torsdag 5 november 2009

Nu får det vara nog!

Med allt elände! Inga mer sjukdomar, varken hos oss människor eller hos hunden. NU SKA DE UT! Ja, både ungarna, hunden och sist men inte minst B A C I L L E R N A! Jag tänker inte älta om allt som varit för jag blir inte piggare och gladare av det. Säger bara "Nu får det vara nog" och så återgår vi till något roligare istället.

Jag håller med Gunilla Bergström i en av hennes Alfons-böcker att ibland måste man ha tråkigt. Då vet man ju när det är roligt och kan uppskatta det!

Roligt hade vi i helgen såklart för då var det ju Halloween och jag är SÅ glad att jag är här, i Amerikat, när detta firas. Oj vad jag tyckte det var kul och jag blev lika barnslig som alla barn och ungdomar, för de trick och treatade också. I alla fall på vår gata. Ingen åldersgräns här inte.

De flesta husen spökades ut och jag, mitt klantarsel, gick en runda UTAN kameran. Oseriös bloggare kan man ju kalla det. Hade kameran varit med så hade det inte blivit så många bilder ändå eftersom Taina är ju sååååå nyfiken och har en förmåga att komma av sig ibland mitt i ivern. Ögonen ploppar ut en bit, nacken blir längre, munnen öppnas och andningen blir lite mer flåsig. Jag fick i alla fall fram kameran hemma, så jag har nåt att visa. Nu har ju inte vi så där hiskeligt mycket Halloween-pryttlar men med det lilla vi hade, så fixade jag till det så att det skulle se lite kusligt ut i alla fall. Kolla här får ni se:

Trasselsudden fick hålla sig inne och kika på allt konstigt där ute.

När dagen D kom, så hoppade Minstingen upp och ville genast bege sig ut för att trick-å-treata. Men hon fick vänta såklart och före mörkret så hade vi lite att stå i så som att göra i ordning våra pumpor. Hade köpt ett kit med små sågar och mönster. Ville ju ha läskiga pumpor som Annika. Fick ge upp. Annars hade det bara blivit pumpkin-soup av allt. Hade ju Minstingen till min hjälp och hon sågade för glatta livet! Sågar som gick sönder, borren försvann och klet överallt! Men resultatet blev bra till slut och kul hade vi. What about these?

De blev kanske inte så skrämmande, men vad gör väl det!

Och så här såg det ut när Minstingen var fullt koncentrerad på uppgiften att fixa sin egen pumpa som hon plockat med sig från pumpkin patch-utflykten:

Minstingen jobbade frenetiskt med sin pumpa och tröstade den med "Take it easy and just relax". Levde hennes pumpa, undrade en annan.

Det mesta gjorde hon faktiskt själv! Duktigt va?

När eftermiddagen närmade sig blev Minstingen plötsligt tystlåten och satt mest stilla. Ding! Någonting var på gång och japp. Mycket riktigt, hon hade blivit sjuk! Timmarna före den stora händelsen. Vi var bjudna till grannen innan rännandet skulle börja. Försökte prata med Minstingen och säga att det blir Halloween nästa år också. Men då var det en som studsade upp igen, med blanka ögon "Ge mig lite meducin så blir allt bra , mamma". Så fick det bli. Fick göra iordning henne, ge lite "meducin" och lägga henne i sängen en kort, kort stund.

Tonårsdottern och bästa kompisen K var så här snygga. Inga hemskheter här inte. Åldern?

Minstingen i sin nya dräkt. En sjuk liten sjöjungfru.

"Är jag frisk snart?"

När hon hade piggnat på sig var det dags att gå över till grannen och äta pizza. Visste ni att detta är en av pizzabagarnas mest hektiska dag här. De flesta beställer hem pizza, för vem har tid att stå och kocka när dörrar ska öppnas stup i kvarten?


Små magar skulle mättas med annat än bara godis.

Husets hund var givetvis med i leken och fick dra på sig en snygg tröja, kvällen till ära.

En sjöjungfru och en Star Wars figur. Inte speciellt skrämmande precis...

Lite taktiksnack bland killarna som följde med barnen. En vagn skulle med. En vagn lastat med öl! "Man blir ju törstig", enligt grabbarna.

Väl hemma igen förberedde jag mig och kollade att allt var klart för att ta emot små monster, prinsessor, poliser och vete-gudarna-allt de var utklädda till.

Vid 18-tiden drog det igång och det med besked! Dörren förvandlades plötsligt till en svängdörr och givetvis blev jag också törstig och tyckte jag kunde unna mig ett glas vin under tiden jag delade ut godis. Satte vinet i halsen flera gånger under dessa närmare tre timmar som det hela pågick. Men kul var det!

Ögonen på vårt skeletthuvud lyste lite lagom otäckt .

"Grovingången" var täckt av spindelnät och en massa små spindlar.

Här har det inte städats på länge...

Men vem vågar sig inte igenom spindlar och skelett när man vet att det finns godis att hämta? Och det var över 100 stycken som vågade sig ända fram!

En trött, men nöjd, tjej efter sin runda.

Jag själv klädde ut mig lagom mycket. Ville ju inte skrämma slag på alla små barn. Vissa sprang iväg ändå när de såg mig. De kom tillbaka med en vuxen och höll dem hårt i handen samtidigt som det kom ett pipigt "Trick or treat".

"Hahahahaaaaaaaa try to trick meeeeeeee kids!!!"

9 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad bra att ni ändå hann med att fira, särskilt Minstingen förstås, innan bacillerna slog till ordentligt! Hon hade ju varit så besviken annars. Dina naglar såg ganska otäcka ut! Inte som hemma hos Annika kanske men nära! :) Pumporna blev ju jättebra! Även den som Minstingen gjorde själv!

Annika sa...

Äntligen är du tillbaks! JAG gar saknat dig!!
Precis, ut med alla grymtande grisar NU!!!
HEY, kul och COOL Halloween ni fick! Ni fick ju till det skitbra!! DU ser jättebra ut i din outfit!!
YAY, GIRL!!!
Blir full i skratt som vanligt hos dig också när du skriver att du är en "oseriös bloggare" som gick ut utan kam'ran...Hehe...
Shit happens, visst?
Men vad mkt KIDDS ni hade!!! UNDERBART KUL!!!!
Visst är Halloween en riktigt, riktigt rolig helg!!!
I love it, en nu har jag heöt sopat bort den!!
Hoppas att alal in familj mår mkt bättre nu!!
Varma kramar!!!
PS, vi hade också pizza på Halloween, från piza hut, japp en busy as hell day för dem. För vem vill koka mat den dagen? INTE jag iallafall.
PPS...
Liisa är så söt!!! Och din tonåring en babe!!

Petchie75 sa...

Ha ha, du skriver så underbart underhållande!! Vilken tur att minstingen kunde vara med trots allt. Jag är imponerad över hennes pumpa, ja, dina också - det verkar väldigt kladdigt och komplicerat.
Fick du Trasselsudden att posera i fönstret (första bilden) eller var det den givna platsen under hela kvällen?
Den läskigaste bilden är nästan sjöjungfrun som däckat i sin säng - sover hon verkligen så?
KRAM!

Saltistjejen sa...

Ååå vilken TUR att Minstingen hann trick-or-treata innan hon däckade helt. Tänk vad tråkigt annars. Hon var superfin som sjöjungru tycker jag! Och pumorna ni gjorde var ju döfina!! Hennes egen också! Shit vad hon är duktig!!!!!!! Hahaha kul att hon sa åt den att relax! Det tycker jag var bra. För tänk om pumpan INTE gjort det. DÅ hade det kanske blivit skitkonstigt. Svårt att karva i en skuttande pumpa nämligen... ;-)
Hoppas nu att alla sjuklingar är på bättringsvägen nu!
Varma kramar!!!!!

HeLena sa...

Vad SNYGG du ÄR!!! Jätte!! Läcker hatt! Huset ser jättemys-läskigt ut. Döttrarna jätte fina också. Härligt att ni mår bättre!!

Jag ska vara förälder på dotterns disco i skolan imorgon kväll och då jag inte har hunnit förbereda nåt Show and Tell blir det på lördag istället :(

Skön fredag!!
Kramis

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Mortrin hjälpte att hålla nere febern lite så att hon orkade gå runt. Tur var väl det!

Vi blev jättenöjda med våra pumpor. Minstingen vill inte slänga bort sin nu.

Jag diggade verkligen mina naglar. De var ju så lätta att ta av :)

Anniak:
Skönt att vara back to normal. Jag är lite trött på allt elände nu.
Jihaaaaaa vad kul det var med Halloween. Nästa år, om vi är kvar, DÅ ska jag förbereda med en mumie och skrämma de små. Moahahaha.

Jag ångrar mig alltid efteråt att kameran inte varit med. Och tänker typ "det där hade ju varit kul till bloggen" Är man skadad eller?

Kramar!!!

Petra:
Tackar!
Trasselsudden bänkade sig där och satt som ett tänt ljus och följde allt som hände ute.
Vår lilla sjöjungfru låg och vilade innan hon skulle ut och trick och treata. Hon hade precis fått lite Mortrin och väntade på att den skulle börja verka.

Kramar!

Saltis:
Hahahahaha!! Skuttande pumpor kan vara jobbiga att karva i!! Du skulle ha hört henne hur lungt och tröstande hon pratade med den. Weird?

Jag tycker också pumporna blev fina. De dög så bra så. Men bäst av allt var ändå att få gå runt och trick och treata och sedan kunde ju värsta febern komma senare.

Kramar!!

HeLena:
TACKAR för komplimangen!! Ja guuuud vad skönt det är att alla är på bättringsvägen. Blev superless till slut.

Spännande att få vara med på disco. Det var ett tag sedan jag fick vara med på det. Får hoppas när Minstingen blir större att jag får vara med då. Ha så kul imorgon och visa barnen hur äkta discodans ska dansas!!!

Kramar!

Suzesan sa...

Vad snygg bild på dig. Väldigt härlig outfit.

Åhh det var den sötaste och mest tappra lilla Sjöjungfru jag sett och hört om nån gång. Gulliga Minstingen. Bara om henne är ju ett helt inlägg och sen resten ett till. PÅ en gång.

Tänk att hon lugnade pumpan innan hon stack kniven i den haha.

Ert hus såg verkligen skräckinjagande ut ändå. Fina bilder. Åhh vilken tur att Minstingen orkade. Hon är ju röd om kinderna på bilden ser feberhet ut och jag tyckte synd om henne när hon låg utslagen på sängen. Tur att din familj är bättre nu. Snygg bild på Tonårsdottern.

SovGott

Kram
/Susanne

Fröken Anki sa...

Verkar som ni fick en riktigt bra Halloween även om minstingen var sjuk. Kul med kommentaren om medicinen! :)

Jättefina pumpor också! Vilket jobb det verkar vara att göra dom, men kul.

Håller tummarna för att bacillerna följde med spindelväven ut ur huset.
Ha en fin fredag!
kram

alegni sa...

sådana söta, men febriga kinder lilla sjöjungfrun har på bilden. hoppas hon och storasyster mår bättre nu!
jag pysslig? det är nog att ta i...
kram!