vidare till nästa inlägg!

Taina sa...

Ingela:
Det tror jag säkert du skulle vilja va? Att vara med på middagen, inte för maten utan för nyfikenheten kanske? Hahahaha!

Kram

Heather sa...

Har du en cockerspaniel också ? Vi tog med våran från Borlänge i somras...

Taina sa...

Heather:
Visst har vi en cockerspaniel, en amerikansk variant. Han blir 2 år i maj och är ett riktigt busfrö!!

Heather sa...

Vad roligt :) Jag gillar färgen buff!

Taina sa...

Heather:
Glimmar som guld :D