tisdag 17 november 2009

Nämen är det tisdag redan?

Underbart när måndagen bara swishar förbi "så där". Helgen var fulltecknad, måndagen likaså. Var tvungen att göra en prioritering, dvs inget bloggande igår. Det är som Sportyspice skriver, ta ett beslut och sluta försöka. Antingen eller. Det gäller det mesta här i livet, att ta ett beslut helt enkelt. Tiden finns där alltid, det är bara en fråga om hur vi prioriterar den.

Just nu är jag inne i en ganska hektisk period. Det är svinmycket att göra på jobbet samtidigt som Maken har viktigt besök heeela veckan, vilket gör att han är upptagen dagar som kvällar. Hushållssysslor? Vad är det för en man när han är upptagen!!! Vi kvinnor är födda med en speciell gen - multitaskgenen. Det behövs ingen större forskning i det ämnet, för det är bara så. Trots att jag har mycket att göra så fixar jag jobbet, träningen, matlagningen, ta hand om barn och allt det där plockandet. Maken funderar ibland om jag är en bläckfisk. Det behövs inte åtta armar för att plocka upp något från golvet när man ändå går förbi en hög med något oidentifierbart. Och eventuellt slänger det i tvättkorgen. Hur svårt kan det vara? Jag tänker på Monty Python - Every Sperm is Sacred, där kvinnan kockar i köket samtidigt som hon lyfter på benet och föder barn. Eller Maria Lundkvist, komikern, som sitter på toaletten och får inte en lugn stund när barn ska snytas och gud vet allt.

Men igår kunde Taina konstatera att multitaskgenen har sina begränsningar den med! Det blev inget blogginlägg.

Helgen då? Jo, då hade vi alltså besök av söta I. Hon kom fredagkväll och åkte tillbaka till sin värdfamilj i Lincoln, RI, söndagkväll. Vi hann med en del så som; middagar, besök på gymmet och bada i poolen där, gå på Diwali hos vänner i Avon, shopping och lite prat såklart!

Stora händelsen var givetvis festen. Tyvärr så regnade det och därför fanns inga ljus i trädgården. Annars så tänds en massa ljus överallt, ute som inne. Nu var jag en sån där dålig bloggare igen. Skulle givetvis ha gått runt och fotat allt fint, men min käft var upptagen, likaså händerna av mat och dryck. Multitaskgenen var ledig. Som tur var så fotade både Tonårsdottern och I så här är en del bilder. Håll till godo:

Ljus i alla dess former och färger.

Varenda liten yta var täckt med figurer och ljus.

Så även i öppna spisen.

Självklart var en yta avsedd för drycker!!

Massor av mat och där hittar jag givetvis Maken.

Dessa vackra indiskor i sina saris.

Tonårsdottern och I smakade på det mesta av maten. "Lite starkt" tyckte de nog.

Mat och prat blandades med lite poker.

Värdinnan har dragit igång musiken, ABBA!!

Värden får ta hand om trötta barn.

De indiska barnen hade givetvis sina festkläder på sig och var underbart söta i dem!

Årgång 1963 är ett bra år kom vi på!

Här kikar vi på när maken till S stöter på en annan kvinna...och det var helt ok för de har ett sk öppet förhållande! Hon tyckte det var lika spännande som jag.

Minstingen såg ut så här när vi kom till festen...

...men efter ett tag hade hon förvandlats till en prinsessa!

Nu åter till vardagen och dags att plocka fram den där genen igen. Multitaskgenen.

Jobba Taina. Jobba.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Du jag vet hur det är att ha massor omkring sig. Men jag ahr nog ändå inte slika mycket som du....!
Vilken rolig fest ni var på!!!!
Haha, och du det där med att plocka undan saker vartefter VARFÖR kan män inte göra det?? Eller i varje fall inte VÅRA män???! ;-)
Jäkta inte ihjäl dig nu vännen! Jag vet att du ska ut och resa snart också och jobbet är på högvarv, men hoppas att det inte är alltför många veckor kvar innan du kan växla ner iallafall lite på tempot.
Stor bamsekram!!

Grekland nu sa...

Mitt i prick som vanligt. Multitaskgenen, haha, jag vet att jag också har den men jag visste inte vad den hette!! Ska liksom nämna den sådär i förbigående nästa gång jag tycker att maken borde kunna göra mer än en sak i taget...Kram!

anna of sweden sa...

Jobba. Och andas! Andas Taina!

Kramelikram!

Annika sa...

Verkligen!
Andas!
Ta det lugnt!
VILA!!
HAHA, du har då verkligen tusen järn i elden precis hela tidne, kompis!!
KUL fest iallafall...
Ni 63:or är skitsnygga!!!
KRAM!!

Emmama sa...

Jag är också extremt bra på att multitaska. Ibland undrar M varför jag alltid måste göra flera saker samtidigt och då svarar jag alltid: FÖR ATT DU INTE GÖR DET! Haha.. ;) Kämpa på! Kram!

Taina sa...

Saltis;
Tänk att det blir så himla mycket ibland!!! Men visst, jag tar det easy då jag tränar...det är mitt andningshål.

Festen var SÅ rolig och det är alltid lika kul att träffa detta par som vi lärt känna här.

Dessa män, dessa män...

Kramen

Grekland nu:
Det tycker jag du ska göra! För visst är det ofta så att vi kvinnor GÖR flera saker samtidigt?

Kram

Anna:
Ja så länge jag inte börjar hyperventilera då!

Kramelikram

Annika:
Vi lever ju bara en gng och då MÅSTE man hinna med mycket. Men visst, det skulle vara bra att reflektera över saker o ting också.

Festen var himla kul. Och annorlunda eftersom detta var en hinduisk fest med en inblandning av amerikanare, koreaner, svenskar och gud vet allt.

Eller hur? 63:orna still go strong!!!

KRAMAR!

Emma:
HAHAHA! Det ska jag säga åt Maken "För att du inte gör det!"

Kramar

Anonym sa...

Är det bara jag som är nyfiken på paret med det öppna förhållandet?? Är det sant? Och är det frugan du står och kollar med??
Jag vet inte om jag har övat upp någon multitaskgen än eftersom vi bara är två... Men jag reagerade imorse då O lyfter på tvättkorgslocket, som är fullt av HANS smutskläder, för att slänga en PAPPERSNÄSDUK! För en gångs skull när han faktiskt alltså LYFTER på locket så är det för att slänga FEL grej i tvättkorgen!!! Han blev snabbt tillrättavisad och lyfte på locket igen (se där, han kan när han vill) för att plocka upp den och slänga i papperskorgen (utan lock) bredvid...
KRAM!

Taina sa...

Petra:
JA, det är frugan (vet inte om de är gifta, men de är ett par). Jag trodde också hon skämtade men det är alltså SANT!!! Det fungerade bra, enligt henne. Alla är vi olika. Tack gode gud för det.

Hahahaha! Pappersnäsduk i tvättkorgen full med HANS kläder. Jo jag tackar jag!

Kramen

Marianne sa...

Jag var också nyfiken, som Petra. Det där skulle jag aldrig klara. Gå ut med sin man och åka hem ensam för han hängde med Lolita? Men det är som du säger, det är tur att vi är olika!

Skönt att höra att det är fler än jag som undrar varför män inte kan gå och plocka samtidigt. Eller som när de tar hand om disken, då är alla grytor kvar, men det kanske finns speciella mansgrytor som slutar fungera när de gifter sig? Så länge de är ungkarlar kanske grytorna är självrenande?

Så fin lilla prinsessan är!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag undrade liksom Petchie och Marianne, hur funkar ett öppet förhållande?! Låter kanske bra (för vissa) i teorin men tror inte att det faktiskt funkar i praktiken. Inte i längden. Det är alltid någon som blir sårad i slutändan. Samma sak med s k KK-förhållande eller Friends with benefits som det heter i USA.